Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Τσαντ: Τριπλή επίθεση αυτοκτονίας με 30 νεκρούς και πάνω από 80 τραυματίες

Η επίθεση έγινε στην λίμνη Τσαντ η οποία βρίσκεται στα σύνορα της χώρας με τη Νιγηρία και το Νίγηρα με τους τρεις βομβιστές αυτοκτονίας να επιτίθενται σε ένα μικρό νησί της λίμνης την ώρα που η αγορά του ήταν γεμάτη κόσμο... 

Τσαντ: Τριπλή επίθεση αυτοκτονίας με 30 νεκρούς και πάνω από 80 τραυματίες

Μία ακόμα επίθεση αυτοκτονίας, τριπλή αυτή τη φορά, έγινε σε μία περιοχή που εδώ και καιρό βρίσκεται στο στόχαστρο της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που φθάνουν από αυτή την απομακρυσμένη περιοχή, η επίθεση έγινε στο...

μικρό νησάκι Κουλφούα το οποίο βρίσκεται μέσα στην λίμνη Τσαντ, στην πλευρά που ανήκει στην ομώνυμη χώρα. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 30 νεκρούς και τραυματίες των οποίων ο αριθμός σε πρώτη εκτίμηση κυμαίνεται γύρω στους 80. 


Όμως η ώρα που έγινε η επίθεση -το μεσημέρι- αλλά και το γεγονός ότι η αγορά της μικρής πόλης ήταν γεμάτη κόσμο, αφήνει σοβαρές ανησυχίες ότι ο αριθμός τόσο των νεκρών όσο και των τραυματιών θα αυξηθεί καθώς θα προχωρούν οι ώρες. Σύμφωνα με τις αρχές, τρεις βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν στην εβδομαδιαία αγορά της πόλης Λούλου Φου σε τρεία διαφορετικά σημεία, έχοντας ως στόχο να σκοτώσουν όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους. 

Αν και κανείς δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη, όλοι κοιτάζουν προς την πλευρά της Μπόκο Χαράμ, η δράση της οποίας στην ευρύτερη περιοχή είχε αναγκάσει πολλούς από τους ανθρώπους να αφήσουν τα σπίτια τους και να ζητήσουν καταφύγιο σ' αυτό το μικρό νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου