Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

«Εκθρονίστηκε» Ιταλίδα υπουργός γιατί είπε την αλήθεια για τους ομοφυλόφιλους... 

Σε πολιτικό θέμα εξελίχθηκαν οι δηλώσεις της υφυπουργού Ισότητας Μικέλα Μπιανκοφιόρε, στελέχους της κεντροδεξιάς, αναφορικά με τη συμπεριφορά των ομοφυλόφιλων στην Ιταλία.

«Οι ομοφυλόφιλοι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και για τίποτε άλλο. Για παράδειγμα, δεν εξέφρασαν αλληλεγγύη προς τους δυο καραμπινιέρους που τραυματίσθηκαν πριν από μια εβδομάδα έξω από την βουλή της Ρώμης, ούτε και προς τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού», δήλωσε η Μπιανκοφιόρε σε συνεντεύξεις της σε μεγάλες ιταλικές εφημερίδες.  Η 42χρονη Ιταλίδα βουλευτής θεωρεί επίσης ότι... 


«Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων δεν είναι από τα προβλήματα που απασχολούν εντονότερα τους Ιταλούς».
Μετά τις διαμαρτυρίες σειράς οργανώσεων που μάχονται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ο νέος πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα αποφάσισε να της αφαιρέσει τις αρμοδιότητες του υπουργείου Ισότητας και να «μετακινήσει» την Μπιανκοφιόρε στη διαχείριση της δημόσιας διοίκησης.

Σωρεία αντιδράσεων
Πολλοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι οι δηλώσεις της κεντροδεξιάς Ιταλίδας πολιτικού προκάλεσαν αρνητικές αντιδράσεις και σε μεγάλο μέρος της κεντροαριστερής παράταξης. Το κόμμα «Αριστερά και Ελευθερία» του περιφερειάρχη του Μπάρι, Νίκι Βέντολα, είχε καταγγείλει, πρόσφατα, και την έλλειψη κάθε αναφοράς στις προγραμματικές δηλώσεις του Λέτα στην αναγνώριση της μόνιμης συμβίωσης ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ζευγαριών.

Ο Λέτα ζήτησε με έμφαση από όλους τους υφυπουργούς του «χαμηλό προφίλ και πνεύμα ομαδικότητας στην δράση τους».
Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La7, η ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων στην Μπιανκοφιόρε, που σχετίζονται με την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αποτελούν για την ίδια ένα είδος «τελευταίας ευκαιρίας», για να μπορέσει να αποδείξει ότι έχει αντιληφθεί τους κανόνες συλλογικότητας, που απαιτεί η κυβερνητική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου