Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Στον... «κατάλληλο χρόνο» παραπέμπει τις διεκδικήσεις και ο σημερινός "καταλληλότερος"

Την πρόθεση και της σημερινής κυβέρνησης να στείλει... στις ελληνικές καλένδες τη λαϊκή διεκδίκηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις προδιέγραψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος, προχτές Τετάρτη, στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, λέγοντας ότι θα πρέπει να προηγηθεί πολιτική διαπραγμάτευση... «τον κατάλληλο χρόνο» και στη συνέχεια η όποια διεκδίκηση...

Αποτέλεσμα εικόνας για γερμανικες αποζημιωσεις
Κατόπιν αυτού, η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου έθεσε «ζήτημα ύπαρξης και στόχου της Διακομματικής Επιτροπής» για τις γερμανικές οφειλές, σημειώνοντας ότι από τον Ν. Παρασκευόπουλο «ειπώθηκε ακόμα μια φορά αυτό που λεγόταν και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, "πολιτική διαπραγμάτευση, αλλά στον κατάλληλο χρόνο". Πότε θα είναι αυτός; Στον αιώνα τον άπαντα! Δηλαδή, αποτελεί άλλοθι για τη μη διεκδίκηση».

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής είχε κληθεί να συμμετάσχει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), από τους εκπροσώπους του οποίου παρουσιάστηκε εκπληκτικό φωτογραφικό υλικό, γεγονός που, όπως ειπώθηκε από τους περισσότερους εκπροσώπους του Συμβουλίου, δείχνει ότι στοιχεία υπάρχουν, το θέμα είναι η βούληση της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά, η Χρ. Σταμούλη, μέλος της διευρυμένης Γραμματείας του Συμβουλίου, ζήτησε συγκεκριμένη απάντηση αν θα εκτελεστεί από την κυβέρνηση η δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους κατοίκους του μαρτυρικού Διστόμου.

Ο υπουργός ανέφερε προκαλώντας: «Είναι προφανές ότι αυτό που η κυβέρνηση περιμένει δεν είναι η τεκμηρίωση. Η τεκμηρίωση υπάρχει. Αυτό το οποίο έχει απομείνει είναι η...

επιλογή του χρόνου της διαπραγμάτευσης. Οντως έχουν περάσει 70 χρόνια, όμως η χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι σε μια σχέση με τους εταίρους της και με τους συμμάχους της και με τους παλιούς εχθρούς, χώρες οι οποίες δημιουργούν το διεθνές περιβάλλον, που καθορίζεται από κάποιους σύγχρονους παράγοντες με βάση τους οποίους θα κάνει τη διαπραγμάτευσή της»...


Ο Μ. Γλέζος, πρόεδρος του Συμβουλίου, αφού σχολίασε ότι «αυτήν την κατάλληλη στιγμή την περιμένω προσωπικά 70 χρόνια», στη συνέχεια πρότεινε προς τον υπουργό: «Αύριο να πας να κάνεις κατάσχεση υπέρ του Διστόμου και του Αιγίου για τα θύματα, στο Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" που έχει η γερμανική κυβέρνηση».
Δίνοντας απάντηση η Δ. Μανωλάκου στα όσα ακούστηκαν, επισήμανε ότι «ο υπουργός μάς είπε ότι δεν μας λείπουν τα στοιχεία. Αρα, μπορεί, αλλά δεν θέλει». Επισήμανε ότι θα πρέπει να προβληματίσει τους φορείς «με τους οποίους διεκδικούμε τον ίδιο στόχο», ποιος «είναι ο ρόλος της Επιτροπής» και αν οι «προσκλήσεις φορέων ή οι όποιες εκδηλώσεις είναι για να ροκανίζεται ο χρόνος».

Οσον αφορά την πρόταση του Μ. Γλέζου, σημείωσε ότι «ως ΚΚΕ, έχουμε θέση την κοινωνικοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των μονοπωλίων, γιατί αυτά φτιάχνονται από τον κόπο, τον ιδρώτα και τη σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων» και πρέπει «να εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού». Αλλωστε, όπως σημείωσε, η «Χόχτιφ» έχει πουλήσει το μερίδιό της σε άλλη πολυεθνική,«το κύριο είναι η σύγκρουση με αυτή την πολιτική των μονοπωλίων. Αλλο είναι αυτό και άλλο είναι πολιτικά να διεκδικήσεις τις γερμανικές οφειλές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου