Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Σερβία: Σιωπή Βούτσιτς για απειλές από το Μαυροβούνιο

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε στη σερβική ραδιοτηλεόραση ότι οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια δεν πρόκειται να επιτεθούν ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε στο Μαυροβούνιο, σημειώνοντας ότι υπάρχουν μια σειρά από λόγους για αυτό...


Επεσήμανε, επίσης, ότι η Σερβία δεν επιθυμεί να συνάψει οποιαδήποτε στρατιωτική συμμαχία, ιδιαίτερα με το ΝΑΤΟ.

Ο Βούτσιτς,  ο οποίος επισκέπτεται το Ντουμπρόβνικ, είπε ότι θα ήταν καλύτερο για τη Σερβία να απαντήσει με... σιωπή στις δηλώσεις υπουργού του Μαυροβουνίου που είπε ότι ο στρατός του Μαυροβουνίου θα έρθει σε πόλεμο εναντίον των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο εάν ζητούσε κάτι τέτοιο το ΝΑΤΟ.

«Μερικές φορές είναι καλύτερα να σιωπάμε και να μην σχολιάζουμε ορισμένες δηλώσεις, γιατί εάν το κάνουμε, τότε θα βγούμε από την εντολή που έχουμε παραλάβει. Ωστόσο θα απαντήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο», είπε ο Βούτσιτς.

Πρόσθεσε ότι οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων δεν πρόκειται να επιτεθούν ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε στο Μαυροβούνιο, όχι επειδή έχουν υπογραφεί συμφωνίες και συμβάσεις ή γιατί υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις με την KFOR και το ΝΑΤΟ, αλλά για κάποιους άλλους λόγους.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς βρίσκεται στο Ντουμπρόβνικ, όπου συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
rts.rs)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου