Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Αυτό πονάει τους Σκοπιανούς και την ελληνόφωνη δουλοπρέπεια και όχι οι αυτοκαταστροφικές υπογραφές που θέτουν σε δοκιμασία τα αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα

Γι αυτό και τονίσαμε από την πρώτη στιγμή πως η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ιστορική ανάγκη να εμπνευστεί και να αποφασίσει αυτή τη φορά να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια και την πατρίδα της, με όρους ενός κινήματος πολιτικής αντίστασης, ρωμαλέου, υγιούς, δημοκρατικά προσανατολισμένου, και ικανού να επιδράσει καταλυτικά ΚΑΙ στις αποφάσεις των δικαστών αλλά ΚΑΙ στη φυσιογνωμία των πολιτικών εξελίξεων...


“Στην Ελλάδα υποβλήθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο
πρωτοβουλία για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών»
Προφανώς οι ενστάσεις που έχουμε για το περιεχόμενο και τον τρόπο της θεμελίωσης της συγκεκριμένης νομικής πρωτοβουλίας είναι πολλές.

Στηρίξαμε ωστόσο την συγκεκριμένη προσπάθεια πολιτικά, θεωρώντας πως είναι στη σωστή και ιστορικά αναγκαία κατεύθυνση, διατηρώντας όμως πολλές και σημαντικές επιφυλάξεις για το περιεχόμενό της. Λέμε πιο χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της ΠΓ του "Μετώπου - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" πως: «εκτός από την νομική επάρκεια του κειμένου της προσφυγής, είναι απαραίτητη και η επαρκής πολιτική θεμελίωση για...

την πληρέστερη στοιχειοθέτηση του συγκεκριμένου αιτήματος». Και επιμένουμε σε αυτό, γιατί η επαρκής πολιτική θεμελίωση του αιτήματος, καθιστά δυσκολότερη και απρόβλεπτα προκλητική την απόρριψή του, κατά τρόπο που θα μπορούσε να πυροδοτήσει αντιδράσεις ανεξέλεγκτες..

Σημερινό σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων (mkd.mk) αναφέρεται  στη  σχετική αίτηση ακύρωσης της "Συμφωνίας των Πρεσπών", καθώς και στο αίτημα για την ανάκληση των επιστολών από την Ελλάδα προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ,  που υποβλήθηκε στο ΣτΕ από την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και Παμμακεδονικές Ενώσεις της Διασποράς.

"Οι οργανώσεις θεωρούν ότι η Συμφωνία παραβιάζει το Σύνταγμα και «οδηγεί στην αποσύνθεση της Ελλάδας» και προσπαθούν να αποσυρθούν οι επιστολές στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που εστάλησαν από την ελληνική κυβέρνηση που άρει τα εμπόδια προς την πΓΔΜ"...  γράφει το δημοσίευμα.

Σε ότι μας αφορά πάντως, είχαμε τονίσει ήδη από χθες πως, η κατάθεση της αίτησης ακυρότητας στο ΣτΕ, είναι ένα καινούριο στοιχείο... Είναι μια σημαντική εξέλιξη... Είναι μια απολύτως στοχευμένη παρέμβαση που θέτει στο επίκεντρο τον παράτυπο, αντισυνταγματικό, εκτρωματικό και πλήρως απονομιμοποιημένο χαρακτήρα της συμφωνίας των Πρεσπών... 

Παράλληλα τονίσαμε πως είναι μια κίνηση με την οποία μοιραία ανοίγουν τρία μεγάλα κεφάλαια, τα οποία εν πολλοίς θα κρίνουν και την έκβαση αυτής της εξέλιξης. 

Το πρώτο αφορά την ίδια την αίτηση ακυρότητας. Είναι κείμενο νομικό με ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα όμως στις κρίσιμες παραμέτρους της διατύπωσής του. Και από αυτή την άποψη, είναι πολύ σημαντικό ατού, η ύπαρξη σωστής και επαρκούς πολιτικής θεμελίωσης στις κρίσιμες διατυπώσεις. Δυστυχώς ή ευτυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση η νομική επάρκεια δεν αρκεί. 

Το δεύτερο σχετίζεται με το μέγεθος και το χαρακτήρα των πολύ ισχυρών πιέσεων που θα ασκηθούν, διότι όπως είπαμε -και ισχύει- η απόφαση θα είναι πρωτίστως πολιτική και χρειάζεται δικαστές αποφασισμένους, πολύ δε περισσότερο που η πολιτική ζωή θα συρθεί με ρυθμούς ταχύτατους στον απόλυτο εκφασισμό την αμέσως επομένη περίοδο. 

Το τρίτο ζήτημα αφορά στην ίδια την κοινωνία. Και στην ιστορική ανάγκη να εμπνευστεί και να αποφασίσει αυτή τη φορά να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια και την πατρίδα της, με όρους κινήματος πολιτικής αντιστασης, ρωμαλέου, υγιούς, δημοκρατικά προσανατολισμένου, ικανού να επιδράσει καταλυτικά ΚΑΙ στις αποφάσεις των δικαστών αλλά ΚΑΙ στη φυσιογνωμία των εξελίξεων.

Φυσικά στην ανακοίνωση της Π.Γ, θέσαμε και το συνολικότερο πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο συντελούνται οι σχετικές διεργασίες, και η πρόσκλησή μας στο σύνολο των Δημοκρατικών - Πατριωτικών δυνάμεων για ενιαιοποίηση της δράσης και ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών υπήρξε σαφής.

Κ. Κυριακόπουλος

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση που αξίζει τον κόπο να προσεχτεί:

Ώρες ευθύνης για την Πατρίδα μας και την Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου