Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Η τρόικα που "διώξαμε" από την πόρτα εισβάλει από το παράθυρο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Αντιμέτωπος με σκληρές πιέσεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων και στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο πρωθυπουργός...  

Πιάνει δουλειά η Τρόικα -Μπήκε στις 10:00 στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους


Ο Αλέξης Τσίπρας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καλείται να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» για τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και το...
τριετές πρόγραμμα και μετά να ανοίξει ο δρόμος για το τελικό ξεκαθάρισμα με τους εσωκομματικούς αμφισβητίες.

Το Μέγαρο Μαξίμου, σε πρώτη φάση, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του  στις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των δανειστών, η έκβαση των οποίων θα κρίνει και το μελλοντικό κυβερνητικό σχεδιασμό.

Οι φήμες για νέες μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει γρήγορη αποδέσμευση της δόσης από τον ESM, εντείνονται ολοένα και περισσότερο με κυβερνητικές πηγές να υπογραμμίζουν ότι «εμείς επιμένουμε στα κοινά συμφωνημένα και αν μας αποστείλουν κάποιο αίτημα, τότε θα απαντήσουμε».  Κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης παραδεχόταν πως «πρέπει να τρέξουμε», εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι η στάση του ΔΝΤ είναι αυτή που καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις.
«Ποδαρικό» της Τρόικα ανήμερα των γενεθλίων Τσίπρα
Ανήμερα των γενεθλίων του Αλέξη Τσίπρα, οι ομάδες εργασίας αρχίζουν το «σκανάρισμα» των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας με επίκεντρο τα δημοσιονομικά, ενώ θα ακολουθήσουν και τομείς όπως είναι το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, οι αγορές προϊόντων, οι συντάξεις κα.
Πηγές που έχουν άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων αναφέρουν στο iefimerida.gr πως σε πρώτη φάση τα κλιμάκια θα δουλεύουν στον τόπο όπου και θα διαμένουν.Οι επικεφαλής διαπραγματευτές θα βρίσκονται στην Αθήνα το αργότερο μέχρι την Πέμπτη. Απέναντί τους θα βρίσκεται ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης και εφόσον το απαιτήσουν θα υπάρξει τετ α τετ με τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη.
Πάντως τα τεχνικά κλιμάκια θα έχουν συναντήσεις είτε με υπαλλήλους των υπουργείων, όπως χθες, είτε μέσω εκπροσώπων που θα οριστούν από κάθε υπουργό (πχ γενικός γραμματέας ή γενικός διευθυντής υπουργείων κλπ) για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των ελεγκτών.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΑΜΕ ... ? ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ... ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ Η ΤΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ... ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή