Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ξεκίνησε η συζήτηση του αίσχους στη Βουλή

Στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής συζητείται από χτες το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τίτλο «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων - Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022», του οποίου οι ρυθμίσεις - προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 4ης «αξιολόγησης» σηματοδοτούν νέο γύρο άγριας επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων και συνολικά του λαού μας...


Καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης για τη «δίκαιη» ανάπτυξη
Το διάστημα 2019 - 2022 προβλέπονται μέτρα ύψους 18,5 δισ. ευρώ για τα εισοδήματα τα οποία ήδη έχουν μειωθεί πάνω από 25 και 30% σε πολλές περιπτώσεις. Η μείωση θα προέλθει κατά 12,5 δισ. από τις νέες μειώσεις στις συντάξεις και...

κατά 6 δισ. ευρώ από μείωση του αφορολόγητου που θα πλήξει εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων, αλλά και αγροτών. 


Σε σχέση με το περσινό Μεσοπρόθεσμο, προβλέπονται επιπλέον μέτρα 1,2 δισ. ευρώ για την περίοδο 2019 - 2021, ποσό που αφορά τις μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις. Τα «αντίμετρα» στο φετινό Μεσοπρόθεσμο είναι μειωμένα κατά 5,5 δισ. ευρώ σε σχέση με το περσινό, όταν η κυβέρνηση έκανε λόγο για «πλήρη εξισορρόπηση». Τώρα τα λεγόμενα «αντίμετρα» προσδιορίζονται στα 14 δισ. ευρώ, την ώρα που τα λαϊκά στρώματα θα χάσουν τουλάχιστον 18,5 δισ. 

Και τα «αντίμετρα» που δίνονται όμως είναι απάτη, αφού από τα 14 δισ. ευρώ που προβλέπονται στο πλαίσιό τους τα 3,2 δισ. δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους. Δηλαδή ταξικότατη αναδιανομή χωρίς ιστορικό προηγούμενο. 

Από τα 3,2 δισ. ευρώ τα 1,2 δισ. θα προέλθουν από τους «αναπτυξιακούς» νόμους (300 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο), ενώ ακόμα 1 δισ. είναι η επιδότηση των θέσεων εργασίας, δηλαδή των δωρεάν εργαζομένων στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσα από τα προγράμματα «ενεργητικής απασχόλησης», και άλλο 1 δισ. θα είναι από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα νομικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου