Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ ΟΙ ΑΓΥΡΤΕΣ - ΠΡΟΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΩΡΑ

Η κυβέρνηση υπέκυψε στον εκβιασμό. Απόλυτο αφεντικό και υπεράνω των νόμων το ΤΑΙΠΕΔ στην επιχείρηση αξιοποίησης της παραλίας από τον Πειραιά έως το Σούνιο. -Την Παρασκευή το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται στη Βουλή...

Νίκη των δανειστών σε ένα ακόμα σημείο τριβής και διαφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση.
Η τρόικα είχε απαιτήσει να αλλάξει η αρχική διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, σχετικά με τις αρμοδιότητες του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο. Με βάση τις συγκεκριμένες διατάξεις, το μοναδικό απαιτούμενο ήταν... 


H σύμφωνη γνώμη του Ταμείου για την πώληση, ενοικίαση ή αξιοποίηση δημόσιων εκτάσεων στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής.
Οι δανειστές όμως δεν ήταν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τον έλεγχο του μεγαλύτερου φιλέτου στην ελληνική κυβέρνηση.
Απαίτησαν και πέτυχαν να περάσουν τα πάντα στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ , που αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η απαίτησή τους αυτή συνοδεύτηκε , για μία ακόμα φορά, από τους γνωστούς εκβιασμούς και την άσκηση έντονων πιέσεων προς το Μαξίμου.
Εικάζεται ότι η υποχώρηση της ελληνικής πλευράς, συνοδεύτηκε από μία αντίστοιχη υποχρέωση της τρόικας που δεν θα επιμείνει, σε αυτή τη φάση, στις 25.000 απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.
Ουσιαστικά το ΤΑΙΠΕΔ θα κινείται ανεξέλεγκτα, παρακάμπτοντας τις αρμόδιες αρχές ενώ είναι δεδομένο ότι θα απαιτήσει αλλαγές στην πολεοδομική νομοθεσία και στο χωροταξικό σχεδιασμό.
Το νομοσχέδιο, που θα μεταφέρει στον πλήρη έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αναμένεται να προκαλέσει τις οξύτατες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου