Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΤΟ REAL ESTATE ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"

Πάνω από 58.000 τ.μ. τα ακίνητα στην... αυλή του...

 

Το πορισμα της Εισαγγελιας καταγραφει το real estate του πρωην υπουργου και τις πολυδαιδαλες διαδρομες του χρηματος με την εμπλοκη 3 offshore εταιρειων.

Πάνω από 58.000 τ.μ. τα ακίνητα στην... αυλή του
Ακίνητη περιουσία από 16 ακίνητα (σπίτια και οικόπεδα) έκτασης 58.000 τ.μ. καταγράφει το πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στην ιδιοκτησία του Ακη Τσοχατζόπουλου και μελών της οικογενείας του.
Επίσης αναφέρει την εμπλοκή τριών οffshore εταιρειών που συνδέονται με το πρόσωπο του εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ν. Ζήγρα, στην αγοραπωλησία ακινήτων με σκοπό το ξέπλυμα παράνομων εσόδων του πρώην υπουργού...



Η έρευνα που ξεκίνησε με αφορμή την αγορά της οικίας στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 από τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βασιλική Σταμάτη, ανέδειξε ?όπως καταγράφεται στο πόρισμα... τη δημιουργία εγκληματικής ομάδας με στόχο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33: 517 τ.μ.
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33: 517 τ.μ.
Ο δρόμος του μαύρου χρήματος, όπως παρουσιάζεται από την έρευνα του ΣΔΟΕ, ήταν πολυδαίδαλος και πολύπλοκος με στόχο να χαθούν τα ίχνη του τελικού κατόχου, χωρίς να απουσιάζουν και οι «αβλεψίες» λόγω ?προφανώς? της υπερβολικής σιγουριάς των συμμετεχόντων ότι δεν πρόκειται να αποκαλυφθούν ποτέ.
Οι «μπίζνες» με το Real Estate της οικογένειας Τσοχατζόπουλου, όπως αναφέρεται, εντάθηκαν την περίοδο περί τα τέλη του 1999, όταν ο Ν. Ζήγρας, που συνδέεται και με τις τρεις εξωχώριες εταιρείες (TORCASO, BLUEBELL και NOBILIS), διαπιστώθηκε ότι έπασχε από σοβαρή ασθένεια.
Αγγ. Σικελιανού 2, Π. Ψυχικό: 243 τ.μ.
Αγγ. Σικελιανού 2, Π. Ψυχικό: 243 τ.μ.
Την περίοδο εκείνη η TORCASCO προβαίνει σε αγορά όλων των ακινήτων προκειμένου να εξασφαλιστεί, σε περίπτωση θανάτου του, ο πραγματικός κύριος των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που φέρεται να είναι ο Ακης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με το πόρισμα. Τα χρήματα που διαχειρίζονταν ο Ν. Ζήγρας υπονοείται ότι αποτελούσαν προϊόν δωροδοκίας του Ακη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά προγράμματα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33
Στις 29 Νοεμβρίου 1999, την περίοδο που ασθενεί ο Ν. Ζήγρας, ο οποίος φέρεται να είναι ο πραγματικός δικαιούχος και ιδιοκτήτης της TORCASO -εταιρεία που έχει έδρα την Κύπρο- αγοράζει το οίκημα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 έναντι 300 εκατ. δραχμών.
Δεινοκράτους 60: 402 τ.μ.
Δεινοκράτους 60: 402 τ.μ.
Στις 20 Ιανουαρίου 2001, πουλάει το ακίνητο στην εταιρεία NOBILIS με έδρα την πόλη Σεγιέν της πολιτείας Ουαόμινγκ στις ΗΠΑ, έναντι 136 εκατ. δρχ., σχεδόν στα μισά χρήματα με τα οποία αγοράστηκε το ακίνητο.
Σύμφωνα με το πόρισμα στην εταιρεία NOBILIS δεν ήταν κύριος μέτοχος ο εμφανιζόμενος Σ.Α., αλλά ο ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας Αστέριος Οικονομίδης, κουμπάρος του Νίκου Ζήγρα, ή άλλο πρόσωπο εμπιστοσύνης του. Μέχρι και τη 16η Απριλίου 2010, οπότε και μεταβιβάστηκε το ακίνητο στη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Β. Σταμάτη, έναντι 1,1 εκ. ευρώ (αντικειμενική αξία 3,3 εκατ. ευρώ), είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του κτιρίου 300.000 ευρώ.
Κομνά Τράκα 3: 142 τ.μ.
Κομνά Τράκα 3: 142 τ.μ.
Ο κ. Τζοχατζόπουλος εκμισθώνει την οικία στις 15-1-2007 αλλά βρέθηκαν έγγραφα πληρωμών του πρώην υπουργού για ανακαινίσεις του κτιρίου από τον Σεπτέμβριο του 2006, γεγονός που οδηγεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών στο συμπέρασμα ότι ενεργούσε ως πραγματικός ιδιοκτήτης του ακινήτου γιατί συνέργησε και στη φοροκλοπή των εργολάβων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι ο πρώην υπουργός δεν ήθελε, την περίοδο 2006-2008, να εμφανιστεί η κατοικία στην ιδιοκτησία μέλους της οικογένειάς του, αλλά να παραμείνει στην κατοχή της αμερικάνικης εταιρείας γιατί ήταν δυσκολότερο να ελεγχθεί.
Νίκης 13: 184 τ.μ.
Νίκης 13: 184 τ.μ.
Κομνά Τράκα και Κεφαλληνίας 45. Αρχές του 2000 η Torcaso αγοράζει ακίνητο στην οδό Κομνά Τράκα και Κεφαλληνίας 45 έναντι 240 εκατ. δραχμών. Το ίδιο ακίνητο μεταβιβάστηκε στη Μονή Βατοπεδίου από την εταιρεία στις 30 Απριλίου 2004 έναντι 3,7 εκατ.€ Τα χρήματα που κατέβαλε η Μονή κατατέθηκαν σε λογαριασμό του Γ. Σαχπατζίδη, στενού συνεργάτη του Ν. Ζήγρα, με τον οποίο πραγματοποιούσαν επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό, σύμφωνα με μαρτυρία της συζύγου του.
Ο Γ. Σαχπατζίδης εμφανίστηκε και ως ιδιοκτήτης της Torcaso από το 2006 αλλά το πόρισμα της Εισαγγελίας υποστηρίζει ότι δεν ενήργησε για δικό του λογαριασμό αλλά εκ μέρους του Ν. Ζήγρα και του Α. Τσοχατζόπουλου που φέρεται ως πραγματικός ιδιοκτήτης της Torcaso.
Κόρφος Κορινθίας: 148 τ.μ.
Κόρφος Κορινθίας: 148 τ.μ.
Στόχος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο πόρισμα, ήταν να καταστήσει νομιμοφανή τη δήθεν είσπραξη των τιμημάτων από τη Μονή και διοχέτευσε τα χρήματα σε άγνωστη τοποθέτηση σε συνεννόηση με τους πραγματικούς δικαιούχους της Torcaso, εννοώντας τους Ζήγρα και Τσοχατζόπουλο.
Για το διαμέρισμα της Δεινοκράτους
450.000 €... αέρας
Ο Νικόλαος Ζήγρας εμφανίζεται ως κύριος μέτοχος και στην εξωχώρια εταιρεία -με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας- BLUEBELL SA, η οποία τον Ιούνιο του 1998 αγοράζει από ιδιώτες μεζονέτα 402 τ.μ. στο Κολωνάκι, στην οδό Δεινοκράτους 60, έναντι 98 εκατ. δραχμές.
Λεωφόρος Κηφισίας 7: 2.000 τ.μ.: H Torcaso πρωταγωνιστεί και στις αγοραπωλησίες αιθουσών εμβαδού περίπου 2.000 τ.μ. στον 5ο όροφο του κτιρίου της οδού Κηφισίας 7, έναντι 1,3 δισ. δραχμών τον Νοέμβριο
Λεωφόρος Κηφισίας 7: 2.000 τ.μ.: H Torcaso πρωταγωνιστεί και στις αγοραπωλησίες αιθουσών εμβαδού περίπου 2.000 τ.μ. στον 5ο όροφο του κτιρίου της οδού Κηφισίας 7, έναντι 1,3 δισ. δραχμών τον Νοέμβριο του 1999. Επίσης αγόρασε και 22 θέσεις πάρκινγκ στο ίδιο κτίριο έναντι 100 εκ. δραχμ. Το συνολικό ποσό αντιστοιχεί σε 3,8 εκατ. ευρώ. Το 2007 πωλούνται στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου έναντι 6 εκ. ευρώ τα οποία εισέπραξε ο Γ. Σαχπατζίδης.
Τον Απρίλιο του 1999 το σπίτι νοικιάζεται στην κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η οποία το δηλώνει ως οικία της. Στις 2 Ιουνίου 2005 η BLUEBELL πωλεί την οικία στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της τεχνικής εταιρείας ARCON, Αστέριο Οικονομίδη, έναντι 559.845 ευρώ. Περίπου έναν χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2006, η κατοικία πωλείται από την ARCON στην Αρετή Τσοχατζόπουλου έναντι 627.942 ευρώ.
Ομως από τον Ιανουάριο του 2006 μέχρι και την ημέρα της πώλησης η Αρετή Τσοχατζοπούλου δεν εμφανίζεται να πληρώνει μισθώματα στην ιδιοκτήτρια εταιρεία ARCON. Σε κατάθεσή του ο Αστέριος Οικονομίδης δήλωσε ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε προκαταβάλει το ποσό των 450.000 ευρώ για την αγορά της οικίας από τα Χριστούγεννα του 2005.
Πάνω από 58.000 τ.μ. τα ακίνητα στην... αυλή του
Ο Αστέριος Οικονομίδης στην κατάθεσή του δικαιολόγησε ότι με το συγκεκριμένο ποσό αγόρασε οικόπεδο στην Εκάλη στην οδό Καλάμου 15.
Το στοιχείο που επισημαίνει το πόρισμα αφορά το γεγονός ότι η οικονομική συναλλαγή μεταξύ Αρετής Τσοχατζοπούλου και Αστέριου Οικονομίδη για τα 450.000 € δεν κατατέθηκε σε κανέναν τραπεζικό λογαριασμό και δεν επιβεβαιώνεται από καμία έγγραφη συμφωνία.
Σημαντικό πρόσωπο στην εταιρεία BLUEBELL διαδραμάτισε η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου και κατηγορούμενη Ευ. Λαμπροπούλου
  • Σε έρευνα του ΣΔΟΕ στο σπίτι συγγενικού προσώπου της οικογένειας Τσοχατζόπουλου κατασχέθηκε χειρόγραφο έγγραφο που αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκαν στην οικία της Διονυσίου Αρεοπαγίτου εργασίες 560.000 ευρώ όπου σημειώνεται «κέρδος» από τη μη απόδοση ΦΠΑ 76.000 ευρώ. Το πόρισμα αναφέρει το γεγονός ως χαρακτηριστικό της αντίληψης των εμπλεκόμενων προσώπων σχετικά με την τήρηση των νόμων του κράτους ακόμα και για μικρό όφελος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου