Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΤΑ "ΠΑΚΕΤΑ" ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ

Εκθεση-παραγγελία στο ΚΕΠΕ για τη σφαγή κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων. Μπαράζ «προτάσεων» από ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ κ.ά.
Τα επόμενα μέτρα-κόλαση, αυτά που θα βάλουν στην καθημερινότητα του λαού αμέσως μετά τις εκλογές, κλειδώνουν τις μέρες αυτές από τα επιτελεία της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, τον ΟΟΣΑ με τη συμβολή και οργανισμών όπως το ΚΕΠΕ κ.ά., ενώ σήμερα αναμένεται η δημοσιοποίηση της έκθεσης του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Τις μέρες αυτές ολοκληρώνονται αλληλοσυμπληρούμενες «εκθέσεις» που αφορούν στη διάλυση των κρατικών δαπανών, με αιχμή του δόρατος και ειδική «παραγγελία» τα κάθε είδους κοινωνικά επιδόματα, επίσης για την «αναδιάρθρωση της κρατικής διοίκησης», για τα μαζικά λουκέτα και τις απολύσεις που ετοιμάζουν στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα...


Τη συνέχιση των πολιτικών της σκληρής λιτότητας, «υποσχέθηκε» ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, σε δηλώσεις που έκανε, καθόλου τυχαία, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον, όπου και έλαβε μέρος στις εργασίες της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.
Δηλώσεις, οι οποίες στέλνουν μηνύματα προς τα εγχώρια και ξένα κέντρα της ολιγαρχίας, ότι οι όποιες...παρεκτροπές εμφανίζονται τις τελευταίες μέρες στον πολιτικό λόγο των κομμάτων της αστικής τάξης, δικαιολογούνται από την προεκλογική περίοδο, αλλά αμέσως μετά τις εκλογές, τα πράγματα θα επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση...

Στη δήλωσή του, ο Φ. Σαχινίδης, η οποία έγινε με αφορμή τη δημοσιοποίηση από την «Γιούροστατ» των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2011, αφού αρχικά στέκεται στο «επίτευγμα» της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες τα δύο προηγούμενα χρόνια, στη συνέχεια «απειλεί» τους εργαζόμενους με τα δημοσιονομικά πλεονάσματα... Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η απόσταση που έχει διανύσει η χώρα από το έλλειμμα του 2009 είναι μεγάλη. Σύντομα θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα». Η επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 4,5%, για πολλά χρόνια, αποτελεί όρο του δεύτερου μνημονίου, και αποτελεί την ασφαλή οδό για την περαιτέρω εξαθλίωση του λαού. Γιατί μεγάλα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, σημαίνει, ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών, νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, και νέες φορολογικές επιδρομές.

Για να μην αφήσει καμία αμφιβολία ως προς τον προσανατολισμό της οικονομικής πολιτικής τα επόμενα χρόνια, προσθέτει: «Η αναγκαιότητα για τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και την επαναφορά των δημόσιων οικονομικών σε βιώσιμη τροχιά οριοθετούν την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια». Λέει επομένως ευθαρσώς, ότι αυτά που ακούγονται από τα προεκλογικά μπαλκόνια, περί «ισοδύναμων μέτρων» και περί «εξασφαλίσεων ότι δεν θα περικοπούν ο 13ος και 14ος μισθός», μην τα παίρνετε σοβαρά υπόψη, δεδομένου ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με την υπογραφή του 2ου μνημονίου, όπου δεν γίνεται λόγος ούτε για «ισοδύναμα μέτρα», ούτε και για «εξασφαλίσεις» και άλλες «κόκκινες γραμμές».
Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Οικονομικών, «η συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας», δεν χρειάζεται μόνο για να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά «θα δικαιώσει τις θυσίες και τις προσπάθειες» που έχουν καταβάλει οι πολίτες την τελευταία διετία(!).

Η έκθεση του ΚΕΠΕ
Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος συναντήθηκε χτες με τον επικεφαλής του «Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών» (ΚΕΠΕ) Π. Κορλίρα. Στην ατζέντα ήταν η έκθεση που έχει ετοιμάσει το ΚΕΠΕ και που αφορά στην παραπέρα καρατόμηση κοινωνικών δαπανών, ύψους πάνω από 11,5 δισ. ευρώ, πολιτική που θα κλιμακώσουν μετά τις εκλογές και μέχρι και το 2014. Τα 3,2 δισ. ευρώ θα κοπούν από τις «κοινωνικές μεταβιβάσεις» (κοινωνικά επιδόματα), τα 2,1 δισ. ευρώ από «αλλαγές στη δημόσια διοίκηση» (λουκέτα), ενώ σε ακόμη 6,3 δισ. ευρώ, προδιαγράφουν τις «εξοικονομήσεις» από άλλες, αταξινόμητες για την ώρα, κρατικές δαπάνες.
Η Ομάδα δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ, έχουν πλήρη γνώση και πρόσβαση στη μελέτη που η συγκυβέρνηση έχει παραγγείλει στο ΚΕΠΕ, ενώ ταυτόχρονα καθένας από αυτούς συντάσσει και τις δικές του «προτάσεις».
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, στη μελέτη του ΚΕΠΕ καταγράφονται οι «δαπάνες που ξέφυγαν την τελευταία 10ετία» και πρόκειται για «προτάσεις» που θα παρθούν υπόψη για τις «αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης».

Στις προτεραιότητες του μαύρου μετώπου είναι:
  • Η διάλυση και κατάργηση κάθε είδους κοινωνικών επιδομάτων - ανεργίας, ΕΚΑΣ, πολυτεκνικά, προνοιακά, φοιτητικά κ.ά. - ο αποκλεισμός από αυτά εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών, μέσα από την εφαρμογή «ελάχιστων» εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, τέτοιων που να ανταποκρίνονται στις σημερινές νόρμες της μαζικής φτώχειας και εξαθλίωσης.
  • Παραπέρα περικοπές των κυρίων συντάξεων, σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, και για τα ποσά κάτω από 1.300 ευρώ, σε συνέχεια της καρατόμησης 12% για τα ποσά πάνω από τα 1.300 ευρώ.
  • Παραπέρα συρρίκνωση, μέχρι και κατάργηση, των επιδομάτων που έχουν ξεμείνει από το 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο. Παραπέρα περικοπές βασικού μισθού στο δημόσιο τομέα, με νέες «παρεμβάσεις» μέσα από το λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο, πρόσθετες «παρεμβάσεις» στα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια» για κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο σε συνέχεια των περικοπών 10% που ήδη εφαρμόζουν.
  • Μαζικά λουκέτα και απολύσεις σε φορείς και επιχειρήσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Πέρα από τη διάλυση των κρατικών δαπανών που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες, οι συνεταίροι στη συγκυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) έχουν ήδη συμφωνήσει και καταλήξει σε κοινό πόρισμα για την «αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος», για τα νέα βαριά χαράτσια που ετοιμάζουν απέναντι στο λαϊκό εισόδημα, στην κατοικία και την κατανάλωση.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου