Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Η «πρώην Ευρωπαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδας»- FEROG

Με πρωτοσέλιδη αναφορά η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων «Βέτσερ», αναδημοσιεύει – εκδηλώνοντας τον ενθουσιασμό της- το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας της Σλοβενίας «Finance»... 

http://www.echedoros-a.gr

Που έχει ως πρωτοσέλιδο την ελληνική σημαία όπου αναγράφεται:... FEROGFormer European  Republic of Greece [ πρώην Ευρωπαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδας] σε αντιδιαστολή  της ονομασίας των Σκοπίων- FYROM.

Στο δημοσίευμα, μεταξύ των άλλων, σημειώνει τις απόψεις  του επικεφαλής της βελγικής διπλωματίας, Didier Reynolds, που προειδοποίησε ότι η κρίση στην Ελλάδα θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στα Βαλκάνια και ενδέχεται να αποσταθεροποιηθεί (οικονομικά) η περιοχή.

«Φοβάμαι ότι το ‘όχι’ στο δημοψήφισμα θα έχει γεωπολιτικές επιπτώσεις στην περιοχή, δήλωσε ο Didier Reynolds στην τηλεόραση RTL, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός επενδυτής στα Βαλκάνια.

«Οι συνέπειες μπορεί  να επεκταθούν εκτός από τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο, αλλά και στη Βουλγαρία, εάν υπάρξουν προβλήματα με τη σταθερότητα στην περιοχή», είπε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν πιστεύει, ειλικρινά, μια πιθανή της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της Ευρώπης, αλλά εξέφρασε φόβους ότι στην προκείμενη περίπτωση οι συνέπειες θα επηρεάσουν όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου