Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΤΕΛΑΛΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ

Σαμαράς: Σε ιδιώτες οι αστικές συγκοινωνίες και ο ΟΣΕ...Πιστός στο δρόμο που χάραξαν οι συμμορίες και επισφράγισε με τις υπογραφες της ντροπής.

Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι « να τα αλλάξουμε όλα» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο Ζάππειο παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές της 6ης Μαίου είναι οι πιο κρίσιμες από το 1974 καθώς κλείνουν την ιστορική περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Μίλησε για ιδιωτικοποιήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ να πηγαίνουν στα χέρια ιδιωτών, για κυβέρνηση με 10 υπουργεία ενώ τόνισε ότι θα αντικαταστήσει το χαρατσι και σταδιακά θα μειώσει την φορολογία.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων, των επιδομάτων στους πολύτεκνους και στους κτηνοτρόφους ενώ αναφέρθηκε στην «άμεση ανακούφιση των δανειοληπτών» καθώς όπως είπε δεν μπορούν να πληρώνουν σε δόσεις πάνω από το 30% του εισοδήματός τους. «Μπορούν να πληρώνουν μόνο τόκους για τουλάχιστον μια τριετία» (και μετά επανερχόμαστε δριμύτεροι αλλά όχι στους μισθούς. Στο ανελέητο πλιάτσικο).
«Για τους δανειολήπτες μπορεί να βρεθεί λύση χωρίς να χτυπηθεί το τραπεζικό μας σύστημα. Να μην ξεπερνάει το 30% του μηνιαίου εισοδήματος τους η δόση του δανείου. Και για 3 χρόνια να πληρώνουν μόνο τους τόκους»...


«Το καλύτερο αντίδοτο για μας είναι η ανάπτυξη. Δεν υπάρχει για μας θέμα 13ου και 14ου μισθού. Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα για να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές. Αλλιώς δημιουργείται εκ νέου ύφεση. Αν υπάρξει ανάκαμψη, τότε δεν πρόκειται να μειωθούν οι μισθοί (αν δεν υπάρξει τότε χαιρέτα μου τον πλάτανο). Αυτό αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε και ζητάμε από τον Ελληνικό λαο να μας δώσει την δύναμη να τα καταφέρουμε. Εμείς θέλουμε να μειώσουμε τις σπατάλες (βλεπε κυρίως κοινωνικές παροχές) του κράτους. Αυτό που δεν έκανε δηλαδή ποτέ το ΠΑΣΟΚ.Μετά την 6η Μαϊου, τέρμα αυτή η νοοτροπία».
Ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε στην κριτική του απέναντι στη συνταγή του Μνημονίου: «Είχαμε από την αρχή δει ότι το Μνημόνιο δεν έβγαινε και τους το λέγαμε. Επαληθευτήκαμε σε όλα, δυστυχώς. Και έπεσαν έξω σε όλα. Λέγαμε να περικοπεί το έλλειμμα. Ναι. Αλλά με περικοπή της δημόσιας σπατάλης, όχι με οριζόντιες περικοπές. Από την αρχή μιλήσαμε για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Τώρα το κατάλαβαν αλλά δεν ξέρουν πως να το κάνουν. Από την αρχή τούς είπαμε 'όχι στην αύξηση των φόρων'. Τώρα βλέπουν ότι οι φόροι σε ύφεση απλά γεμίζουν την Ελλάδα λουκέτα (...) Τσακωθήκαμε ακόμη και με τους εταίρους μας.... κι όταν αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε την δανειακή σύμβαση και να γίνει το κούρεμα επιμείναμε και πάλι ότι τα μέτρα είναι λάθος».

Αναφερόμενος στα ύψους 11.5 δισ. μέτρα του Ιουνίου, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Για τα μέτρα του Ιουνίου, η απάντηση είναι απλή. Η εξοικονόμηση θα προέλθει κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από περικοπή σπατάλης. Γιατί υπάρχει άφθονη. Και δεν την άγγιξαν καν. Και όποιος έχει αμφιβολία ας δει το πάρτυ με το ΙΚΑ Καλλιθέας αλλά και τις συντάξεις μαϊμού (...) Δεν γίνεται να κόβεις τις συντάξεις του κοσμάκη όταν συνεχίζεις να έχεις δημόσιες εταιρίες με τέτοια ελλείμματα (...) Τραίνα και αστικές συγκοινωνίες παράγουν έλλειμμα πάνω από 1,.5 δισ. Θέλω κι εγώ τα καλύτερα τραίνα. Αλλά κόμπος που δεν λύνεται, θα κόβεται», τόνισε ο κ. Σαμαράς που προανήγγειλε ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού έργου του ΟΣΕ. «Ο,τι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί θα ιδιωτικοποιηθεί», ανέφερε χαρακτηρτιστικά. (Μόνο που δεν είπε ποιός ιδιώτης θα τις πα=άρει αν παράγουν ελλείματα. Αρα ή δεν είναι καταδικασμένες να παράγουν ελλείμματα ή για να αποφευχθούν τα ελλείμματα θα αυξηθεί κατακόρυφα το κόστος χρήσης. Ποιός θα διπλοπληρώσει λοιπόν τόσο την ιδιωτικοποίηση όσο και την προσδοκώμενη κερδοφορία από τους αγοραστές???)

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε επίσης:Αύξηση του φόρου στα κέρδη στα νέα ηλεκτρονικά παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Αποζημίωση (όχι αποκατάσταση της ζημιάς) στους μικρο - ομολογιούχους «Εκαναν πατριωτική επένδυση. Πρέπει να αποζημιωθούν. Υπάρχει τρίοπος να γίνει. Κυρίως με επενδυτικά κίνητρα ή φορολογικές ελαφρύνσεις.Προσδιορισμό πλαφόν στις δόσεις των δανειοληπτών: «Δεν μπορεί η δόση των δανείων να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους», είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε με νόημα ότι δεν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα. "Πρέπει να αναπνεύσει η μεσαία τάξη που συντρίβεται από φόρους. Η Ελλάδα είναι χώρα νοικοκυραίων, μην το ξεχνάμε", είπε με έμφαση

Παράλληλα, εξήγγειλε ότι θα δρομολογηθεί η επιδότηση με 2% για 10 χρόνια στα στεγαστικά δάνεια για την 1η κατοικία, ενώ θα καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ - "το χαράτσι του κ. Βενιζέλου που έφερε ζημιές και στην ίδια τη ΔΕΗ", όπως είπε - με την καθιέρωση ενιαίου φόρου για την ακίνητη πειρουσία, όπως το ΕΤΑΚ (δηλαδή: αλλαγή ονόματος αλλά η υποχρέωση πληρωμής παραμένει).

Επίσης, θα υπάρξει οριστική ρύθμιση για τα αυθαίρετα. ενώ θα δοθούν διευκολύνσεις φορολογικές σε όσους ξένους παραμένουν επί μακρόν στην Ελλάδα και διευκολύνσεις για βίζα σε Ρωσία και Κίνα

Ακόμη ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε ότι θα δοθεί φορολογική αμνήστευση για όσους επιστρέψουν καταθέσεις από το εξωτερικό (επιβράβευση της κλοπής και όχι δήμευση του πλιάτσικου) και τόνισε ότι σταδιακά θα καθιερωθούν τρεις συντελεστές ΦΠΑ, 5%, 9% και 19% και ανώτατος φορολογικός συντελεστής στο 32% για τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου