Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Η λύτρωση δεν ήρθε - Οι εκβιασμοί κλιμακώνονται και μετά την ταπείνωση

Πρόγραμμα-γέφυρα: Δύσκολο να πάρει η Ελλάδα 12 δισ. άμεσα -Ο Σόιμπλε προτείνει IOUs αντί για λεφτά...

Πρόγραμμα-γέφυρα: Δύσκολο να πάρει η Ελλάδα 12 δισ. άμεσα -Ο Σόιμπλε προτείνει IOUs αντί για λεφτά!
Απεγνωσμένα η Ελλάδα ψάχνει λύση με ένα πρόγραμμα-γέφυρα για άμεση χρηματοδότηση που θα λύσει το πρόβλημα ρευστότητας τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Το Euro Working Group συνεδριάζει αυτή την ώρα, με...

τηλεδιάσκεψη, για τη συμφωνία-γέφυρα της Ελλάδας προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες δανεικές υποχρεώσεις της.
Ντάισελμπλουμ: Δύσκολο να έχουμε άμεσα πρόγραμμα-γέφυρα
Σύμφωνα με το Live Squawk, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ φέρεται να δήλωσε πως η συμφωνία για το πρόγραμμα-γέφυρα που ζητάει η Ελλάδα για να χρηματοδοτήσει τις άμεσες ανάγκες της δεν πρόκειται να επιτευχθεί άμεσα. 
Από τη μεριά του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, επισήμανε πως η Μ. Βρετανία δεν περιλαμβάνεται στο σχέδιο για τη βοήθεια της Ελλάδας μέσω του ESM.  
Handelsblatt: Ο Σόιμπλε πρότεινε τη χρήση IOUs ως ενδιάμεση χρηματοδότηση για την Ελλάδα
Σύμφωνα με τη γερμανική Handelsblatt, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρότεινε σε συζητήσεις του με άλλους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης η Ελλάδα να εκδώσει IOUs ως ενδιάμεση χρηματοδότηση για να εξυπηρετήσει μέρος των εσωτερικών υποχρεώσεών της. Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ακόμη πως τα IOUs αποτέλεσαν και πάλι θέμα συζήτησης στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.
Ωστόσο, όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, η χρήση των IOUs είναι αμφιλεγόμενη, με ορισμένους ειδικούς να κάνουν λόγο πως είναι το πρώτο βήμα για παράλληλο νόμισμα. Ο τρόπος αυτός είναι κατάλληλος μόνο για εσωτερικές υποχρεώσεις πληρωμής, όπως λογαριασμούς και μισθούς, και όχι για το εξωτερικό χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου