Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΚΕΛΟΝΗ - ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ

Οι νέοι φόβοι της Αντιτρομοκρατικής και η «προκήρυξη» από τη Βαρκελόνη... 

«Και άλλοι είχαν φύλαξη, αλλά...». Η φράση αυτή, που ανήκει σε σημαντικό πρόσωπο των Αρχών ασφαλείας, που «ακούει» και «βλέπει» κινήσεις ενεργών «πυρήνων» των ασύλληπτων μελών του αντάρτικου πόλης, τα οποία εξακολουθούν να αλωνίζουν, αντικατοπτρίζει τις σοβαρές, πλην όμως ανήσυχες σκέψεις και τα επιχειρησιακά πλάνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Τις τελευταίες ώρες από πηγές που αναζητούν τα ίχνη όσων ενεπλάκησαν το χάραμα της 14ης Ιανουαρίου στην ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού, εκδηλώνονται προβληματισμοί για την «προσπάθεια που άφησαν στη μέση» όσοι προσέγγισαν από απόσταση 70 μέτρων το κτίριο του κυβερνώντος κόμματος και «δεν μπόρεσαν να κάνουν αυτό που είχαν από την αρχή προγραμματίσει. Ενα εντυπωσιακό χτύπημα που ανακόπηκε από αστάθμητο παράγοντα που τους εμπόδισε ή τους φόβισε την τελευταία στιγμή». Δηλαδή; 


Να σκοτώσουν έναν από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στα φυλάκια επί της Συγγρού ή επί της οδού Δοϊράνης ή να στήσουν ένα RPG και να πραγματοποιήσουν ένα «εντυπωσιακό χτύπημα» σαν αυτό που επιχειρήθηκε κατά σατανική σύμπτωση πάλι Γενάρη (12 Ιανουαρίου 2007), με βλήμα τύπου RPG-7, διαμέτρου 40 χιλιοστών, κινεζικής κατασκευής (αντίγραφο του πρωτοτύπου ρώσικου μηχανισμού);

Αρα (σε αντιστοίχιση με όσα ήδη συζητούνται) δεν αποκλείεται νέο χτύπημα από την οργάνωση που δεν ανέλαβε ακόμα την ευθύνη εκείνης της νύχτας και η οποία, κατά αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, «μοιάζει πολύ στη βιασύνη και στην εκτέλεση με το γάζωμα του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής», αιματηρό συμβάν που ανελήφθη από την άγνωστη μέχρι σήμερα οργάνωση «ΟΠΛΑ», που δεν επανεμφανίστηκε.

Το μεγάλο και βασανιστικό ερώτημα είναι εάν οι επιχειρησιακά ικανοί (σε οπλισμό, τόλμη και θράσος) αντάρτες πόλης έχουν ήδη προετοιμάσει τον επόμενο στόχο τους και εάν η φράση «και άλλοι είχαν φύλαξη, αλλά...» ανταποκρίνεται ή όχι σε όσα έρχονται. Πάντως, εξαιρετική ανησυχία (κι ας μην εκφράζεται, ακόμα και σε επίπεδο συζήτησης με πηγές της Αντιτρομοκρατικής) προκαλεί η «προκήρυξη» από τη Βαρκελόνη, που ανέβηκε στο διαδίκτυο και, μεταξύ άλλων, προειδοποιούσε: «Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε σπιθαμή ιστορίας στον ολοκληρωτισμό και την τυραννία. Οι παππούδες μας τουφέκιζαν τους ναζί και οι πατεράδες μας ανατίναζαν το ηρεμία-τάξις-ασφάλεια των συνταγματαρχών. Νομοτελειακά, λοιπόν, το κακό θα τριτώσει. Τον Φλεβάρη δεν τον βγάζετε, κουφάλες. Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό. Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους συντρόφους. Η Αστυνομία δολοφονεί».

Πάντως, οι Αρχές ασφαλείας δεν παραδέχονται (ούτε σε κουβέντες off the record) ότι το επόμενο χτύπημα θα αφορά πολιτικό πρόσωπο μέσης εμβέλειας, «το οποίο δεν είναι σίγουρα κάποιος Κένεντι», πιστεύουν ότι το μήνυμα από τη Βαρκελόνη αφορούσε αποκλειστικά τους τέσσερις συλληφθέντες της Κοζάνης και έχουν ήδη σχεδιάσει έναν πρόχειρο «χάρτη» ενεργών οργανώσεων που εξακολουθούν να αναπτύσσονται στην Αθήνα και τη βόρεια Ελλάδα με σχετική επάρκεια οπλισμού και άνεσης κινήσεων, που εξηγούν πολλά από τα παραπάνω.

Ποιοι είναι

Η ομάδα των οκτώ: Θεωρείται, κατά τις Αρχές, συνέχεια της γιάφκας που εξαρθρώθηκε στον Βόλο και ανήκε σε μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων». Η πρώτη ισχυρή ομάδα των «Πυρήνων» που εξαρθρώθηκε και είναι στη φυλακή με ανακοίνωσή της πριν από λίγες μέρες αρνήθηκε ότι οι «ληστές της Κοζάνης» ανήκαν στην ομάδα τους. Η Αστυνομία είναι πεπεισμένη μέσω ευρημάτων ότι τα χαρακτηριζόμενα ως παιδιά καλών οικογενειών αποτελούσαν «δευτερογραμμίτες των "Πυρήνων" που έβλεπαν, κουβαλούσαν και υποβοηθούσαν στα χτυπήματα». Επίσης θεωρούν, βάσει των ευρημάτων του σπιτιού στο Χαλάνδρι (οδός Ελ Αλαμέιν), ότι από τα στικάκια πιστοποιούνται οι εμπρησμοί στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου, οι εμπρησμοί σε οικίες δημοσιογράφων, αλλά προς το παρόν δεν συσχετίζεται η επιδρομή στην οικογενειακή εστία του Σίμου Κεδίκογλου στα Εξάρχεια το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου, όπου ρίχτηκε βόμβα μολότοφ και όχι γκαζάκια, όπως στις προηγούμενες ενέργειες.

Σημαντικό είναι ακόμα το γεγονός (βάσει στοιχείων της δικογραφίας) ότι η Αστυνομία θεωρεί ότι η επίθεση στο Mall ενδέχεται να έχει προέλθει από τα ίδια ή ασύλληπτα πρόσωπα της παρέας της Κοζάνης. Η πεποίθηση βασίζεται κατά πληροφορίες σε 18 καψύλια από φυσίγγια που βρέθηκαν στο Χαλάνδρι και παρουσιάζουν ομοιότητες με τον εκρηκτικό μηχανισμό μέτριας ισχύος που είχε τοποθετηθεί στο Mall και αποτελείτο από περιεχόμενο φυσιγγιών που τα άδειασαν στην κατσαρόλα και τα πυροδότησαν με μπαταρία. Η Αστυνομία, με όσα αφήνονται να διαρρεύσουν, χαρτογραφεί τη σύμπραξη των οργανώσεων «Αγρια Ελευθερία» και «Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων», που ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο εμπορικό κέντρο του Λάτση, ως μετεξέλιξη των «Πυρήνων».

-Οργάνωση Κίνημα 12 Φλεβάρη: Είναι οι αντάρτες πόλης οι οποίοι στις 25 Φεβρουαρίου 2012 τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στον τερματικό σταθμό του Αιγάλεω στο Μετρό, ο οποίος δεν εξερράγη, δίνοντας τον Απρίλιο στη δημοσιότητα ανάλογη επιθετική προκήρυξη. Ενώ μετά την επίθεση στο Mall υπήρξαν φιλολογίες και παραμύθια «δημοσιογράφων-λογοτεχνών» ότι πρόκειται για την ίδια οργάνωση, πηγές από την Αντιτρομοκρατική θεωρούν τώρα ότι δεν είναι πρόσωπα από το συγκεκριμένο μπλοκ. «Πρόκειται για άλλη ομάδα, που δεν φαίνεται με τις μέχρι τώρα έρευνες να έχει σχέση με την έκρηξη στο εμπορικό κέντρο» αναφέρουν τα ίδια στελέχη.

-Οι «άλλοι στη Συγγρού»: Αυτή είναι, σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, η πιο ισχυρή επιχειρησιακά και η πιο επικίνδυνη ομάδα, η οποία παρακολουθεί τις εμπρηστικές ενέργειες με τους «γκαζάκηδες», πλην όμως δεν συμμετέχει. Επίσης δεν θεωρείται απίθανο στελέχη της να ομφαλοσκοπούν στα επίπεδα της στρατολόγησης, να επικοινωνούν με στεγανά και να αποτελούν ακόμα και τους «ιδεολογικούς ταγούς» των στρατολογημένων. Οι «άλλοι της Συγγρού» υποβλέπουν και σε χτύπημα σε μεγάλο στόχο. «Η κακή χρονική στιγμή και το βεβιασμένο της προσπάθειας να επιτύχουν με υψηλό ρίσκο εντυπωσιακό χτύπημα στα γραφεία της Ν.Δ. μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πέρασαν από το συγκεκριμένο μέρος -πριν χτυπήσουν- τουλάχιστον είκοσι φορές. Κάτι τους ανέκοψε. Είναι σίγουρο ότι ετοίμαζαν κάτι σοβαρό. Δεν τους κάθισε, έριξαν μια ριπή από εννέα σφαίρες και έφυγαν». Από την Αντιτρομοκρατική ουδέποτε σταμάτησαν από τις 14 Ιανουαρίου και μετά να βλέπουν μέσα από τα «κιάλια» των ερευνών τον φυγόδικο Νίκο Μαζιώτη και τις φημολογούμενες αλλά αμφιλεγόμενες σχέσεις του ακόμα και με ποινικούς αλλά και έγκλειστους «βαρόνους» των φυλακών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου