Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΜΠΑΧΤΣΙΣΙ ΕΝΑΝΤΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ???

FARS - ΑΛΓΕΡΙΑ VS ΚΑΤΑΡ20 εκατομμύρια Ευρώ προσέφερε το σκληρό δικτατορικό καθεστώς του Κατάρ (ο σημερινός δικτάτορας ανέτρεψε με πραξικόπημα τον δικτάτορα πατέρα του) στην Αλγερία, για να κλείσει την πρεσβεία της Συρίας στο Αλγέρι!!! Η προσφορά απερρίφθη από την κυβέρνηση της Αλγερίας!!! (Algeria Rejects Qatar’s Bribe Offer to Close Syrian Embassy)...

Αβραμόπουλε εμείς τζάμπα την κλείσαμε την πρεσβεία της Συρίας ή κάποιοι ΚΑΤΑΡαμένοι πήρανε κάνα μπαχτσίσι κάτω από το τραπέζι;;;

Η Αλγερία απόρριψε προσφορά δωροδοκίας του Κατάρ για να κλείσει Πρεσβεία της Συρίας
ΤΕΧΕΡΑΝΗ (FNA) – Η αλγερινή κυβέρνηση αντέκρουσε σθεναρά μια προσφορά του Κατάρ σε μετρητά, για το κλείσιμο της πρεσβείας της στη Συρία, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη. Το Κατάρ προσφέρθηκε να δωροδοκήσει τη κυβέρνηση της Αλγερίας με ένα ποσό 20 εκατομμυρίων ευρώ...



Σε περίπτωση που κλείσει η Συριακή πρεσβεία στο Αλγέρι, έγραψε η Συριακή δημοσιογραφική ιστοσελίδα ειδήσεων Dam τη Τρίτη. Η αλγερινή κυβέρνηση απέρριψε αποφασιστικά την προσφορά του Κατάρ, και επανέλαβε την υποστήριξή του προς την κυβέρνηση της Συρίας. Ορισμένες αραβικές χώρες, ειδικά το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τις αναφορές πολιτικών δυτικών χωρών, προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία με την υποστήριξη τους, με παροχή εξοπλισμού και με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης.  

Η Αλγερινή κυβέρνηση, ωστόσο, αντιτίθεται σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στη Συρία, και απηύθυνε έκκληση για εποικοδομητικές συνομιλίες μεταξύ των διαφόρων ομάδων της Συρίας σε μια προσπάθεια να διατηρήσει η χώρα την κυριαρχία της. Τον περασμένο μήνα, μια Λιβανέζικη εφημερίδα έγραψε τη περασμένη Τετάρτη, ότι αξιωματούχοι του Κατάρ και της Τουρκίας, σε μια πρόσφατη συνάντησή τους, συζήτησαν, για να βρουν τρόπους που θα εμποδίσουν την υποψηφιότητα του σημερινού Προέδρου Bashar al-Assad στις προεδρικές εκλογές του 2014, συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων όλων και των προσπαθειών να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Συρίας πριν από τις εκλογές.
 
Σε μια συνάντησή του με τον Πρίγκιπα του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Θανί, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Davoudoglu, είπε στον Ταμίμ, ότι ο Μπασάρ Άσαντ δεν θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να κυβερνήσει τη χώρα μέχρι το 2014, έγραψε η al-Akhbar. Η καθημερινή εφημερίδα του Λιβάνου ανέφερε επίσης, ότι ο Davoudoglu έχει υπογραμμίσει, ότι η Συρία θα πρέπει να υποστεί οικονομικές κυρώσεις, σε μια προσπάθεια να αποδυναμωθεί η Συριακή κυβέρνηση.
Η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών που υποστηρίζουν του ενόπλους που στάλθηκαν στο εσωτερικό της Συρίας. Η Άγκυρα παρέχει στρατιωτική εκπαίδευση στους αντι-Σύριους ένοπλους κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία.
 
Η αναταραχή στη Συρία ξεκίνησε το Μάρτιο του 2011.  
Η συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ λέει ότι το χάος ενορχηστρώνεται από το εξωτερικό της χώρας, και υπάρχουν αναφορές ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των ενόπλων είναι ξένοι υπήκοοι. Οι ένοπλες ομάδες, με την υποστήριξη ορισμένων δυτικών χωρών και περιφερειακών συμμάχων τους, όπως το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, έχουν προσπαθήσει να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Συρίας για πάνω από 20 μήνες. Επίσης, Συριακές πηγές δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα, ότι ένας μεγάλος αριθμός κατασκόπων από το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Κατάρ, δραστηριοποιούνται στη Συρία για να βοηθούν τους ένοπλους δολοφόνους να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Δαμασκού.
 
Πληροφορημένες πηγές είπαν στην εβδομαδιαία Παλαιστινιακή al-Manar, ότι οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και του Κατάρ, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, έχουν διεισδύσει στη Συρία μέσω των τουρκικών συνόρων, προσθέτοντας ότι κάθε αυτόνομη ομάδα κατασκοπείας, αποτελείται τουλάχιστον από 16 άτομα.
Σύμφωνα με τις πηγές, ο κύριος στόχος των ομάδων αυτών είναι η συγκέντρωση πληροφοριών με μηχανήματα υψηλής τεχνολογικής νοημοσύνη, και ειδικά με για τη λήψη βίντεο και εικόνων, από τις ευαίσθητες και σημαντικές περιοχές της Συρίας, όπου υπάρχει το δίκτυο διασποράς της στρατιωτικής δύναμης της χώρας (Συρίας).
Οι ομάδες κατασκοπείας διαθέτουν επίσης, με μια λίστα από εξέχοντες επιστήμονες και εμπειρογνώμονες της Συρίας σε διάφορους τομείς, για να τους απαγάγει και να τους δολοφονήσει, δήλωσαν οι πηγές, σχετικά με την αποστολή και ανάπτυξη των πολυεθνικών επιχειρήσεων κατασκοπείας, που είναι σε εξέλιξη στη Συρία.
ΠΗΓΗ: «farsnews»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου