Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕ ΙΡΑΝΟΥΣ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ

Ιράν: Προειδοποιήσεις στην Αλβανία για την επικινδυνότητα των Ιρανών αντικαθεστωτικών...

Η κυβέρνηση του Ιράν προειδοποίησε σήμερα τα Τίρανα πως θα είναι απειλή για την «ασφάλεια της Αλβανίας και την ευρύτερη περιφέρεια» η απόφαση των αλβανικών αρχών να δεχθούν 214 Ιρανούς αντικαθεστωτικούς ισλαμιστές της οργάνωσης «Μουτζαχεντίν Χαλκ» που ως τον περασμένο Σεπτέμβρη φιγουράριζε στη μαύρη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων του Στέιτ Ντηπάρτμεντ. Ωστόσο η αλβανική κυβέρνηση... 


Aπέφυγε να απαντήσει στις ιρανικές προειδοποιήσεις με τον υπουργό Εσωτερικών Φλαμούρ Νόκα να καλωσορίζει ήδη από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης τους πρώτους 14 Ιρανούς αντικαθεστωτικούς ισλαμιστές λέγοντας πως θα πάρουν άμεσα το καθεστώς πρόσφυγα, άδειες παραμονής και όλα τα νόμιμα έγγραφα έχοντας δικαιώματα ανάλογα με αυτά των Αλβανών πολιτών.

Οι αλβανικές αρχές είχαν αποδεχθεί την «φιλοξενία» 214 Ιρανών αντικαθεστωτικών μελών μίας οργάνωσης που κατηγορείται για πληθώρα βομβιστικών και άλλων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ιράν- έχοντας βεβαίως την υποστήριξη των ΗΠΑ- στο πλαίσιο συμφωνίας με την Αμερικανίδα πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Η ίδια συμφωνία προέβλεπε και την κατασκευή κατοικιών για τη «φιλοξενία» των 214 Ιρανών εξτρεμιστών στην Αλβανία.

Οι 214 είναι μόλις ένα μικρό μέρος από τα περίπου 3.000 μέλη  της οργάνωσης που τους τελευταίους μήνες έχουν μεταφερθεί από «προσφυγικό» καταυλισμό του βορειοανατολικού Ιράκ σε πρώην στρατιωτική βάση των ΗΠΑ έξω από τη Βαγδάτη στο πλαίσιο επιχείρησης «ειρηνικής αποχώρησής» τους από τις ιρακινές αρχές που δεν επιθυμούν άλλο την παρουσία τους στο Ιράκ.

902.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου