Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ... Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ

Περίπου 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν τη νύχτα στη Ρώμη στην πλατεία του Πάνθεον, παρά τη βροχή, για να διαμαρτυρηθούν σιωπηλά κατά των αυτοκτονιών που σημειώνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Πολλές ενώσεις επιχειρηματιών και βιοτεχνών από το Λάτιο, την περιφέρεια στην οποία ανήκει η Ρώμη, και τα βασικά ιταλικά εργατικά συνδικάτα (CGIL, CUISL, UIL, UGL) συγκεντρώθηκαν για μια «σιωπηλή» διαμαρτυρία για «τα θύματα της κρίσης» και «για να μην υπάρξουν άλλες αυτοκτονίες».

Μια μεγάλη οθόνη είχε τοποθετηθεί στην πλατεία για να αποτίσει φόρο τιμής στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που αυτοκτόνησαν από την αρχή της κρίσης, στους οποίους αναφέρθηκε χθες το πρωί και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου...

«Ζητάμε μια απάντηση από το κράτος για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επαναφέρουν στην αγορά τις δραστηριότητές τους, ώστε να μπορέσει να ανακάμψει η ιταλική οικονομία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαουρίτσιο Φλαμίνι, της ένωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Λάτιουμ.

«Η κρίση δεν πρέπει να βαραίνει στους ώμους των πιο αδύναμων, των εργατών που χάνουν τη δουλειά τους και την αξιοπρέπειά τους ή τους συνταξιούχους», επεσήμανε από την πλευρά του ο Τομάσο Αουσίλι, γενικός γραμματέας του CISL του Λάτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου