Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Οι περισσότεροι ξένοι εθελοντές του Ισλαμικού Κράτους προέρχονται από το Κόσοβο

Σύμφωνα με τον αναλυτή Σπεντ Κουρσάνι, στο Κόσοβο, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, το μεγαλύτερο ποσοστό εθελοντών στρατολογείται μέσω του ίντερνετ, όπου γίνεται πλύση εγκεφάλου...
Στα πεδία των μαχών στο Ιράκ και τη Συρία, οι περισσότεροι εθελοντές που πολέμου στο πλευρό ομάδων εξτρεμιστών προέρχονται από το Κόσοβο, σύμφωνα με...
τον αναλυτή από την Πρίστινα, Σπεντ Κουρσάνι, έκθεση του οποίου παρουσιάστηκε στο Βελιγράδι.
Στην έκθεση, με τίτλο «Η συμμετοχή εθελοντών από το Κόσοβο στα πεδία των μαχών στη Συρία και στο Ιράκ - αιτίες και συνέπειες», τονίζεται ότι οι πλέον παραμελημένες ομάδες που βρίσκονται σε κίνδυνο, πέφτουν θύματα τρομοκρατών, δηλαδή του «Ισλαμικού Κράτους».
Το μεγάλο ποσοστό συμμετοχής κατοίκων του Κοσόβου στις συγκρούσεις στο Ιράκ και στη Συρία οφείλεται σε διαφορετικούς παράγοντες, ανέφερε ο κ. Κουρσάνι.
«Πρώτα απ' όλα είναι οι επιρροές από το εξωτερικό, δηλαδή η ιδεολογία που προσελκύει κυρίως νεαρής ηλικίας άτομα, αλλά και άτομα που έχουν ασπασθεί πρόσφατα τη θρησκεία. Άλλοι παράγοντες είναι το φτωχό εκπαιδευτικό σύστημα στο Κόσοβο και η απροθυμία οικογενειών να αποδεχθούν τη θρησκευτικότητα των μελών τους», δήλωσε ο κ. Κουρσάνι.
Στο Κόσοβο, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, το μεγαλύτερο ποσοστό εθελοντών στρατολογείται μέσω του ίντερνετ, όπου γίνεται πλύση εγκεφάλου, σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου