Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟ "ΗΓΕΤΗ"

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ...

γράφει το ΜΑΡΙΚΑΚΙ

Με την …Υψηλή Πύλη, δηλαδή τη Μέρκελ, έχει την τιμή να συναντάται σήμερα ο πρόεδρος τη ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ύστερα από πρωτοβουλία των γερμανικών συνδικάτων που έκλεισαν το «ραντεβού». 

Ο  Παναγόπουλος θα συναντηθεί επίσης με τον με εκπροσώπους των σοσιλαδημοκρατών, των χριστιανοδημοκρατών και της γερμανικής αριστεράς καθώς και με άλλα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι συναντήσεις αυτές έχουν αντικείμενο το να εξεταστούν οι δυνατότητες της δημιουργίας ενός πλαισίου κοινής δράσης των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ενώ και στη συνέχεια θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Ό,τι αντίσταση δεν κράτησε στο εσωτερικό της χώρας ο Παναγόπουλος απέναντι σε τρόικα και ΣΕΒ θα την προβάλλει σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα. Έξω από τα σύνορα φαίνεται το σθένος και η ακεραιότητα ρέουν άφθονα...


Όσο για τη συνάντηση Μέρκελ – Παναγόπουλου… Τι υπάρχει να συζητηθεί  μεταξύ των δύο; Θα ζητήσει ο Παναγόπουλος των οίκτο της Μέρκελ όσον αφορά τις απαιτήσεις για την εσωτερική υποτίμηση της εργασίας; Μιας και η ΓΣΕΕ δεν έχει δείξει  δυο χρόνια τώρα ότι ενδιαφέρεται να βάλει η ίδια τα αναχώματα. Οπότε η μόνη λύση είναι να δείξει λίγο κράτει ο επικυρίαρχος, εν προκειμένω η Γερμανία.

Τυπική η συνάντηση, μπορεί να πει κανείς. Αλλά μάλλον δύσκολο να το υποστηρίξει. Γιατί ακόμη και μουγκοί να μείνουν μεταξύ τους ο συμβολισμός της συνάντησης είναι ισχυρός: ο πρόεδρος του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της χώρας συναντάται με τον εντολέα της αγριότερης επίθεσης μεταπολεμικά στη χώρα, μεταξύ άλλων και στο κομμάτι που εκπροσωπεί, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, αυτό της εργασίας.
Σε «καλό κλίμα» να υποθέσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου