Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Και τώρα... Ποιός θα μας προστατέψει από τους προστάτες???

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η αναγγελία δραστηριότητας αμερικανικού πολεμικού σκάφους εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και μάλιστα στην επίμαχη περιοχή που έχει δεσμεύσει παράνομα για έρευνες με το Barbaros η Τουρκία καθώς η NAVTEX εκδόθηκε όχι από την Λάρνακα, αλλά από τον τουρκικό σταθμό της Αττάλειας...

Ερωτηματικά από τούρκικη Navtex

Σύμφωνα με την NAVTEX 746/17 αμερικανικό πολεμικό σκάφος θα πραγματοποιήσει ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής στις 31 Ιουλίου από...
τις 15.00 έως στις 20.59 στην περιοχή η οποία φαίνεται στον χάρτη.

Όλη αυτή η περιοχή κείται εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και εντός της Ζώνης Ευθύνης SAR της Κυπριακής Δημοκρατίας και φυσικά το αίτημα για την έκδοση NAVTEX έπρεπε να έχει υποβληθεί στις κυπριακές αρχές και όχι στις τουρκικές. 


Την ίδια ώρα η Λευκωσία έχει αναγγείλει την διεξαγωγή μεγάλης πολυεθνικής άσκησης Έρευνας και Διάσωσης στις 2 Αυγούστου σε μια εκτεταμένη περιοχή δυτικά του Ακάμα, μέχρι και νοτιοδυτικά της Πάφου  ενώ περιλαμβάνει και χερσαίες περιοχές της Κυπραίικης Δημοκρατίας.
Και η άσκηση αυτή έχει σημασία, γιατί η Τουρκία αμφισβητεί και την περιοχής ευθύνης για Έρευνα και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της γενικευμένης αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων της Κύπρου.

liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου