Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Οι ΗΠΑ απειλούν και προετοιμάζονται για το νέο Βατερλό τους στην Κορεατική Χερσόνησο

Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B πέταξαν πάνω από την κορεατική χερσόνησο, σε απάντηση των πρόσφατων πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ...



Η Βόρεια Κορέα προχώρησε την Παρασκευή σε άλλη μια επιτυχή δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που, όπως υποστηρίζει η Πιονγκγιάνγκ, αποδεικνύει την ικανότητά της να πλήξει τις ΗΠΑ.

Οι πτήσεις των Β-1Β έγιναν το Σάββατο και αποτελούσαν μια...
άμεση απάντηση στην πυραυλική δοκιμή της προηγούμενης ημέρας αλλά και την εκτόξευση του πυραύλου "Χουανσονγκ-14", στις 3 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Γκουάμ. Στην άσκηση αυτή συμμετείχαν επίσης μαχητικά της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

"Η Βόρεια Κορέα παραμένει η πιο επείγουσα απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα. Αν απαιτηθεί, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με ταχεία, θανατηφόρα και συντριπτική ισχύ, στον χρόνο και τον τόπο της επιλογής μας" ανέφερε στην ανακοίνωση ο διοικητής των δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, Τέρενς Τζ. Ο'Σόνεσι.

Οι ΗΠΑ έχουν και στο παρελθόν πραγματοποιήσει υπερπτήσεις των υπερηχητικών βομβαρδιστικών Β1-Β ως επίδειξη δύναμης, σε απάντηση για πυραυλικές ή πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε προσωπικά την εκτόξευση του πυραύλου, το βράδυ της Παρασκευής, λέγοντας ότι πρόκειται για μια "ξεκάθαρη προειδοποίηση" προς τις ΗΠΑ ότι δεν θα είναι ασφαλείς αν επιχειρήσουν να της επιτεθούν. Η κρατική τηλεόραση της χώρας μετέδωσε εικόνες τις εκτόξευσης, τον πύραυλο να σηκώνεται από το έδαφος και τον Κιμ να πανηγυρίζει με τους στρατιωτικούς συμβούλους του.

Τραμπ εναντίον Κίνας

Το Πεκίνο, ο κυριότερο σύμμαχος της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι αντιτίθεται στις εκτοξεύσεις πυραύλων εκ μέρους της Πιονγκγιάνγκ, υπενθυμίζοντας ότι παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. "Ταυτόχρονα, η Κίνα ελπίζει ότι όλες οι πλευρές θα ενεργήσουν με σύνεση, ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης", σημείωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το Σάββατο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι "πολύ απογοητευμένος με την Κίνα". Σε μήνυμά του στο Twitter έγραψε: "Οι άφρονες πρώην ηγέτες μας τους επέτρεψαν (σ.σ. στους Κινέζους) να κερδίζουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο από το εμπόριο, όμως..." και συνέχισε: "...δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για εμάς με τη Βόρεια Κορέα, μόνο λόγια. Δεν θα το επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Η Κίνα θα μπορούσε εύκολα να λύσει αυτό το πρόβλημα".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου