Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΤΕΝΕΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΕΤΟΥΣΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΑΝ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ

Αγριεύουν τα πνεύματα στο ΠΑΣΟΚ μετά τη σημερινή καταγγελία του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι το κόμμα, επί προεδρίας Παπανδρέου, από το 2003 έως το 2011 έμπαινε μέσα 10 εκατομμύρια το χρόνο...

Το ΠΑΣΟΚ εκπέμπει SOS για την πτώχευση από τη... γαλαντομία ΠαπανδρέουΚατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι... 

Όταν ανέλαβε την ηγεσία οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι, τα ενοίκια δεν καταβάλλονταν, οι προμηθευτές δεν πληρώνονταν και τα δάνεια δεν εξυπηρετούνταν.
Ανάμεσα στα άλλα ανέφερε πως την περίοδο 2003-2011 το ΠΑΣΟΚ έμπαινε μέσα κάθε χρόνο κατά 10 εκατ. ευρώ, τονίζοντας παράλληλα, ότι... 


Κατανοεί την αντίδραση και την ενόχληση του πρώην προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου, για τα «ανεύθυνα» όπως τα χαρακτήρισε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σπατάλη χρημάτων σε ταξίδια, καλώντας τον να καταφύγει για αυτά στη Δικαιοσύνη.

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης την οικονομική κατάσταση του κόμματος κατά τη διάρκεια της σημερινή συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Αρχικά ο κ. Σαλαγιάννης, που έλαβε το λόγο μετά την επισήμανση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα έμπαινε μέσα περίπου 10 εκατομμύρια το χρόνο, επί των ημερών του Γιώργου Παπανδρέου, προσπάθησε να εξηγήσει την προέλευση του τεραστίου ελλείμματος που ξεπερνά τα 115 εκατομμύρια ευρώ.
Τα χρέη προέρχονται από προσλήψεις, ταξίδια στελεχών, υπέρογκη χρήση κινητών τηλεφώνων σε συνδυασμό με τις εκλογικές δαπάνες, τα ενοίκια, τις δημοσκοπήσεις και τις εταιρείες συμβούλων, υπογράμμισε ο κ. Σαλαγιάννης.

Για να δώσει ένα δείγμα των ποσών που δαπανούσε στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι δαπάνες για τις μετακινήσεις ετεροδημοτών στις εκλογές του 2011 ήταν μειωμένες κατά 95%σε σχέση με το 2009 ενώ οι γενικότερες εκλογικές δαπάνες ήταν μειωμένες κατά 80%.
με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι, όπως τόνισε και ο κ. Βενιζέλος, η κρατική επιχορήγηση του ΠΑΣΟΚ είναι δεσμευμένη για πολλές δεκαετίες προκειμένου να πληρωθούν τα τραπεζικά δάνεια του κόμματος ο κ. Σαλαγιάννης κατέθεσε ορισμένες προτάσεις προς συζήτηση και προβληματισμό.
Οπως είπε ο μοναδικός τρόπος για να επιβιώσει οικονομικά το ΠΑΣΟΚ είναι να μην ξεπερνούν τα μηνιαία έξοδά του τις 100.000 ευρώ. Από αυτά οι 10.000 να αφορούν ενοίκια και άλλους λογαριασμούς, οι 60.000 τη μισθοδοσία συνολικά (με εισφορές και φόρους) και οι υπόλοιπες 30.000 ευρώ να δαπανώνται για τα υπόλοιπα γενικά έξοδα.

Σε ότι αφορά τα έσοδα, σημείωσε ότι ένας εφικτός στόχος θα ήταν να ζητηθεί κάθε ενεργό μέλος του κινήματος να πληρώνει συνδρομή ενός ευρώ το μήνα.
Κατά τα λοιπά, σε ότι αφορά τη μετακόμιση στο παλιό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη αν και αναγνωρίστηκε ότι φαντάζει σχεδόν ως μονόδρομος, εκφράστηκαν επιφυλάξεις για τη χωρητικότητα και τη λειτουργικότητά του.
Η συζήτηση για τα οικονομικά διευρύνθηκε με τη συμμετοχή αρκετών μελών του πολιτικού συμβουλίου και η γενικότερη άποψη που κυριάρχησε ήταν ότι οι διαρροές που έγιναν και μάλιστα πριν καν υπάρξει το πόρισμα των ελεγκτικών οίκων δημιούργησαν προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ.
«Οσοι το έκαναν πήραν την παράταξη στο λαιμό τους» επισήμαναν μεταξύ άλλων οι κύριοι Μιχάλης Καρχιμάκης και Θάνος Μωραΐτης.

Κανείς βέβαια δεν αμφισβήτησε την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου σύμφωνα με την οποία υπογράμμισε πως όταν ανέλαβε την ηγεσία οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι, τα ενοίκια δεν καταβάλλονταν, οι προμηθευτές δεν πληρώνονταν και τα δάνεια δεν εξυπηρετούνταν.
Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα ενώ μίλησε για το μεγάλο ετήσιο έλλειμμα στα οικονομικά του κόμματος δεν θέλησε να ρίξει λάδι στη φωτιά αναφέροντας ότι κατανοεί την αντίδραση και την ενόχληση του πρώην προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου, για τα «ανεύθυνα» όπως τα χαρακτήρισε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σπατάλη χρημάτων σε ταξίδια, καλώντας τον να καταφύγει για αυτά στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου