Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Στη δημοσιότητα η διακήρυξη της Πανελλαδικής Πρωτοβουλίας για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας

Η Διακήρυξη, δίνεται στη δημοσιότητα, όπως ακριβώς συντάχτηκε πριν από είκοσι μέρες. Η προβλεψιμότητα και η απόλυτη δικαίωση όσων αποτυπώνονται, είναι διαρκής και επισφραγίζεται με τρόπο αδιαμφισβήτητο από τις εξελίξεις. Αυτό που αποπνέει, είναι σοβαρότητα και ευθύνη, στην ενασχόληση με ολόκληρη την εθνική ατζέντα...

Φωτογραφία του Kiriakos Kiriakopoulos.

Φιλοδοξούμε να οριοθετήσει -μέσα από έναν ευρύτατο διάλογο ουσίας, με καθαρή ταυτότητα και δημοκρατική φυσιογνωμία- τον μαχητικό οδικό χάρτη για τη συγκρότηση ενός ρωμαλέου, αυθεντικού γνήσια λαϊκού πατριωτικού κινήματος, ικανού να ανοίξει δρόμους και να εγγυηθεί μια διαφορετική πορεία για τον τόπο μας, με εργαλείο την Δημοκρατική Πατριωτική Κουλτούρα, που κατά τη γνώμη μας πρέπει να διαπεράσει την Ελληνική κοινωνία .

Αυτό -ως ύψιστη πολιτική επιδίωξη-  μας τοποθετεί οριστικά και αμετάκλητα στον αντίποδα κάθε καιροσκοπισμού, και με αυστηρή προσήλωση στην...
συστηματική πολιτικοποίηση των αιτημάτων του δημοκρατικού - πατριωτικού αγώνα.

Η παρουσίαση της συνολικής μας αντίληψης, προσπαθήσαμε να εκτεθεί με τρόπο μεθοδικό στην ραδιοφωνική εκπομπή την οποία παραθέτουμε και εδώ για την ενημέρωση όλων.

Προγραμματισμός έχει ήδη διαμορφωθεί. Οι δραματικές εξελίξεις με το Σκοπιανό, τον τροποποιούν μοιραία αλλά δεν τον ανατρέπουν. Πολλά από αυτά  τα οποία συμπεριλαμβάνει, θα επιχειρηθεί να ενσωματωθούν στην συνολική ομπρέλα της κλιμακούμενης αντίστασης του λαού μας απέναντι στη συμφωνία - τερατούργημα.

Σε κάθε περίπτωση "κλειδώνουν"και θα ανακοινώνονται τις αμέσως επόμενες ώρες - μέρες, πολλές και ενδιαφέρουσες εκπλήξεις.

Η Πανελλαδική Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας, συγκροτείται από τους:
  1. Κωνσταντίνο Γρίβα: Καθηγητή Γεωπολιτικής - Αθήνα. 
  2. Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου: Συγγραφέα και Πρόεδρο της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα - Αθήνα.
  3. Αχμέτ Ιμάμ: Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων Εκδότη – Διευθυντή της Πομακικής εφημερίδας «ΖΑΓΑΛΙΣΑ» - Ξάνθη.
  4. Εύη Καραμανίδου: Υπάλληλο Δημόσιου Ασφαλιστικού Οργανισμού - Θεσσαλονίκη.
  5. Ιωνάθαν Κωνσταντίνου: Δικηγόρο - Αθήνα.
  6. Κυριάκο Κυριακόπουλο: Μέλος Π.Γ του Αθήνα «Μετώπου ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ». 
  7. Θανάση Γούναρη: Πρόεδρο του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας - Αθήνα.
  8. Όθωνα Ιακωβίδη: Ακτιβιστή και μέλος της επιτροπής διοργάνωσης συλλαλητηρίων για την Μακεδονία - Θεσσαλονίκη. 
  9. Βαγγέλη Αλιφέρη: Ενεργό μέλος της Συλλογικότητας κατά των πλειστηριασμών στα Μεσόγεια - Αθήνα.
  10. Ζαχαρία Πελέκη: Περιφερειακό Σύμβουλο Περ. Αττικής και υποψήφιο  αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής - Αθήνα.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Για την υπεράσπιση της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας


Μέσα σε έναν ιδιαιτέρως ασταθή γεωπολιτικό περίγυρο και με διεργασίες που τείνουν να τροποποιήσουν δραματικά τη γεωπολιτική φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής, η εξωτερική πολιτική της χώρας μας παρουσιάζει σημάδια καθολικής κατάρρευσης, και αυτό συνιστά μια επικίνδυνη εξέλιξη που πρέπει πάση θυσία να ανακοπεί, πριν οδηγήσει σε νέες μη αναστρέψιμες εθνικές τραγωδίες.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ…
Η πρωτοφανής επιθετικότητα αναβαθμίζεται πλέον σε δομικό στοιχείο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, και η εντεινόμενη κλιμάκωση των Αμερικανονατοϊκών πιέσεων που αποσκοπούν στο να ανακόψουν την διαφαινόμενη γεωστρατηγική της αυτονόμηση, πιθανότατα θα την καταστήσουν ακόμη πιο έντονη και ιδιαιτέρως απρόβλεπτη στο εγγύς μέλλον. Πρόκειται για μια εξέλιξη που οφείλουμε να μην παραβλέψουμε, με δεδομένο ότι η στρατηγική στοχοποίηση του Αιγαίου και της Κύπρου από την Τουρκική εξωτερική πολιτική, είναι αμετάκλητη.

Οι διεργασίες στρατηγικής ανασύνταξης που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στα Βαλκάνια όσο και στη Μέση Ανατολή, συνθέτουν ένα περιβάλλον ασφυκτικών πιέσεων για τη χώρα μας, η οποία αδυνατεί να τις παρακολουθήσει με όρους κυρίαρχης γεωπολιτικής οντότητας.

Η πατρίδα μας σύρεται πίσω από ολέθριες και καταστροφικές για την ίδια επιλογές των ισχυρών της συμμάχων… Συμπιέζεται σε νέα στρατηγικά αδιέξοδα που ανατροφοδοτούνται από τις κυρίαρχες επιδιώξεις των ισχυρών περιφερειακών παικτών. Και επιμένει να προσεγγίζει αμήχανα και φοβικά, ακόμη και τους επιθετικούς εθνικισμούς των Βορείων γειτόνων μας.

Σε αυτό το περιβάλλον, και η νέα πράξη εθνικής μειοδοσίας που «μαγειρεύεται»  με επίκεντρο το Σκοπιανό, είναι προφανές πως δεν θα προκύψει ως αποτέλεσμα μιας μάχης που χάθηκε, αλλά θα είναι το βαρύτατο τίμημα μιας μάχης, που επί της ουσίας δεν δόθηκε ποτέ.

Την ίδια στιγμή, το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, κλιμακώνει την ασύδοτη παρουσία του σε ολόκληρη την Θράκη, με προκλητικές πρακτικές που παραβιάζουν καταφανώς τα προβλεπόμενα, με υπονομευτική δράση στον τοπικό πληθυσμό, και με παρεμβάσεις που θέτουν σε διαρκή αμφισβήτηση το καθεστώς κυριαρχίας στην περιοχή και την ίδια την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας σε τελευταία ανάλυση.

Το όλο σκηνικό επιδεινώνεται επικίνδυνα, πολύ δε περισσότερο τώρα, που οι χάρτινες θριαμβολογίες περί «καθαρής εξόδου» ξεφτίζουν, και η χώρα εισέρχεται σε έναν νέο φαύλο κύκλο πιέσεων και διαρκών απειλών.

Οι εξελίξεις επομένως θα είναι καταιγιστικές. Και η αντίληψη πως «είμαστε σε αναμονή και θα κινηθούμε ανάλογα με την τροπή των εξελίξεων» θα αποδειχτεί εκ των πραγμάτων μια ολέθρια αυταπάτη.

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ…
Ως κοινωνία, δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι μόνο με μια ανερμάτιστη και απολύτως ηττοπαθή διαχείριση στην οποία ουσιαστικά σύρεται η Ελληνική κυβέρνηση, αδυνατώντας να διασφαλίσει τις στοιχειώδεις εθνικές προτεραιότητες, με πρώτιστη την αδιαπραγμάτευτη υπεράσπιση της εδαφικής  ακεραιότητας της χώρας.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με δυο ακόμη εξ ίσου σοβαρά προβλήματα, απέναντι στα οποία η Ελληνική κοινωνία, οφείλει να ανοίξει μέτωπο σταθερό, διαρκές, αδιαπραγμάτευτο και χωρίς εκπτώσεις.

Το ένα, είναι η ζημιογόνος παρουσία στο πολιτικό στερέωμα, διάφορων συνιστωσών και εκπροσώπων του «ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ» της πατριδοκαπηλίας, το οποίο με αμφιλεγόμενες πρωτοβουλίες, και με διχαστική ρητορική, επιχειρεί να παρέμβει σε μια κοινωνία ευάλωτη, με προφανή στόχο να εκτρέψει την ανησυχία και την οργή της, σε πρακτικές πολιτικού τυχοδιωκτισμού, «χτίζοντας» παράλληλα προσωπικές πολιτικές καριέρες για λογαριασμό των πρωταγωνιστών του, στο σκηνικό της επόμενης μέρας. Πρόκειται για μια πρακτική, η οποία εκτός των άλλων, ακυρώνει τις αντιστάσεις της, και διασφαλίζει προϋποθέσεις και τα απαραίτητα άλλοθι, για την επιβολή πρακτικών πολιτικού εκφασισμού στην πολιτική ζωή του τόπου.

Το δεύτερο, σχετίζεται με μια σειρά από παραμορφωτικές εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες και αντιλήψεις, οι οποίες επενδύουν σε συγχύσεις, και συντηρούν ένα εξ ίσου διχαστικό κλίμα με απρόβλεπτες συνέπειες μέσα στην κοινωνία.

Πρόκειται για δύο αλληλοεξαρτώμενες και αλληλοσυμπληρούμενες όψεις του ίδιου νομίσματος, το ίδιο καταστροφικές, και εξ ίσου επικίνδυνες, για την αγωνιστική ενότητα και συσπείρωση του λαού μας.

Η μεγάλη πρόκληση για όλους εμάς, είναι να θέσουμε με όρους αγνού και άδολου πατριωτισμού, τη διαφορετική ατζέντα για το τι πραγματικά μπορεί να σημαίνει για το λαό μας η υπεράσπιση της πατρίδας του, και ταυτόχρονα να οδηγήσουμε στην απόλυτη περιθωριοποίηση, ΚΑΙ τις κυρίαρχες λογικές της δουλοπρέπειας, ΚΑΙ την καθολικά απαράδεκτη ρητορική του εθνομηδενισμού, αλλά ΚΑΙ την ακραία, και πολλαπλά επικίνδυνη πατριδοκάπηλη ρητορική.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ μας είναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ…
Γι’ αυτό και σε τρεις τομείς κατά προτεραιότητα, θα συγκεντρώσουμε την προσοχή μας:

Πρώτον: Στην προβολή της ιδέας για την ανάγκη ενδυνάμωσης ενός αυθεντικού… γνήσια λαϊκού πατριωτικού κινήματος, ικανού να συσπειρώσει την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, στη βάση μιας συγκροτημένης και υπεύθυνης πολιτικής περί των πραγμάτων αντίληψης, που δεν θα αποσυνδέει τα φαινόμενα δουλοπρέπειας στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, από το συνολικό πολιτικό πρόβλημα της οικονομικής κατοχής και της καθολικής εξάρτησης της χώρας.

Δεύτερον: Στην συστηματική και στοιχειοθετημένη ανάδειξη μιας διαφορετικής κουλτούρας. Μιας κουλτούρας επίγνωσης της πραγματικής ισχύος της χώρας. Μιας κουλτούρας ικανής να περιθωριοποιήσει πλήρως τις ηττοπαθείς λογικές που επιχειρείται να καλλιεργηθούν μέσα στην κοινωνία. Και…

Τρίτον: Στην οριοθέτηση καθαρής, σταθερής και ασυμβίβαστης πολιτικής στάσης, απέναντι στη λογική, στην επιχειρηματολογία και στις πρακτικές των κάθε λογής πατριδοκάπηλων, αναδεικνύοντας τον επικίνδυνο ρόλο τους, ως alter ego του συστήματος, που δεν διστάζει να τους χρησιμοποιήσει, κάθε φορά που αναζητεί άλλοθι για εφαρμογή πρακτικών εκφασισμού, λίγο πριν δρομολογηθούν εθνικές τραγωδίες.

Για όλους εμάς, ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ είναι ένας και έχει ΠΡΟΣΗΜΟ μόνο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ. Οτιδήποτε άλλο πέραν αυτού, δεν συνιστά παρά φτηνή και δόλια πατριδοκαπηλία.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ…
Σε αυτές λοιπόν τις συνθήκες, και με δεδομένη την πολυπλοκότητα και τη σοβαρότητα των εξελίξεων, θεωρούμε ότι η προσπάθεια που θα καταστήσει το λαό μας πρωταγωνιστή των εξελίξεων, για να είναι αποτελεσματική, δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο σε κινήσεις εντυπωσιασμού (χωρίς βεβαίως να υποτιμούμε τη χρησιμότητα και το ειδικό τους βάρος) αλλά θα πρέπει να επεκτείνεται σε μια συνολικότερη αλυσίδα από παρεμβάσεις ουσιαστικές, οργανωμένες, καλά σχεδιασμένες, ικανές να της προσδώσουν κύρος, ταυτότητα, επιστημοσύνη, πολιτική επάρκεια και φυσικά την απαραίτητη σοβαρότητα, έτσι ώστε και η κοινωνία να την περιβάλει με την δέουσα εμπιστοσύνη.

Ο λαός και το κίνημα επομένως, θα πρέπει να περάσουν σε μια νέα φάση οργανωμένης, απολύτως σχεδιασμένης και πολυμέτωπης αντεπίθεσης, ικανής να ακυρώσει την ατζέντα της δουλοπρέπειας, προκειμένου να ανακοπεί άμεσα η πορεία προς την καταστροφή.

Στο πλαίσιο αυτής της οργανωμένης αντεπίθεσης, θεωρούμε πως είναι απαραίτητο οι πιέσεις απέναντι στην πολιτική ηγεσία του τόπου να κλιμακωθούν.

Δήμοι, περιφέρειες, τοπικοί φορείς, συνδικάτα, επιστημονικοί επαγγελματικοί φορείς, με προεξάρχουσα και την ακαδημαϊκή κοινότητα, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού αλλά όλων των βαθμίδων οι οργανώσεις του λαού μας, θα πρέπει με αποφάσεις τους να προειδοποιήσουν με σαφή και καθαρό τρόπο, πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν επ’ ουδενί, την τυπική επικύρωση επικίνδυνων τετελεσμένων.

Από το Καστελόριζο μέχρι τη Θράκη, και από την Καστοριά μέχρι την Καλαμάτα, και την Κέρκυρα αλλά και τη Μεγαλόνησο, επείγει να οργανωθούν μεγάλες περιφερειακές κινητοποιήσεις που θα μεταφέρουν σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Σε αυτή τη βάση, όλοι εμείς αναλαμβάνουμε συγκεκριμένη οργανωτική πρωτοβουλία, έτσι ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μια ευρεία πανελλαδική σύσκεψη φορέων και προσωπικοτήτων (με φυσική και διαδικτυακή παρουσία), προκειμένου να υπάρξει πολιτική συμφωνία πάνω στο πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η συνολική μας προσπάθεια.

Κατά την προετοιμασία αυτής της πανελλαδικής σύσκεψης, θα κοινοποιηθεί συγκεκριμένη εισήγηση στους συμμετέχοντες και προσκεκλημένους, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ενημέρωση όλων, πάνω στο περιεχόμενο της συζήτησης που πρόκειται να ακολουθήσει, προκειμένου να είναι και παραγωγική ως προς τις αποφάσεις της.

Καρπός αυτής της πανελλαδικής σύσκεψης, θα είναι και η συγκρότηση μιας Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικής και Εθνικής Ανασύνταξης (ΔΕΚΕΑ), που θα αναλάβει να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό ενημερωτικών και πολιτικών παρεμβάσεων αλλά και κινητοποιήσεων σε ολόκληρη την επικράτεια, προκειμένου να στηριχτεί η δημιουργία αυτού του αυθεντικού γνήσια λαϊκού πατριωτικού κινήματος από τα κάτω, και να ενισχυθεί πολιτικά, με υπεύθυνη και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία.

Επιδίωξή μας είναι, να συγκροτηθούν και περιφερειακά αντίστοιχες επιτροπές στήριξης, που θα μπορούσαν να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο για την αφύπνιση και την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

Καρπός της πανελλαδικής σύσκεψης, θα είναι και η αποτύπωση μιας πολιτικής διακήρυξης που θα τοποθετεί το όλον πρόβλημα σε δημοκρατική και πολιτικά ορθή βάση και φυσικά στη συνολική του τη διάσταση, και θα αποτελεί εν δυνάμει ένα πολύτιμο διακηρυκτικό εργαλείο δουλειάς, ικανό να συσπειρώσει κορυφαίες προσωπικότητες γύρω από το συγκεκριμένο πολιτικό εγχείρημα, και να διευρύνει τα μέγιστα την αποδοχή του.

Στη συγκεκριμένη πανελλαδική σύσκεψη, ξεχωριστή σημασία θα έχει η συμμετοχή εκπροσώπων από τα Πομακοχώρια, που διαθέτουν δημοκρατικό - πατριωτικό προσανατολισμό, και έχουν πάρει ξεκάθαρες αποστάσεις από την υπονομευτική δουλειά του Προξενείου.

Είναι προφανές πως θα υπάρξει συγκεκριμένος προγραμματισμός και ιεραρχημένη όσο και διαρκής κλιμάκωση, που θα αφυπνίζει πολιτικά και θα λειτουργεί ως ισχυρό μέσον πίεσης, με ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα, προκειμένου να αποτραπούν ολέθριοι κυβερνητικοί χειρισμοί, στη διαχείριση των εθνικών ζητημάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της διαρκούς κλιμάκωσης, και με αφορμή το γεγονός ότι η χώρα σύρεται σε περιπέτειες που προσλαμβάνουν πλέον ανοικτά το χαρακτήρα ακόμη και κινδύνου πολεμικών εμπλοκών, ως αποτέλεσμα της επιζήμιας όσο ΚΑΙ δουλοπρεπούς διαχείρισης που ασκείται, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε ακόμη και την πραγματοποίηση μεγάλων ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ, μέσα στα οποία όμως, θα πρέπει να τεθεί με τρόπο εποικοδομητικό το σύνολο της Εθνικής ατζέντας, έτσι όπως αυτό θα έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο αυτής της διαβούλευσης.

Είναι επομένως φανερό, ότι αυτή η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικής και Εθνικής Ανασύνταξης, θα έχει μια σταθερή και διαρκή παρέμβαση με στόχο ΚΑΙ την μαχητική αποκάλυψη για τα τεκταινόμενα, αλλά ΚΑΙ τον αγωνιστικό προσανατολισμό του λαού μας, για ν αποτραπούν τα χειρότερα και να μπει ο τόπος μας σε μια άλλη πορεία.

Ακολουθεί ολόκληρη η εκπομπή παρουσίασης της πανελλαδικής πρωτοβουλίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου