Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Σκόπια: Κατασχέθηκε το διαβατήριο του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών

Κατόπιν απόφασης δικαστηρίου απαγορεύθηκε στον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπίας της χώρας, Σάσα Μιγιάλκοφ, να εγκαταλείψει τη χώρα και διατάχθηκε η κατάσχεση του διαβατηρίου,  με την υποψία ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο που έλαβε χώρα στη διάρκεια του καθεστώτος Νίκολα Γκρούεφσκι...


Η Ειδική Εισαγγελέας Κάτιτσα Γιάνεβα κατηγόρησε τον Μιγιάλκοφ, ο οποίος είναι συγγενής του πρώην πρωθυπουργού Γκρούεφσκι, για παράνομες υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων για... πάνω από 5.800 αριθμούς τηλεφώνων κατά το διάστημα του καθεστώτος Γκρούεφσκι, δηλαδή από το 2008 έως το 2015.

Η Ειδική Εισαγγελέας εξέδωσε κατηγορητήριο για κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά σε βάρος πάνω από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Γκρούεφκσι και άλλοι αξιωματούχοι του κόμματός του.

Το δικαστήριο έχει ήδη δώσει εντολή για κατάσχεση διαβατηρίων σε 36 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι δύο πρώην υπουργοί της συντηρητικής κυβέρνησης.

Το σκάνδαλο, που ξέσπασε το 2015, προκάλεσε πολιτική κρίση στη χώρα και οδήγησε σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές το Δεκέμβριο του 2016, που έδωσε το τέλος της δεκάχρονης εξουσίας του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι, VMRO-DPMNE, σύμφωνα με το σερβικό δημοσίευμα.
(rts.rs)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου