Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΟΡΓΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ... ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ... ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ...

"ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ" ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΝ ΑΡΧΗΓΟ...

Μόνη «ασπίδα» ο διακανονισμός και το Ειρηνοδικείο... Βρείτε τα με τις τράπεζες για τα δάνεια...
Με αντίμετρα ή και καρατόμηση απειλεί ουσιαστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο PSI.

Στη συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα του PSI, ο κ. Βενιζέλος επέπληξε δημοσίως τις διοικήσεις των Tαμείων που δεν δέχθηκαν να «κουρέψουν» και να ανταλλάξουν τα ομόλογα που κατέχουν. Επισήμανε ότι σε δέκα χρόνια έχουν δοθεί στα ταμεία επιχορηγήσεις 152 δισ. ευρώ και αυτά αρνούνται τώρα να συμμετάσχουν με ομόλογα τριών δισ. ευρώ.

Έκανε λόγο για «μικροκομματικά και συνδικαλιστικά κριτήρια, βλαπτική και επικίνδυνη απόφαση και ψευτοσυνδικαλιστικούς λόγους, που έθεσαν σε κίνδυνο τα Ταμεία και τους συνταξιούχους».

«Δεν πιστεύω ότι οι διοικήσεις των Ταμείων ενέργησαν εκ μέρους των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων» ανέφερε και προανήγγειλε ότι «θα επανεξετάσουμε τον τρόπο διοίκησης των Ταμείων»...  



Ερωτηθείς για την αποζημίωση των φυσικών προσώπων που κατέχουν ομόλογα και εντάσσονται αναγκαστικά στο PSI, ο υπουργός τόνισε ότι οι παλαιότερες δεσμεύσεις του ισχύουν.

Ο κ. Βενιζέλος απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να αναλάβει η κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία για ρύθμιση ή διαγραφή των τραπεζικών δανείων, καθώς, όπως είπε, έχει κόστος και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.

Έκανε λόγο για συμβατικές λύσεις, ήτοι διακανονισμούς μεταξύ των τραπεζών και των δανειοληπτών, ενώ σε ύστατη λύση υπάρχει η προσφυγή στο Ειρηνοδικείο για προστασία. Σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν ήδη διακανονισθεί 750.000 δάνεια (400.000 στεγαστικά, 200.000 καταναλωτικά και 150.000 καταναλωτικά) και αυτό συνεχίζεται.

Σύμφωνα, πάντως, με τον υπουργό, η κυβέρνηση δεν προτίθεται, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, να καταστήσει τις τράπεζες, ΔΕΚΟ, αλλά θα τις εξυγιάνει και στη συνέχεια θα πωλήσει τις μετοχές που θα λάβει έναντι της ανακεφαλαιοποίησης.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου