Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Σύμφωνα με διάφορες αραβικές πηγές ειδήσεων, την περασμένη Δευτέρα, ο Σεΐχης Αμπντούλ Αζίζ Μπιν Αμπντουλάχ, ο Μεγάλος Μουφτής της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ότι "είναι αναγκαίο να καταστραφούν όλες οι εκκλησίες της περιοχής." (δες σχετικό άρθρο του Russia Today ΕΔΩ)

Του Raymond Ibrahim (The Algemeiner

Ο Μεγάλος Μουφτής έκανε αυτό το σχόλιο απαντώντας σε ερώτηση που τέθηκε από μια αντιπροσωπεία από το Κουβέιτ: ένα μέλος του κοινοβουλίου του Κουβέιτ έκανε πρόσφατα έκκληση να «απομακρυνθούν» οι εκκλησίες (αργότερα έκανε «διευκρινίσεις», λέγοντας ότι απλώς είπε ότι δεν θα πρέπει να χτιστούν εκκλησίες στο Κουβέιτ ), και η αντιπροσωπεία εξέφρασε την επιθυμία να επιβεβαιώσει τη θέση της Σαρία για εκκλησίες.

(Στην φωτογραφία εκκλησία στο Κουβέιτ)

Κατά συνέπεια, ο Μεγάλος Μουφτής, "τόνισε ότι το Κουβέιτ είναι μέρος της Αραβικής Χερσονήσου, και ως εκ τούτου είναι ανάγκη να καταστραφούν όλες οι εκκλησίες σε αυτό."
Όπως και πολλοί μεγάλοι μουφτήδες πριν από αυτόν, ο Σείχης στήριξε την δήλωσή του στην περίφημη παράδοση, ή χαντίθ, όπου ο προφήτης του Ισλάμ δήλωσε στο νεκροκρέβατό του ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν δύο θρησκείες στην [αραβική] Χερσόνησο», κάτι που πάντοτε είχε την έννοια ότι μόνο η θρησκεία του Ισλάμ μπορεί να ασκείται στην περιοχή.
Ενώ το πράγμα μιλάει από μόνο του, σκεφτείτε ότι:
Ο Σεΐχης Αμπντούλ Αζίζ Μπιν Αμπντουλάχ δεν είναι απλά κάποιος τυχαίος μουσουλμάνος που μισεί στις εκκλησίες. Πρόκειταιι για τον Μεγάλο Μουφτή της χώρας που έφερε το Ισλάμ στον κόσμο. Επιπλέον, αυτός είναι ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Ulema [οι λόγιοι του Ισλάμ] και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής για την Επιστημονική Έρευνα και την Έκδοση Φετφάδων. Κατά συνέπεια, όταν πρόκειται να μιλήσει για το Ισλάμ, τα λόγια του είναι πάρα πολύ έγκυρα...


Λαμβάνοντας υπόψη την υστερία που διακατέχει τη Δύση, όταν μη έγκυρα άτομα προσβάλλουν το Ισλάμ, για παράδειγμα, εκείνος ο περιθωριακός, άγνωστος πάστορας - φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν ένας Χριστιανός ομόλογος του Μεγάλου Μουφτή, δηλαδή ο Πάπας, έβγαινε να δηλώσει ότι όλα τα μουσουλμανικά τεμένη στην Ιταλία πρέπει να καταστραφούν ! Φανταστείτε την ασταμάτητη Δυτική φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης αλλά και «ευαίσθητων» πολιτικών, που θα ξεσήκωναν όλο το κόσμο ουρλιάζοντας για «μισαλλοδοξία» και «φανατισμό», θα απαιτούσαν εκείνος που θα το έλεγε να ζητήσει συγγνώμη αν όχι να παραιτηθεί.

Ωστόσο, ο Μεγάλος Μουφτής - η υψηλότερη ισλαμική αρχή της «φίλης μας και συμμάχου μας» Σαουδικής Αραβίας – δεν έχει κανένα πρόβλημα να προτρέπει τους μουσουλμάνους να καταστρέψουν τις χριστιανικές εκκλησίες, όχι ότι χρειάζεται και κάποια επιπλέον υποκίνηση για αυτό (ούτε ένας μήνας δεν περνάει, χωρίς να καταστρέφονται και να βομβαρδίζονται εκκλησίες σε όλο τον ισλαμικό κόσμο). 
Επίσης, εξετάστε τη σημασία της λογικής του Μεγάλου Μουφτή για την καταστροφή των εκκλησιών: απλά βασίζεται σε ένα χαντίθ. Αλλά όταν οι μη-Μουσουλμάνοι κριτικάρουν την χαντίθ (ισλαμική παράδοση) ότι αυτή ή κάποιες άλλες υποκινούν τη βία και τη μισαλλοδοξία έναντι των "απίστων", κατηγορούνται ότι είναι "ισλαμοφοβικοί" επειδή εκ προθέσεως συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν το Ισλάμ, βάζοντας εμπόδια στο "διάλογο" με τους μουσουλμάνους και ούτω καθεξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου