Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ

Δεν επιλέξαμε να αποστεώνουμε την είδηση και την πληροφορία, από την ευθύνη πολιτικών αχυρανθρώπων με ονοματεπώνυμο που τις υπηρετούν - Δεν επιλέξαμε να αποσυνδέσουμε τα πολιτικά ανδρείκελα και την όποια προσωπική τους ευθύνη, από το πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής στην οποία παραδόθηκαν και την οποία αμετανόητα και δουλικά συνεχίζουν να προσκυνούν... 


Γι αυτό και τολμήσαμε να μιλήσουμε, για όλα εκείνα για τα οποία όλοι οι άλλοι σιωπούν, και στην πρώτη ευκαιρία ξορκίζουν.

Γιατί δε θέλουμε να είσαι ο μαλάκας που θα χρησιμοποιείται ως «αγανακτισμένη τουριστική ατραξιόν».

Γιατί αυτό που λείπει από μια κοινωνία που καταδυναστεύεται, και ιδίως από το εν δυνάμει πιο μαχητικό κομμάτι της που είναι η νεώτερες ηλικίες και οι οποίες έχουν πρόσβαση και αξιόλογη δυνατότητα χρήσης του διαδικτύου, δεν είναι η είδηση… 

Αυτό που πραγματικά λείπει, είναι η ικανότητα να αντιστέκεται στην ύπουλη όσο και καλά σχεδιασμένη προσπάθεια, που γίνεται και αποσκοπεί, στο να εκτονώνει την οργή και τη μαχητικότητά της αναμασώντας το ανάθεμα της είδησης.

Αυτό που πραγματικά λείπει, σε όλους εμάς... σε όλους εσάς... στο μέσο συμπολίτη μας... δεν είναι η «αποκάλυψη» μιας ακόμη βρωμιάς που θα την αναδεικνύει κανείς από το βούρκο του αίσχους στον οποίο έχουν καταβυθίσει τη ζωή μας.

Απέναντι σ ένα σύστημα εξουσίας που επανδρώνεται από ανθρωπάρια, γερμανοτσολιάδες και δωσίλογους κάθε απόχρωσης, η αποκάλυψη μιας ακόμη βρωμιάς, δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά... 



Ένα από τα εκατοντάδες χιλιάδες φάσκελα με τα οποία τους υποδέχθηκε ένα χρόνο πριν η οργισμένη Ελλάδα, στους δρόμους και τις πλατείες της, ακόμη και μπροστά σ αυτό το κοινοβούλιο της ντροπής, που εξαντλεί τη λειτουργία του ως καθαρτήριο ανομημάτων.

Τους ξεβράκωσε… Τους φασκέλωσε… Και τι έγινε λοιπόν???
Εμπόδισαν όλα τούτα τους προσκυνημένους να περάσουν ανοικτά και απροκάλυπτα στη δούλεψη του σουλτανάτου ως επικίνδυνοι γενίτσαροι???
Μήπως εμπόδισαν μια νέα γενιά προσκυνημένων να κωλοτουμπιάσουν και να βάλουν υπογραφές ταπείνωσης κάτω από κείμενα μηδενικής προσωπικής και εθνικής αξιοπρέπειας???
Μήπως εμπόδισαν τους καραγκιόζηδες του «αριστερού» πρόσημου από το να ταπεινώνονται καθημερινά ως κομπάρσοι, σ έναν θίασο που ξεπουλά την πατρίδα του και εχθρεύεται με τη ψυχολογία του γενίτσαρου το λαό της???

Τίποτε απ όλα αυτά δεν έγινε, και τίποτε αντίστοιχο δεν πρόκειται να γίνει, όσο ανάμεσά μας θα υπάρχουν φωνές που ηθελημένα ή αθέλητα, απλώς θα αναπαράγουν περιγραφές των αυτονόητων, εξοικειώνοντας την κοινωνία και εκτονώνοντας την οργή της σε ένα ανώδυνο ανάθεμα για όλα αυτά.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο και επιλέξαμε να αποστασιοποιηθούμε από αυτή την πρακτική. Γιατί πρόκειται για μια συνειδητή προσπάθεια (που παρά τις όποιες ελάχιστες εξαιρέσεις της), είναι μια προσπάθεια στρατευμένη, μια προσπάθεια απόλυτα χορογραφούμενη, μια προσπάθεια συμπληρωματική στο άθλιο παιχνίδι που έχει στηθεί σε βάρος του λαού και του τόπου μας.

Είναι η δόλια απόπειρα που θέλει μια κοινωνία εξοικειωμένη με την ιδέα πως όποια πέτρα και αν σηκώσει κανείς, από κάτω θα βρει βρωμιά, μειοδοσία, σκάνδαλο, χειραγώγηση, και ένα τσούρμο από ανδρείκελα μειωμένης, ρευστής ή ακόμη και ανύπαρκτης εθνικής συνείδησης, πρόθυμα να εκποιήσουν στο χρηματιστήριο του δωσιλογισμού, αξίες, αξιοπρέπεια, εθνικές προτεραιότητες και οτιδήποτε μπορεί να κρατήσει ένα λαό όρθιο, περήφανο και πραγματικό μαχητή για τα δίκια του, για την πατρίδα του, για τα όνειρα των παιδιών του.

Είναι μια προσπάθεια ύπουλη και εν τέλει επικίνδυνη, γιατί μια κοινωνία εξοικειωμένη είναι σε τελευταία ανάλυση μια κοινωνία παραιτημένη από τη μοναδική της υποχρέωση, που είναι να εξεγερθεί και να ανατρέψει αυτή την επικίνδυνη χολέρα, το καθεστώς της, τις πολιτικές επιλογές, τους μηχανισμούς και τα συμφέροντα που τις αναπαράγουν.

Από αυτό λοιπόν τον ύπουλο ρόλο επιλέξαμε να αποστασιοποιηθούμε και το επιλέξαμε συνειδητά.
Δεν μηδενίσαμε την αξία της είδησης, απλώς αρνηθήκαμε να την καταστήσουμε αποκλειστική παντιέρα στην καθημερινότητά μας.

Αν θέλει κανείς ν αναζητήσει αποκλειστικά και μόνο την είδηση, όπου και να «κλικάρει» θα την βρει.
Αυτό που σίγουρα δε θα βρει, είναι τη δυναμική αντίληψη που θα μας οδηγήσει στην ανατροπή της.

Αυτό που σε τελευταία ανάλυση δε θα βρει, είναι τη δυναμική αντίληψη που θα μετατρέψει τον πολίτη, από έκπληκτο ή οργισμένο αποδέκτη της είδησης, σε πρωταγωνιστή με αρμοδιότητα τη διαμόρφωσή της.

Σας προκαλούμε λοιπόν να αναλογιστείτε…
  • Σε τι διαφέρουν όλοι τούτοι οι φαφλατάδες της «καταγγελίας» και της «αποκάλυψης», από τους γαλάζιους και πράσινους Κακλαμάνηδες του πολιτικού συρφετού, που ενίοτε ξεσπούν σαν τη βαλβίδα της χύτρας, αλλά ουδέποτε τόλμησαν να ανοίξουν την ίδια τη χύτρα και να αδειάσουν στην αποχέτευση το βρωμερό φορτίο της???
  • Σε τι διαφέρουν όλοι αυτοί οι φωνακλάδες του υποτιθέμενα «αντιμνημονιακού» πολιτικού λόγου, από τα πολιτικά ανδρείκελα που διαχρονικά στήριξαν συγκεκριμένες πολιτικές, έστω και αν υπήρξαν στιγμές που τόλμησαν να επιδοθούν σε κάποια φραστικά τσαλίμια για να ξαναμπούν την αμέσως επόμενη στιγμή στο μαντρί της υποταγής και της πολιτικής δουλοπρέπειας???
  • Σε τι διαφέρουν όλοι τούτοι οι υποτιθέμενα πρωτοποριακοί στην καταγγελία μπλόγκερς, τηλεπερσόνες και λοιποί «αγωνιστές» του πληκτρολόγιου, του μικρόφωνου και του γυαλιού, από τους Λοβέρδους και τους Χρυσοχοϊδηδες που πρώτα κατέστρεψαν τη ζωή σου και τώρα σαν να απευθύνονται σε χαχόλους σε ξανακαλούν να τους εμπιστευθείς για να βγάλουν το πολιτικό τους μεροκάματο???

Σε τίποτε απολύτως δεν διαφέρουν, γιατί την ίδια ακριβώς υπηρεσία υπηρετούν. Στον ίδιο κατά βάση στόχο προσβλέπουν.

Σας προκαλούμε όμως κυρίως να αναλογιστείτε…
Σε τι μοιάζουν όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι κάθε λογής που δε διστάζουν να παίξουν με την ψυχή σου και με τον πόνο σου σ αυτή τη διαδρομή της κόλασης με θύμα την ίδια τη ζωή σου.

Να σε τι μοιάζουν λοιπόν…
Σε καλούν να καταγγείλεις αλλά δε σε προτρέπουν να ξεσηκωθείς…
Σε καλούν να αγανακτήσεις αλλά όταν τολμάς να βγεις από το καβούκι σου σε εγκαλούν προκειμένου να είναι «κόσμιες» και «ειρηνικές» οι αντιδράσεις σου…
Σε καλούν να μοιραστείς μαζί τους το ανάθεμα της καταγγελίας αλλά αν τολμήσεις να χειραφετηθείς και να στοχεύσεις τη δράση σου εκεί που πραγματικά τους πονάει, σε αποκαλούν κουκουλοφόρο και τρομοκράτη και επικίνδυνο…

Γιατί???
Γιατί όλες αυτές οι βαλβίδες της εκτόνωσης, αποσκοπούν στο να καταστήσουν τη δική σου εκτόνωση ελεγχόμενη…
Γιατί όλες αυτές οι φωνές της «αποκάλυψης» και της «καταγγελίας», λειτουργούν απλώς ως κυματοθραύστης της αγανάκτησης, προκειμένου να την καταστήσουν απόλυτα ελεγχόμενη, ανώδυνα χειραγωγούμενη, και καθόλου μα καθόλου ανατρεπτική και επικίνδυνη για το καθεστώς.

Για αυτό και ο ρόλος που επιλέξαμε είναι διαφορετικός…
Δεν επιλέξαμε να αποστεώνουμε την είδηση και την πληροφορία, από την ευθύνη πολιτικών αχυρανθρώπων με ονοματεπώνυμο που τις υπηρετούν.
Δεν επιλέξαμε να αποσυνδέσουμε τα πολιτικά ανδρείκελα και την όποια προσωπική τους ευθύνη, από το πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής στην οποία παραδόθηκαν και την οποία αμετανόητα συνεχίζουν να υπηρετούν. Και το σημαντικότερο…

Επιμένουμε να αναδεικνύουμε…
Πως ο μονόδρομος των γενιτσάρων μπορεί να ανατραπεί…
Πως αυτή η ανατροπή δεν μπορεί να επαφίεται ούτε σε ρετουσαρισμένες ούτε βεβαίως σε νεόκοπες πολιτικές περσόνες, πρόθυμες να υποκαταστήσουν τους παλαιοσυμβιβασμένους με μεταμοντέρνο δωσιλογισμό, αλλά θα πρέπει να γίνει υπόθεση μιας εξεγερμένης κοινωνίας, που θα τραβήξει των ασυμβίβαστο αγώνα της μέχρι το τέλος.

Γι αυτό και δεν υποκύψαμε στον πειρασμό του αποδεκτού πολιτικού σαβουάρ βιβρ της αγανάκτησης που τη καθιστά απόλυτα χειραγωγούμενη και ως εκ τούτου ανώδυνη, και για τους χορογράφους και για τις πολιτικές που επέλεξαν να εφαρμόσουν.

Γι αυτό και τολμήσαμε να μιλήσουμε, για όλα εκείνα για τα οποία όλοι οι άλλοι σιωπούν και στην πρώτη ευκαιρία ξορκίζουν.

Γιατί ακριβώς δε θέλουμε ο αναγνώστης του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ» να είναι ο μαλάκας που θα χρησιμοποιείται ως «αγανακτισμένη ατραξιόν», αλλά ένας από τους δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που ξέρουν ότι ο ξεσηκωμός θα είναι και προσωπική του υπόθεση.

Τολμήστε λοιπόν να προκαλέσετε όλους αυτούς τους ουρακοτάγκους της ενημέρωσης, να συνδυάσουν την καταγγελτική τους φωνή, με την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που θα βγάζει την κοινωνία από το καβούκι της και θα την προτρέπει να βγει στο δρόμο σ έναν αγώνα στοχευμένο και αποφασιστικό με στόχο την πολιτική ανατροπή, και τότε θα δείτε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου