Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Η χώρα εμπλέκεται σε εξελίξεις επικίνδυνες με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
της Διαρκούς Πολιτικής Επιτροπής Κοινωνικής
και Εθνικής Ανασύνταξης

Η «Πανελλαδική πρωτοβουλία για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας», θεωρεί ότι η σημερινή φιέστα στις Πρέσπες, με την παρουσία της Ελληνικής και της Σκοπιανής πολιτικής ηγεσίας, και η επικίνδυνη συμφωνία που υπογράφεται, ΔΕΝ ΕΧΕΙ την έγκριση του Ελληνικού λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη και δυναμικά έχει καταδείξει την κατηγορηματική του αντίθεση σε μια τέτοια εξέλιξη.


Η Ελληνική κοινωνία στη συντριπτική της πλειοψηφία, θεωρεί ότι αυτή η συμφωνία είναι ετεροβαρής, εθνικά επιζήμια και ιστορικά ανακόλουθη, αφού μέσω αυτής εκχωρείται στο γειτονικό κρατίδιο, δικαίωμα κυριότητας  πάνω σε σημαντικό ιστορικό και αδιαπραγμάτευτο πολιτισμικό φορτίο του Ελληνισμού, και αυτό εγκαινιάζει πολύ αρνητικές εξελίξεις που ισοδυναμούν με το επίσημο έναυσμα ενός εκούσιου εθνικού ακρωτηριασμού.
Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας, όχι μόνο δεν συμβάλει στην εξομάλυνση των «εκκρεμοτήτων» μεταξύ των δύο χωρών, αλλά αντιθέτως εμφανίζει ιστορικά δικαιωμένο τον σλαβόφωνο εθνικιστικό αλυτρωτισμό… επιδρά καταλυτικά στην...
ενίσχυση της αντιπαράθεσής του με τον Αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό… Διευκολύνει την εμπλοκή και Βουλγαρικών εθνικιστικών κύκλων σε αυτή την αντιπαράθεση… Και με αυτή την έννοια ενεργοποιεί με τρόπο δραματικό, νέους επικίνδυνους παράγοντες, που θα κλιμακώσουν την περαιτέρω αποσταθεροποίηση σε ολόκληρη την Βαλκανική.
Καλούμε τον Ελληνικό λαό να καταδείξει την απόφασή του να μην αποδεχτεί επ ουδενί στην πράξη την ισχύ μιας τέτοιας επικίνδυνης συμφωνίας. Τον καλούμε να κλιμακώσει την αντίστασή του σε αυτή την αρνητική εξέλιξη, και να την κλιμακώσει σε ολόκληρη την επικράτεια με νέες πρωτότυπες μορφές αποφασιστικής δράσης που θα εμπνέουν και θα βάλουν στη δράση το σύνολο των τοπικών κοινωνιών.
Κλιμακώνοντας αυτή την προσπάθεια, θα πρέπει να έχουμε απόλυτη επίγνωση του γεγονότος ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας γενικότερης αποδομητικής διαδικασίας, σε μια ευρύτερη ατζέντα προβλημάτων με εθνική διάσταση, και επομένως μόνο εάν η Ελληνική κοινωνία περάσει στην καθολική πολιτική αντεπίθεση, μπορεί να ανακόψει τις δυσάρεστες εξελίξεις που δρομολογούνται.
Στην αναγκαία κλιμάκωση αυτού του αγώνα, θεωρούμε επίσης, ότι οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να γυρίσουν την πλάτη στην ακραία και διχαστική ρητορική και να απομονώσουν τους φορείς και τους εκπροσώπους του διχασμού που δηλητηριάζουν τον αγώνα και συκοφαντούν την αυθεντικότητα των αιτημάτων του.
Τον αρνητικό ρόλο όλων αυτών, όπως επίσης και την απόλυτη εναρμόνισή τους με τις επιλογές που θα ήθελε το πολιτικό σύστημα, για τον χλευασμό και την κατασυκοφάντηση των αγώνων του λαού μας, προκειμένου να καθίσταται ευκολότερη η υλοποίηση της επικίνδυνης για τα εθνικά μας συμφέροντα ατζέντας, τον είδαμε και τη χθεσινή μέρα στο Σύνταγμα.
Η απομόνωση όλων αυτών καθώς και όλων εκείνων που τους πατρονάρουν, είναι ευθύνη και του τελευταίου Έλληνα πολίτη.
Δι.Π.Ε.Κ.Ε.Α (Διαρκής Πολιτική Επιτροπή Κοινωνικής και Εθνικής Ανασύνταξης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου