Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΡΕΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

"Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ" - Ο νέος πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προειδοποίησε την Ευρώπη για τον κίνδυνο μίας «πολιτικής έκρηξης» λόγω της οικονομικής κρίσης, κατά τα πρότυπα των ανατρεπτικών γεγονότων στη Λατινική Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του 1990...

Σε συνέντευξή του στον Monde, ο Μαδούρο υπογράμμισε πως «ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή θυμίζει εκείνα που πέρασε η περιοχή μας στα χρόνια του 1990: «όλοι οι κοινωνικοί δείκτες υποχωρούσαν και αυτό μας έφερε ενώπιον πολιτικών εκρήξεων και επαναστάσεων», αναφέροντας... 


Προς επίρρωση των λόγων του τα παραδείγματα της Βραζιλίας, της Αργεντινής και του Ισημερινού.
 
Ερωτηθείς για τις πολιτικές εντάσεις μετά την εκλογή του στην προεδρία, την οποία αμφισβητεί η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, ο διάδοχος του Τσάβες κατηγόρησε «μία ομάδα της εξτρεμιστικής δεξιάς» πως έχει «σχέδιο επίθεσης στην εξουσία», υπενθυμίζοντας το ιστορικό προηγούμενο της Χιλής, όπου το πραξικόπημα Πινοτσέτ ανέτρεψε την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε το 1973.

«Εάν κάποια μέρα οι άνθρωποι αυτοί αναλάμβαναν την εξουσία -κάτι που δεν θα συμβεί- θα κατέστρεφαν την δημοκρατία στη Βενεζουέλα και θα επέβαλαν ένα ολοκληρωτικό καθεστώς» είπε.

Τόνισε ακόμα ότι είναι διατεθειμένους «να βαδίσει προς την κατεύθυνση μίας δυνητικά θετικής σχέσης» με τις ΗΠΑ, εκφράζοντας ωστόσο την επιφυλακτικότητά του απέναντι στις προθέσεις του Αμερικανού ομολόγου του, Μπαράκ Ομπάμα.
«Ο Ομπάμα μπορεί μεν να γελάει, αλλά παράλληλα βομβαρδίζει κιόλας. Παρουσιάζει μία εικόνα εντελώς διαφορετική από εκείνη του προκατόχου του» σημείωσε με νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου