Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ...

...Και με τη καταγγελία του διευθυντή της νεφρολογικής κλινικής Γ.Ν. Ρόδου??? 

Στις 15-10-2011, ο διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Πολ. Αλιβάνης, αποκάλυψε μέσα από την εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ», τους κινδύνους που προκαλεί η δραστική μείωση των ημερών νοσηλείας των ασθενών, μετά από σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις. ΣΥΓΚΕΚΚΡΙΜΕΝΑ το δημοσίευμα έγραφε:


Τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, στην ασκούμενη από την κυβέρνηση πολιτική στον τομέα της υγείας, θέτει με παραγγελία του, προς την Πταισματοδίκη Ρόδου, για τη διενέργεια κατεπείγουσας ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το θέμα των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος με αφορμή τη δημοσιοποίηση μιας άκρως αποκαλυπτικής επιστολής για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, του Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Πολυχρόνη Αλιβάνη.

«Οι ασθενείς θα φεύγουν με τον… ορό» τιτλοφορείται το άρθρο της εφημερίδας «δημοκρατία» που κέντρισε το ενδιαφέρον του Εισαγγελικού λειτουργού ο οποίος ζήτησε από την Πταισματοδίκη κ. Αικατερίνη Γαλάνη, εντός 10 ημερών, να κληθούν για κατάθεση όλοι οι διευθυντές των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο...



Με δεδομένο ωστόσο ότι το σύστημα των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων εφαρμόζεται σε εκτέλεση Προεδρικού Διατάγματος, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι η δικογραφία θα καταλήξει στον Άρειο Πάγο και από εκεί στη Βουλή σε εφαρμογή των προβλεπομένων από τον νόμο διατάξεων περί ευθύνης Υπουργών!!!!

Τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια ισχύουν σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, από την 1η Οκτωβρίου, και προκειμένου να μην ξεπερνούν τις ημέρες νοσηλείας, που προβλέπουν οι νέοι κανόνες και οι …τιμοκατάλογοι του υπουργείου Υγείας, οι γιατροί θα πρέπει πλέον να δίνουν άρον – άρον εξιτήριο στους ασθενείς θέτοντας, ενδεχομένως, σε κίνδυνο τη ζωή τους!

Όπως γράφει η εφημερίδα «για λόγους οικονομίας, οι γυναίκες που θα γεννούν φυσιολογικά, θα φεύγουν από τα νοσοκομεία σε δύο μέρες, αντί για πέντε που ίσχυε έως τώρα, ενώ για πολλές ασθένειες που χρειάζονταν τουλάχιστον 20 μέρες νοσηλείας, με τα νέα δεδομένα, προβλέπονται δύο μέρες».

 Στην περίπτωση που ο ασθενής χρειάζεται να νοσηλευτεί περισσότερες μέρες από τις προβλεπόμενες, τότε σύμφωνα με διορθωτική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας το κόστος θα χρεώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όμως, όπως καταγγέλλει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας, επειδή τα Ταμεία δεν έχουν χρήματα, αυτός που τελικά θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, θα είναι ο άρρωστος.

To πρόβλημα, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των γιατρών, εντοπίζεται στα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (KEN), που ορίζουν τις μέρες νοσηλείας ανά κατηγορία ασθενειών και το κόστος νοσηλείας των ασθενών.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για επεμβάσεις καρδιάς, η νοσηλεία του ασθενούς ξεπερνούσε τις δέκα μέρες. Με τα νέα δεδομένα ορίζεται στις επτά μέρες.

Εντυπωσιακή είναι και η μείωση στις μέρες νοσηλείας στις επεμβάσεις μαστού. Έως τώρα μια καρκινοπαθής που έκανε μαστεκτομή έπαιρνε εξιτήριο ύστερα από 10-15 μέρες, ανάλογα με την περίπτωση. Σύμφωνα με τα KEN μπορεί να πάει στο σπίτι της τη δεύτερη μέρα!!!!… …

Από τότε έχουν περάσει πέντε (5) μήνες και έχει επιβληθεί η του τάφου (συνηθισμένη για το αμαρτωλό υπουργείο υγείας) σιωπή. Μήπως η κατεπείγουσα γίνεται μέσα σε υπερβολικό σκοτάδι??? Μήπως κάποιος πρέπει να ενημερώσει τη κοινή γνώμη???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου