Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΠΤΑΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑ... ΑΠΟ ΤΙ ΑΡΤΣΙΘΚΙΑ ΣΟΥ ΕΜΕΛΕ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙΣ...

Όταν «μυρίζει» η βροχή σκαρίζουν τα σκουλήκια και τα σαλιγκάρια… Κι όταν μυρίζουν εκλογές, σκαρίζουν τα πολιτικά λαμόγια κάθε απόχρωσης.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Φτηνομπακάληδες της πολιτικής βγήκαν στο σεργιάνι αναζητώντας πολιτικό κεραμίδι για να στεγάσουν τη φιλοδοξία και – γιατί όχι – και την τσεπούλα τους.

Το «αντιμνημονιακό μέτωπο» πουλάει. Πουλάει αέρα κοπανιστό. Αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει για τους κατ επάγγελμα καιροσκόπους.

Mails πάνε κι έρχονται…
Αραχνιασμένα παραμάγαζα (ξανά)ανοίγουν…
Σωτήρες και διάττοντες αστέρες ανανήπτουν  στο ξεχαρβαλωμένο πολιτικό στερέωμα…

Όλοι πρόθυμοι να “θυσιάσουν” τον εαυτούλη τους για να σώσουν αυτή τη δόλια την πατρίδα.

Και δεν είναι μόνο πρόθυμοι… είναι και ευρηματικοί. Για όλα (ή σχεδόν για όλα) έχουν ή βρίσκουν κάτι να πουν...


Πριν καλά - καλά τελειώσει ο χορός των πιθήκων που επιδόθηκαν σ έναν άνευ προηγουμένου μιμητισμό για την Αργεντινή, μια νέα γενιά αμετανόητων μαϊμούδων ξεπρόβαλε πιθηκίζοντας αυτή τη φορά με επίκεντρο την Ισλανδία….

Από την άλλη μια νέα πιο ισχυρή δόση πολιτικής γλίτσας αρχίζει να επανεμφανίζεται από επίδοξους μνηστήρες που άρχισαν να βλογάνε τα γένια του Καμμένου αυτή τη φορά μπας και σκάσει μύτη καμιά προτασούλα για τσόντα σε κανένα ελλειποβαρές ψηφοδέλτιο.

Με συνεκτικό κρίκο τον καιροσκοπισμό, προσβλέπουν στη συγκρότηση του «ισχυρού αντιμνημονιακού μετώπου» όπου όλοι καλοί χωράνε, ο καθείς με τη φανφάρα του, κι αυτό το πολιτικό μπουρδολόγημα το αποκαλούν και ιστορική ευθύνη.

Πτάνα ιστορία από τι αρτσίθκια σου έμελε να κρεμαστείς…

Απ όλα λοιπόν έχει ο μπαξές. Στη λογική του «…Θα συγκολληθώμεν και θα αγωνιστώμεν»

Μόνο ένα πράγμα δε θα ακούσεις από τους νεόκοπους πολιτικούς καραγκιόζηδες. Τη λέξη ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Και δε θα την ακούσεις, γιατί ανατροπή σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα κι αυτά είναι που δε θέλουν οι κάθε λογής πολιτικοί σαλταδόροι:

- Σημαίνει πριν απ όλα στοχευμένη πολιτική δράση που δεν προσβλέπει απλά στον εξανδραποδισμό των ανδρεικέλων, αλλά στην ουσιαστική ανατροπή των πολιτικών που υπηρετούν αυτά τα ανδρείκελα. Διότι χωρίς ανατροπή πολιτικών… απλά αντικαθιστάς τα ανδρείκελα με λαμόγια.

- Σημαίνει ότι αυτή η ανατροπή έχει πολιτικούς και κοινωνικούς πρωταγωνιστές και φυσικά προϋποθέτει πολιτικά και κοινωνικά θύματα. Αλλά όλη αυτή η φαφλατάδικη σαβούρα, δε θέλει να θυματοποιήσει τους πολιτικούς και κοινωνικούς δυνάστες αυτού του λαού. Αυτό που αποσκοπεί είναι να μετατραπεί σε ψιχουλομαζώχτρα στο μεγάλο φαγοπότι τους.

- Κυρίως όμως σημαίνει πως οι πρωταγωνιστές αυτής της ανατροπής, πρέπει να έχουν ξεκάθαρο στο μυαλό, πως το πολιτικά καινούριο που θα φέρουν, θα βρίσκεται σε διαρκή και ασυμβίβαστο αγώνα με τις πολιτικές και τις προτεραιότητες που διαχρονικά οδήγησαν τον τόπο μας στη σημερινή του κατάντια.

Σ αυτή την ιστορία θα επανέλθουμε, γιατί θα επανέλθει και η αθλιότητα που θα μας αναγκάσει να το κάνουμε.

Το βέβαιο είναι πως το «αντιμνημονιακό μέτωπο» και οι απέλπιδες φωνούλες που επιζητούν την δια της συγκολλήσεως κοινή κάθοδο στις εκλογές, έχουν εισπράξει το μήνυμα του πολιτικού φάσκελου, και αυτό που επιχειρούν τώρα είναι να στρέψουν αλλού τον καθρέφτη.

Γι αυτό και η δική μας απάντηση είναι σαφής:

Καιροσκόποι και λαμόγια που οδήγησαν τον τόπο σ αυτή την κατάσταση, είχαν πολιτική στόχευση τους καρπούς της οποίας βιώνει σήμερα με τρόπο δραματικό ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία.

Οι καιροσκόποι και λαμόγια που θα προκύψουν μέσα από πολιτικές συγκολλητικές αλλαξοκωλιές, και φιλοδοξούν να ανακηρυχτούν σε όψιμοι «σωτήρες» τους τόπου, δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από τα σημερινά της αδιέξοδα.
Το μόνο που επιζητούν είναι να εγκλωβίσουν γι ακόμη μια φορά ψήφους και ελπίδες σε αδιέξοδες λογικές, κι από μια τέτοια επιλογή το μόνο που θα προκύψει θα είναι μια πολλαπλά εξαπατημένη και απελπισμένη κοινωνία.

Η κοινωνική ανατροπή δεν είναι υπόθεση διαλέξεων και βαρύγδουπων συμποσίων. Θα κριθεί αποκλειστικά και μόνο από τους αγώνες στο πεζοδρόμιο κι αυτό που χρειάζεται, είναι ηγέτες εμπνευσμένους και αποφασισμένους να οργανώσουν αυτούς τους αγώνες.

Κι αυτούς ακριβώς τους αγώνες είναι που μισεί η γενιά των νεόκοπων ηγετίσκων της «αντιμνημονιακής» φλυαρολογίας.

1 σχόλιο:

  1. Απόλυτα συμφωνώ μαζί σας. Αν οι εκλογές πληζιάζουν, ποιά είναι η πρότασή σας ;; Η κοινωνία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Επειδή δεν υπάρχει η επιλογή ενημέρωσης σχετικά με περαιτέρω σχόλια, θα με ενδέφερε να διαβάσω την πρότασή σας, έστω στέλνω την στο email μου, που βρίσκεται στον δικό μου blog.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ειλικρινά λυπήθηκα για ότι συνέβη με το προηγούμενο δικό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή