Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΑΠΑΡΑ

«Πρωτογενές πλεόνασμα» - Ελάχιστοι ίσως ξέρουν τι σημαίνει πραγματικά, όμως δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που να μην έχει ακούσει λιβανωτούς από τα ΜΜΕ και τα πολιτικά ανδρείκελα, γι αυτές τις δύο καλοφτιαγμένες λεξούλες…


Για τα ανδρείκελα αλλά και για τις δυνάμεις της ξένης κατοχής, αναγορεύεται σε κυρίαρχο ζητούμενο. Πλασάρεται ως πανάκεια για την υπέρβαση των οικονομικών αδιεξόδων στα οποία παραδέρνει η λογιστική οικονομία του τόπου.

Στην ουσία δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο παρά μία πραγματική ρήτρα εξασφάλισης της διεθνούς τοκογλυφίας, για την επανείσπραξη δανείων και οφειλών μέσω των οποίων αλυσοδέσανε τη χώρα μας και το λαό της. 

Ένα είναι βέβαιο…
Το πολυπόθητο «πρωτογενές πλεόνασμα» κάποια στιγμή θα κάνει πανηγυρικά την εμφάνισή του. Θα φροντίσει γι αυτό (το πανηγυρικό της εμφάνισης) η πολιτική επικοινωνία και τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ.

Και είναι αυτονόητο πως θα την κάνει αυτή την εμφάνιση, αφού μέσω του κυνηγητού του πρωτογενούς πλεονάσματος... 


Το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίζεται τις τύχες του τόπου, έχει προσκυνήσει στα κελεύσματα της κατοχικής διοίκησης.

Δε θα το φέρει ωστόσο η ανάπτυξη, γιατί κανείς από δαύτους δε νοιάζεται γι αυτήν. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη – ούτε καν με τα δικά τους μέτρα και το δικό τους ορισμό περί αναπτύξεως – όσο η παραγωγική βάση της χώρας αφανίζεται, όσο η αγροτική παραγωγή αποδομείται, όσο ακόμη και αυτή η παροχή υπηρεσιών φιλιππινεζοποιείται, και δεν είναι στοχευμένη στο να μετατρέπεται σε σοβαρή πηγή κερδοφορίας, από την αλλοδαπή, με κατάλληλο προσανατολισμό και στοχευμένες κατευθύνσεις ανάπτυξης.

Το «πρωτογενές πλεόνασμα» θα έρθει, αλλά το δέντρο του θα ποτιστεί με αίμα, με δυστυχία καθολική, με κορμιά δολοφονημένων, με ζωή βουτηγμένη στο βόρβορο της αναξιοπρέπειας, με εργαζόμενους σκλάβους και με συνταξιούχους που η ζωή τους θα μετατρέπεται σε προθάλαμο νεκροτομείου…

Το «πρωτογενές πλεόνασμα» θα έρθει με παγωμένα και τυφλά σχολειά, με πεινασμένα παιδιά, με νοικοκυριά βυθισμένα στο σκοτάδι, με τα νοσοκομεία να μετατρέπονται σε εταιρίες δολοφόνων…

Το «πρωτογενές πλεόνασμα» θα έρθει με το κράτος νταβατζή να ρευστοποιεί τα σπίτια των πολιτών του, να κλέβει με τα κατοχικά του νομοθετήματα ακόμη κι αυτούς τους μισθούς πείνας που υποτίθεται ότι εξασφαλίζει σε όσους τυχερούς συνεχίζουν ν εργάζονται, και με την απόλυτη παύση πληρωμών που θα καταργεί στην πράξη κάθε έννοια κοινωνικού προστατευτισμού, μετατρέποντας τη ζωή των πολιτών του σε καθημερινό εφιάλτη.

Το «πρωτογενές πλεόνασμα» θα στηθεί πάνω στο αίμα και στο θάνατο, πάνω σε εκατόμβες θυμάτων και σε μυριάδες απελπισμένων, σε μια κοινωνία κόλαση που θα βασιλεύει η δυστυχία και η ασυδοσία των τραπεζιτών.

Κι εσύ… Εσύ ο πολίτης αυτής της χώρας… Εσύ ο διαχρονικός μαλάκας, θα επιλέγεις καταλληλότερους… Ιδανικότερους… Δουλοπρεπέστερους… Αποτελεσματικότερους δημίους – εκτελεστές των ονείρων σου και του χαμόγελου των παιδιών σου.

Θα τους χειροκροτάς γιατί σου εξασφάλισαν "πρωτογενές πλεόνασμα". Δηλαδή....
Στα παίρνουν όλα... Δε σου δίνουν τίποτε... Και αποσπούν τα "ευγε" των συμμοριών επειδή κατάφεραν να μένει κάτι τίς στον εθνικό κουμπαρά για να γεμίζουν μ αυτό τα δικά τους κατοχικά θησαυροφυλάκια. 

Αυτό ακριβώς χειροκροτάς... Και το χειρότερο απ όλα είναι πως νομίζεις ότι είσαι και έξυπνος. Παπάρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου