Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΡΟΥΝΟΥΣ

Αφού πρώταχρησιμοποίησαν τα ανδρείκελα τα προσκυνημένα για να εξασφαλίσουν την απόλυτη αφαίμαξη κοινωνιών και εθνικών οικονομιών και κυρίως αφού τα χρησιμοποίησαν για να εξασφαλίσουν το κατοχικό θεσμικό οπλοστάσιο που τους υπαγόρευσαν...

Ξαφνικά εμφανίζονται διατεθειμένοι να ανοίξουν τους κρουνούς του χρήματος για την "ανάπτυξη" ρίχνοντας τους δούλους στο γκεσταπίτικο αλεστήρι...

Επιστολή στον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ έστειλε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζητώντας, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό Spiegel στην αυριανή του έκδοση, να αναληφθεί κοινή δράση ώστε οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση να υποστηριχτούν διμερώς σε θέματα ανάπτυξης μέσω της κρατικής γερμανικής τράπεζας επενδύσεων KfW. Σύμφωνα με το Spiegel... 


Στο Βερολίνο υπάρχει μια μεταστροφή καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φέρεται απομακρύνεται από την πολιτική της λιτότητας στη Νότια Ευρώπη και πλέον προωθείται από την καγκελάριο αλλά και τον υπουργό Οικονομικών η τόνωση των εν λόγω χωρών μέσω νέας χρηματοδότησης.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει πως ο Σόιμπλε αλλάζει σταδιακά και επισημαίνεται πως στην τελευταία συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Πορτογαλίας «τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης».

Όπως σημειώνεται στο άρθρο αυτό που φέρεται να προκάλεσε τη μεταστροφή της γερμανικής κυβέρνησης είναι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται.

«Είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει να παράσχουμε βοήθεια και σε διμερές επίπεδο εκ μέρους της Γερμανίας», έγραφε στην επιστολή του προς τον Ρέσλερ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που επικαλείται το δημοσίευμα του Spiegel.

«Από τη βοήθεια αυτή μπορεί να επιτευχθεί μία στήριξη που θα λειτουργήσει εμφανώς ταχύτερα και θα έχει αισθητά και ψυχολογικά αποτελέσματα, σε εύλογο χρονικό διάστημα», σημειώνει.

Στο επίκεντρο αυτής της νέας οικονομικής ενίσχυσης που φέρεται να σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση μέσω της γερμανικής τράπεζας επενδύσεων βρίσκεται η Ισπανία και στη συνέχεια θα μπορούσε να ακολουθηθεί ένα ανάλογο σχέδιο και για την Πορτογαλία, αλλά και την Ελλάδα.

Το Spiegel αναφέρει πως η γερμανική κυβέρνηση προωθεί ένα τέτοιο σχέδιο καθώς έχει στα χέρια της τον απολογισμό του ευρωπαϊκού συμφώνου ανάπτυξης που αποφασίστηκε πέρυσι. Το πόρισμα δείχνει πως η γερμανική στρατηγική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο Γερμανοί αξιωματούχοι φαίνεται πως υποστηρίζουν  «ότι παντού οι αλλαγές χρειάζονταν χρόνο, έως ότου φτάσουν στην πραγματική οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου