Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Κόλαφος για την πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις από το 2009 έως και σήμερα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν τα όσα είπαν ο πρώην Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης και ο πρώην Αρχηγός Στόλου Κωνσταντίνος Μαζαράκης...
 

Οι “βόμβες βυθού” που έριξαν κάνουν τόσο μεγάλο θόρυβο που η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να παριστάνει την ανήξερη . Γιατί πλέον όλα δείχνουν ότι αν έστω και τα μισά απ΄ όσα φοβούνται οι στρατιωτικοί ότι μπορεί να συμβούν, επαληθευτούν, θα υπάρξουν τεράστιες ευθύνες. Και αυτές δεν θα αφορούν πια τους στρατιωτικούς που έστω και μεμονωμένα λένε δημόσια τα όσα συμβαίνουν. Αλλά θα αναζητηθούν και θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών στους πολιτικούς. Χρηστίδης και Μαζαράκης δεν μάσησαν τα λόγια τους...

Ο πρώην Α/ΓΕΝ που είχε μιλήσει και ως εν ενεργεία επεσήμανε πρώτα απ΄ όλα ότι πρώτα απ΄ όλα,πάνω απ΄ όλα είναι το προσωπικό, το έμψυχο δυναμικό . “Πιστευω ότι το βάρος μας πρέπει να δοθεί στους ανθρώπους”.

 

“Το ηθικό δεν διατάσσεται, εμπνέεται” ,είπε με νόημα ο Χρηστίδης ,λέγοντας ότι αυτό ισχύει από τον ναύτη έως και τον Αρχηγό. Αλλά και πιο πάνω.
Μίλησε επίσης για την δικαιοσύνη που πρέπει να υπάρχει σε μεταθέσεις,τοποθετήσεις σε οτιδήποτε γίνεται εντός των ΕΔ και του ΠΝ. Με λίγα λόγια μίλησε για το ρουσφέτι που ζει και βασιλεύει στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και σήμερα.

Ο πρώην Αρχηγός Στόλου Κ.Μαζαράκης μιλώντας για τις περικοπές είπε ότι το εισόδημα των στελεχών έχει μειωθεί κατά 50% και ο Κ.Χρηστίδης τόνισε ότι το προσωπικό δεν νοιώθει ότι απλά αδικείται, αλλά ότι τιμωρείται. Κι έχει δίκιο.

Χρηστίδης και Μαζαράκης είπαν φοβερά πράγματα για τις δραματικές μειώσεις που έχουν επιβληθεί στις ακσήσεις του Πολεμικού Ναυτικού .”Ούτε το 1/4 αυτών που πρέπει να κάνουμε δεν εκτελούμε”, είπε ο Μαζαράκης!

Όσο για το υλικό; Ο πρώην Α/ΓΕΝ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των μπαταριών των υποβρυχίων 209 επιβεβαιώνοντας πλήρως όσα έχει αποκαλύψει το Onalert. Εδώ και τέσσερα χρόνια τα υποβρύχια παραμένουν με …ληγμένες μπαταρίες. Κανείς δεν ασχολειται ή κάποιοι ασχολούνται για να μην μπορούν να πλεύσουν τα υποβρύχια. Το θέμα πλέον καταντά τραγέλαφος.

 

Αναφορά έκανε ο Μαζαράκης στα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας που …δεν υπάρχουν.
Κι όλα αυτά που οδηγούν; Οι δύο ναύαρχοι επί της ουσίας αποκάλυψαν ότι η Ελλάδα με την διάλυση που έχουν επιβάλλει στις ΕΔ και στο ΠΝ “αποσύρεται” από το Αιγαίο , την ίδια στιγμή που η Τουρκία βρίσκεται παντού.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο ναύαρχος Γρηγόρης Δεμέστιχας, ο οποίος με την ψυχραιμία που τον διακρίνει όχι απλά επιβεβαίωσε όσα είπαν Χρηστίδης- Μαζαράκης αλλά προειδοποίησε λέγοντας ότι “η οικονομία θα επανέλθει, αλλά αν χάσουμε σε κάτι -όπως έγινε στην Κύπρο- τότε δύσκολα θα μπορέσουμε να το επανακτήσουμε”.

Ο Χρηστίδης που ρωτήθηκε για τις “βόλτες” των Τούρκων μέχρι το Σούνιο είπε ότι αυτό που τον απασχολεί είναι ότι “αποκτούν πεποίθηση νίκης” και αυτό είναι ενοχλητικό.

Ο πρώην Α/ΓΕΝ παρόλα αυτά επανήλθε στο έμψυχο δυναμικό λέγοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στο φρόνημά του και γι ΄ αυτό δεν φοβάται αλλά ανησυχεί.

 

Τα όσα είπαν Χρηστίδης-Μαζαράκης αλλά και ο Γρηγόρης Δεμέστιχας δεν μπορεί παρά να προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση. Όταν μίλησε στην Real News είχαν την δυνατότητα να τον αποστρατεύσουν. Το έκαναν. Τώρα δεν έχουν κανένα να αποστρατεύσουν. Όπως είπε ο Χρηστίδης “ελπίζω ότι η πολιτική ηγεσια έχει καταλάβει το πρόβλημα” .

Ο Μαζαράκης είπε ότι αν δεν ξεπεράσουμε αυτή τη κρίση που είναι πρωτίστως κοινωνική, τότε “είναι βέβαιο ότι θα έρθει εθνική καταστροφή”.

Συμπερασματικά : τα όσα είπαν οι ναύαρχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Και είναι το τελευταίο καμπανάκι πριν αρχίσει η παράσταση. Που όμως θα είναι τραγωδία αν κάτι δεν αλλάξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου