Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ"

Υπό στενή παρακολούθηση είχαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον μυστηριώδη Τάσο Θεοφίλου, και μάλιστα φέρεται να είχαν στήσει επιχείριση με την κωδική ονομασία «Καβουρότρυπες» για να τον ξετρυπώσουν, ωστόσο φαίνεται ότι η επιχειρησιακή του δράση υποτιμήθηκε.

Ειδικότερα, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υποστηρίζουν ότι ο 30χρονος άνεργος θεολόγος ήταν γνωστός στην υπηρεσία από τον Δεκέμβριο του 2010. Τότε είχε εντοπιστεί στο Αγρίνιο και ξεκίνησε η παρακολούθησή του αμέσως μόλις ήρθε στα Εξάρχεια, καθώς φέρεται να συναντούσε ύποπτους για συμμετοχή στην οργάνωση. Μάλιστα, ο Θεοφίλου είχε αναλάβει ενέργειες αντιπαρακολούθησης και γι' αυτό μπήκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής που όμως δεν τον συνέλαβε ποτέ καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία εναντίον του. Ωστόσο, η παρακολούθηση του Τάσου Θεοφίλου... 


Συνεχίστηκε και πέρσι το καλοκαίρι (του 2011), όταν είχε πάει σε κάμπινγκ της Χαλκιδικής με φίλους του. Η παρακολούθηση όμως του φερόμενου ως μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς σταμάτησε λίγο μετά, όταν ανακαλύφθηκε η γιάφκα στο Βόλο και συνελήφθησαν βασικά μέλη της οργάνωσης. Φαίνεται ότι η Αντιτρομοκρατική πίστεψε τότε ότι είχε εξαρθρώσει το μεγαλύτερο τμήμα της οργάνωσης και δεν πίστεψαν ότι ο Θεοφίλου με τον περιφερειακό μέχρι τότε ρόλο θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε βασικό στέλεχος και μάλιστα να λάβει μέρος στη δολοφονία ενός πολίτη. Σημειώνεται ότι η αιματηρή ληστεία στην Πάρο ήταν η πρώτη φορά, μετά από 20 ληστείες από διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις στη χώρα, που χυνόταν το αίμα ενός αθώου πολίτη.

Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι η επιδρομή μετά φόνου στην τράπεζα της Πάρου δεν ήταν οι μοναδικές ενέργειες της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» καθώς της αποδίδονται κι άλλες ληστείες όπως εκείνη στην Εθνική Τράπεζα στην πόλη του Βόλου το Φεβρουάριο του 2010, με λεία 300.000 ευρώ. Μάλιστα, στη γιάφκα της οργάνωσης στη Νέα Ιωνία του Βόλου, βρέθηκαν στοιχεία και για ακόμα περισσότερες ληστείες σε τράπεζες της πόλης αλλά και της Αθήνας. Οι Αρχές αποδίδουν στα «μωρά της τρομοκρατίας» ληστείες ληστείες σε τράπεζες στην Αργυρούπολη, τη Νέα Ερυθραία,μ στην Κηφισιά και αλλού.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Αστυνομία έχει στα χέρια της αποτυπώματα τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων από το κρησφύγετο του Θεοφίλου στη Λαμία. Εικάζεται ότι τα συγκεκριμένα άτομα είναι ο τελευταίος πυρήνας της οργάνωσης που έγινε γνωστή και ως «τα παιδιά με τις κατσαρόλες», και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί σύντομα καθώς φέρεται να διαθέτουν αρκετά μεγάλο οπλοστάσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου