Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Η ΛΑ.Ε περιχαρακώνεται… Το στρατήγημα είναι συγκεκριμένο

Οι διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, και όλοι αυτοί που σε πρωινό μας άρθρο χαρακτηρίσαμε ως «πολιτικά απόβλητα μιας άλλης εποχής», επιχειρούν με κινήσεις διαχειριστικού εντυπωσιασμού, να κρατηθούν στο «κάδρο»…


Και φυσικά  επιλέγουν να κρατηθούν μέσα στη ζώνη του ζωτικού ενδιαφέροντος της «κοινωνικής αριστεράς», έχοντας συνειδητοποιήσει πως στη συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία, αυτό το τμήμα της κοινωνίας βρίσκεται σε φάση εκτεταμένης εκλογικής ρευστότητας και όχι μόνο.

Στο επίπεδο της τακτικής τουλάχιστον, αυτοί οι περίεργοι τύποι ξέρουν καλά πως, αυτός ο "κοινωνικός χώρος", επειδή ακριβώς είναι ευάλωτος στο να ΑΛΩΝΕΤΑΙ... Δεν πρέπει να ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΑΙ αδιάκριτα και απερίσκεπτα. Οι ηγεσίες που τον πούλησαν πρέπει να αποκαλύπτονται. Ο κοινωνικός χώρος όμως δεν πυροβολείται ΠΟΤΕ...

Ψαρεύοντας λοιπόν γι ακόμη μια φορά στα θολά νερά της πολιτικής αριστεροθολούρας, αλλά στοχεύοντας με επιλεγμένη συνθηματολογία σε ευήκοον κοινό, αναλαμβάνουν πολιτική πρωτοβουλία στην οποία θα συμμετέχουν οι Αλέκος Αλαβάνος, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης, στα πλαίσια του φεστιβάλ της ΛΑ.Ε, επιδιώκοντας να μορφοποιήσουν την «εναλλακτική τους πρόταση απέναντι στο μνημονιακό καθεστώς και το μέτωπο ανατροπής».

Σπεύδουν μάλιστα προκαταβολικά να δηλώσουν πως «η πρόσκληση για παρουσία σε αυτή τη διαδικασία είναι προφανώς ανοικτή, και ειδικά στη σημερινή συγκυρία η παρουσία όλων από...
τον αριστερό προοδευτικό δημοκρατικό χώρο, ανεξάρτητα από όποιες απόψεις και εντάξεις, έχει ευρύτερη σημασία για ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης, ενότητας και αγώνα».

Γι ακόμη μία φορά λοιπόν τα εναπομείναντα αποθεματικά της ακαταλληλότητας και του συμβιβασμού (όπως τα χαρακτηρίσαμε σε πρωινό μας άρθρο), επιχειρούν τρία πράγματα στη βάση μιας εντελώς συγκεκριμένης στρατηγικής διαχείρισης.

Πρώτον: Να βγάλουν από το κάδρο τις κορυφαίες πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που κουβαλούν τα στελέχη τους, τα οποία με πράξεις, με παραλείψεις αλλά και με μακροχρόνιες εμμονές στο Ευρωκομμουνιστικό ιδεολόγημα, έχουν σημαντικό μερίδιο συνεισφοράς στην εξαθλίωση της πατρίδας μας.

Δεύτερον: Να βάλουν στο κάδρο μια εμφανιζόμενη ως διαφορετική αλλά στην ουσία, ημιτελή, ασαφή και αμφιλεγόμενη πολιτική «εναλλακτική» πρόταση, προσβλέποντας να ψαρέψουν στη «γοητεία» της διαφορετικής ιδέας στη συνείδηση των δημοκρατικών πολιτών.

Τρίτον: Να διατηρηθούν μέσα στο χώρο που εμφανίζει τη μεγαλύτερη εκλογική ρευστότητα (εμφανιζόμενοι ως τμήμα και αναπόσπαστο κομμάτι του), προσβλέποντας στην ουσία, ΟΧΙ σε κάποια πολιτική ανατροπή όπως ψευδώς και χωρίς κόστος διατείνονται, αλλά στην εκλογική τους επιβίωση αποκλειστικά και μόνο.

Το επόμενο βήμα θα είναι, το γνωστό μετέωρο βήμα του καιροσκοπισμού. Δηλαδή:
  • Εκλογικές συνεργασίες με φιλόδοξα πρόσωπα που μπορεί να διαθέτουν εκλογικούς νεροκουβαλητάδες…
  • Τεχνικό αποκλεισμό των αφελών, μέσα από την τεχνογνωσία της κατευθυνόμενης σταυροδοσίας…
  • Η πίτα ολόκληρη... Ο σκύλος χορτάτος... Και...
Δράματα για τους πολλούς, αλλά και χαράς ευαγγέλια για όσους καταφέρουν (αν καταφέρουν) να διασφαλίσουν μια θέση στο βουλευτικό μισθολόγιο.

Και όσο για την πολιτική ανατροπή… Μη τον είδατε τον Παναή… Οι Ελληνικές Καλένδες γι αυτό υπάρχουν άλλωστε...



4 σχόλια:

  1. Ας μαζευτούν να τους "περιποιηθούμε" όλους μαζί.
    Καλύτερα έτσι. Ράμματα για γούνες υπάρχουν μπόλικα.
    Το ΕΠΑΜ όμως να προσέχει μην κάνει καμιά κουτσουκέλα...
    Εδώ που φτάσαμε δεν συγχωρείται τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επαγρυπνούμε και προσέχουμε, ολοι μας είμαστε οι καβουρδισμένοι και νομίζω απ ότι μιλησα με τους περισσότερους του ΕΠΑΜ δέν εμπιστευόμαστε τήν Κωνσταντοπούλου πρωτίστως,καί τόν Αλαβάνο ο δέ Λαφαζάνης δέν έχει πάρει εξιτήριο ανεξαρτήτως τί προσωπικές σχέσεις έχει μέ τον Καζάκη με μερικά άλλα άτομα. Εδω πρωτεῦει η ΠΑΤΡΙΔΑ. Καί θα αποδώσω στόν Καζάκη ότι ενω είχα δυσανασχετίσει απο την πρωτη φορά μέ άτομα που συγκρούστηκε απέδειξε ότι τά ήξερα απο τον πρώτερον βίο του, ενω εγω για να πώ την αλήθεια δέν ήξερα το παραμικρό από την Ελληνική πραγματικότητα. Δεν νομίζω να κάνει ατόπημα τώρα. ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΡΑΤΩ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ για όσα άτομα προτείνουν συνεργασία ιδιαίτερα άν έχουν και πρότερο πολιτικό βίο.

      Διαγραφή
  2. Αυτή η Άρνηση πιστεύω πως είναι αναγκαία. Δεν πρέπει να υπάρχει σημείο επαφής.Τα δεδομένα προκαλούν. Θα φανούν Πολλά περισσότερα. Στην Υγειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. apo thn proth stigmh pou eida fatsa lafazanh (saganaki me guialia),pou elege o klynn.antedrasa,thymizontas ti plhrose o arhhgos mas ,me thn sunergasia me ton pappathemelh.poso mallon me olous autous pou teleia analuse o kuriakos!kamia sunergasia me kanena (LEROMENO)!ehoume th dunamikh.h anangh tha tous ferei olous sto EYLOGHMENO TO E.PA.M.!KALH LEYTERIA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή