Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΙΣ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αλλη μια ήττα για την ...Ελλάδα αυτών που, με ξένα κόλλυβα, κάνουν μνημόσυνο, ήρθε απρόσμενα από την ...Καλαμάτα. 

Οπου το δικαστήριο έκρινε επί της ουσίας ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να εισπράττει τα χρήματα που αντιστοιχούν στο λογαριασμό της ΔΕΗ και μετά να δηλώνει ότι τα χρήματα αυτά μετατράπηκαν σε χαράτσι (το γνωστό χαράτσι που πάει σούμπιτο για την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου).

 Η συγκεκριμένη απόφαση απαντά ευθέως στον εκβιασμό που άσκησε ο επίδοξος πρωθυπουργός Β. Βενιζέλος που είχε σπεύσει να τρομοκρατήσει όσους, ενώ αρνούνταν να πληρώσουν το χαράτσι, πλήρωναν κανονικά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και τους έλεγε πως όπως κι αν πληρώσουν το ρεύμα, τα χρήματα που θα δώσουν θα μετράνε σαν καταβολή του χαρατσιού και άρα θα τους κοπεί το ρεύμα...


Σε απλή μετάφραση, η συγκεκριμένη απόφαση δικαιώνει την επιμονή των λαϊκών επιτροπών να πληρώνεται μόνο το ρεύμα, με ξεκάθαρη δήλωση (με την οργανωμένη ομαδική κατάθεση των σχετικών αποδείξεων) ότι η πληρωμή αφορά μόνο στο ρεύμα και σημαίνει άρνηση καταβολής του χαρατσιού. Αυτός είναι ο δρόμος που με επιμονή πρέπει να συνεχίσουμε. Στις λαϊκές επιτροπές, οι λογαριασμοί και οι αποδείξεις. Για να μην κοπεί σε κανέναν το ρεύμα, για να μην εισπραχτεί το χαράτσι. Για να επιστραφεί και σαν κριτήριο ψήφου ο εκβιασμός στους εκβιαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου