Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ - ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

Δεν κατατίθεται προς το παρόν στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, οφείλουν να εξεταστούν ορισμένες διατάξεις οι οποίες μπορούν «ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα...

Το φρένο στη νομοθετική πρωτοβουλία του υπ. Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη μπήκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου και του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Ενστάσεις για το νομοσχέδιο έχει διατυπώσει μόνο το ΚΚΕ, διαβλέποντας στοχοποίηση και περιορισμό... 


Της πολιτικής δράσης των κομουνιστικών κομμάτων «με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ρατσισμού».
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε προγραμματιστεί να κατατεθεί σήμερα στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης προκειμένου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου έκρινε ότι ορισμένες αναφορές διατάξεων που αφορούν σε έννοιες όπως η πολιτική πάλη και η γενοκτονία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε βάρος και άλλων κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, εντοπίζονται προβλήματα συνταγματικότητας σε διατάξεις όπως αυτή που προβλέπει τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για βουλευτές οι οποίοι επιδεικνύουν ρατσιστική συμπεριφορά.
Την ίδια ώρα, συνεργάτες του πρωθυπουργού εκφράζουν τον προβληματισμό τους ότι μία μετωπική αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή ενδεχομένως θα ηρωοποιούσε τη Χρυσή Αυγή.

Σχετικά μας άρθρα...

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΚΚΕ

ΠΟΙΟΣ ΠΟΤΙΖΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ??? Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ ΠΑΤΕΡΑ...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου