Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Γιατί δεν τον ρωτήσατε ευθέως ωρέ λεβέντες;;;

Να μας απαντήσει ο κ. Σόιμπλε ποιος ευθύνεται για την αποτυχία των δύο πρώτων προγραμμάτων, ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος μιλώντας στα Νέα Σαββατοκύριακο δήλωσε ότι την ευθύνη για το μείγμα των μέτρων την έχει η ελληνική κυβέρνηση...

Ευτυχώς τα χρυσά μας τώρα έφεραν το ...σωστό μνημόνιο και θα απογειωθούμε...


Τζανακόπουλος: Να μας πει ο Σόιμπλε ποιος ευθύνεται για την αποτυχία των δύο πρώτων προγραμμάτων

Σε συνέντευξή του στο Epsilon, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι η ουσία δεν είναι σε αυτά που είπε ο κ. Σόιμπλε, αλλά σε αυτά που δεν είπε.

Ο κ. Σόιμπλε «δεν μας λέει γιατί δεν τα κατάφερε η Ελλάδα» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Ο λόγος είναι ότι...
τα δύο πρώτα προγράμματα προσαρμογής ήταν εντελώς λάθος σχεδιασμένα, αυτό το έχει ομολογήσει το ίδιο το ΔΝΤ, έκαναν προβλέψεις ότι οι περικοπές δεν θα οδηγήσουν στην ύφεση που οδήγησαν. Αντιθέτως μας είχαν πει ότι μέσα σε ενάμιση χρόνο με τα μέτρα τότε που πήρε η ελληνική κυβέρνηση θα έχουμε επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης και καταλήξαμε το 2011 να έχουμε 9,1% ύφεση».

«Γι' αυτό θα πάρει κάποιος την ευθύνη;» αναρωτήθηκε ο κ. Τζανακόπουλος. «Θα μας απαντήσει ο κ. Σόιμπλε αν αυτό είναι ευθύνη των Ελλήνων πολιτών, της σημερινής κυβέρνησης ή αν είναι ευθύνη ευθύνη εκείνων που σχεδίασαν το πρόγραμμα του 2010 και του 2012 αλλά και εκείνων που αποδέχτηκαν να τα υλοποιήσουν;» συνέχισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου