Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

Ασφαλώς δεν είναι δουλειά του Έλληνα πρωθυπουργού σε συνάντησή του με την επικεφαλής της ισχυρότερης οικονομικά χώρας της Ευρώπης, να αναφερθεί σε εξοπλιστικά προγράμματα θα πείτε. 

Από την άλλη όμως υπήρχαν αυτά τα κατάπτυστα δημοσιεύματα ,όπως του “Ιντιπέτεντ”, που μιλούσε για τον “Έλληνα ζητιάνο”, για να μην αναφέρουμε τη γνωστή γερμανική “Μπίλντ”. Και είναι επίσης ότι το θέμα εξοπλισμοί σ΄ ότι έχει να κάνει με τη Γερμανία είναι κάτι παραπάνω από “ατυχείς” αγορές που έγιναν και πληρώθηκαν “χρυσάφι”.

Μπορεί να είμαστε σε τραγική οικονομική θέση, αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός ίσως να έπρεπε να θυμίσει στη κα.Μέρκελ την απαράδεκτη στάση που τηρούν οι εταιρείες οπλικών συστημάτων της χώρας της,που έμειναν ζωντανές και θησαύρισαν όχι από την εξαιρετική ποιότητα των “προϊόντων” τους, αλλά επειδή εμείς τις πληρώναμε .Tις πληρώνουμε και θα τις πληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμη.
Είναι ότι... 


Οι δικές μας παραγγελίες κράτησαν ζωντανές γραμμές παραγωγής και χιλιάδες εργαζόμενους, τόσα χρόνια όσα χρειάστηκαν οι Γερμανοί για να βρουν νέους πελάτες για τα άρματα μάχης και τα υποβρύχια που παράγουν. Διαφορετικά θα έπρεπε να είχαν κατεβάσει ρολά.

Είναι ότι ήρθαν στην Ελλάδα και θησαύρισαν ,βρίσκοντας βέβαια πλήθος πρόθυμων πολιτικών για να υπογράψουν κατάπτυστες συμβάσεις που μας έδεσαν χειροπόδαρα.


Είναι ότι η γερμανική αναξιοπιστία στις παραδόσεις όσων παραγγείλαμε ήταν ασύλληπτη! Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ έγερνε, τα Leopard “ράγισαν” και τα πυροβόλα τους “ξεφλούδισαν” με τη πρώτη βολή! Και οι Γερμανοί κατασκευαστές με μεγάλη αλαζονεία και έπαρση έλεγαν ότι έφταιγε…ο πελάτης.


Ακόμη και σήμερα που η χώρα οικονομικά πνίγεται οι Γερμανοί επιχειρηματίες της Μέρκελ, απαιτούν εδώ και τώρα 70 εκατομμύρια για τα υποβρυχια -έχουν πάρει 2,5 δις - για να επιτρέψουν να συνεχιστούν οι εργασίες στα υπόλοιπα τρία υποβρύχια!


Αυτά κι άλλα πολλά θα ΄πρεπε να τα θυμίσει στη Μέρκελ ο Σαμαράς. Κι αν του ΄λεγε “μα έχετε υπογράψει συμβάσεις ,πρέπει να είστε συνεπείς”, θα μπορούσε να της απαντήσει ότι και η Γερμανία είχε υπογράψει ότι θα επέστρεφε τα δανεικά που μας πήρε με το ζόρι στη διάρκεια της κατοχής, αλλά κάνει …το κοροϊδο! Εμείς έχουμε πληρώσει τα Γερμανικά όπλα σε τιμές...διαστημόπλοιου. Κι όταν λέμε έχουμε πληρώσει εννοούμε ότι όσα μας πούλησαν είναι ξοφλημένα.


Όπως και τώρα με τα όπλα που μας πούλησε. 


Υ.Γ. 
Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν απασχολήσει τα...σαϊνια της Μπιλντ, που γράφουν συνεχώς ότι οι Έλληνες ...τρώνε τα λεφτά των Γερμανών. Μόνο που κάποια απ΄ αυτά -και είναι πολλά- έχουν βγει εδώ από τους ...αναξιόπιστους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου