Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Τουρκία : Οι αρχές συνέλαβαν την Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε σήμερα τη σύλληψη από την τουρκική αστυνομία της διευθύντριάς της στη χώρα μαζί με άλλους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ένα νησί στα ανοικτά της Κωνσταντινούπολης και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή της...


Η Ιντίλ Εσέρ διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας συνελήφθη χθες Τετάρτη μαζί με επτά άλλους ακτιβιστές που συμμετείχαν σε...

ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και τη διαχείριση πληροφοριών σε ένα ξενοδοχείο στην Πρίγκηπο, αναφέρει η μη κυβερνηρική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.


Την είδηση για τη σύλληψη των οκτώ μελών ΜΚΟ μαζί με τέσσερις ακόμη άλλους ανθρώπους ανάφερε και η εφημερίδα Hurriyet, η οποία διευκρίνισε ότι μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα.

Η τουρκική αστυνομία από την πλευρά της δεν έχει αναφέρει πού κρατούνται, αλλά και ούτε για ποιον λόγο συνελήφθησαν τα 12 αυτά άτομα.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο εκπαιδευτές, ένας Γερμανός και έναν Σουηδός, καθώς και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου διεξαγόταν το πρόγραμμα.


«Είμαστε βαθιά ενοχλημένοι και εξοργισμένοι που κάποιοι από τους πιο γνωστούς υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στη χώρα, μπόρεσαν να συλληφθούν με αυτό τον τρόπο, χωρίς τον παραμικρό λόγο», τόνισε ο Σαλίλ Σέτι γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως και χωρίς όρους», πρόσθεσε.
Οι συλλήψεις αυτές έγιναν λιγότερο από ένα μήνα μετά τη σύλληψη του προέδρου της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, του Τανέρ Κιλίτς με «εντελώς αβάσιμες κατηγορίες» που τον συνδέουν με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περσινού Ιουλίου. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου