Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΑΝΤΟΥ - H HOCHTIEF ΠΟΥΛΑΕΙ ΩΣ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟ "ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται, μεταξύ των οποίων είναι και το «Ελευθέριος Βενιζέλος», εξέδωσε η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Hochtief AG...

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές, η Hochtief, σε συνεργασία με την Deutsche Bank AG ζητεί με την πρόσκλησή της ενδεικτικές προσφορές έως το τέλος Μαρτίου.
Η Γερμανική πολυεθνική πουλάει το μερίδιό της στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" λες και είναι τσιφλίκι της! Ο αγοραστής θα αποκτήσει συμμετοχές... 

Σε έξι αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων της Αθήνας, του Αμβούργου του Σίδνεϊ και της Βουδαπέστης.
Σημειώνεται πως η γερμανική εταιρεία το 2012 ανέβαλε την πώληση της μονάδας διαχείρισης των αεροδρομίων για δεύτερη φορά λόγω των χαμηλών προσφορών που έλαβε.
Ο εκπρόσωπος της Deutsche Bank δεν σχολίασε το δημοσίευμα του Bloomberg, όπως και ο εκπρόσωπος της Hochtief, ο οποίος αρκέστηκε να δηλώσει ότι γνωρίζει τις «εικασίες» που κυκλοφορούν στην αγορά.
Σημειώνεται ότι η Hochtief ελέγχει το 40% του Διεθνούς Αερολιμένα ΑθηνώνHOCHTIEF AirPort GmbH ελέγχει 8.000.004 μετοχές ή το 26,66668% του μετοχικού κεφαλαίου και η HOCHTIEF AirPort Capital κατέχει 4.000.002 μετοχές ή το 13,33334% του μετοχικού κεφαλαίου).
Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 30%, το Ελληνικό Δημόσιο το 25% και η οικογένεια Κοπελούζου το υπόλοιπο 5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου