Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟ - ΕΘΝΟΛΟΓΟ

ΕΛΑΒΑ ΓΡΑΜΜΑ ….ΓΛΩΣΣΟΔΕΤΙΚΟ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΟΥ: «Γεια σας, Αγαπητέ μου κύριε, με όλη τη συμπάθεια, αυτά που γράφετε ότι οι Αρβανίτες μιλούσαν Ελληνικά από τότε που ήρθαν στον ελλαδικό χώρο, τα πιστεύετε στα σοβαρά;;;...
 
Σας ενημερώνω για την καινούργια ιστοσελίδα μου για τον Ελληνοπελασγικό (Ελληνοαλβανικό) πολιτισμό, την ελληνική καταγωγή των Αλβανών και της Αλβανικής γλώσσας, την πανάρχαια ελληνική προϊστορία, την καταγωγή των λαών της Βαλκανικής χερσονήσου. Μάριος Δημόπουλος
Γλωσσολόγος εθνολόγος»

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο προκείμενος «Γλωσσολόγος – Εθνολόγος» διάβασε την ανάρτηση «ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΘΕΣΗ ΠΕΡΙ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ.«
 
Ας διαβάσει και το άρθρο «Ο προσδιορισμός της γεωγραφικής θέσης του ….μυστηριώδους Άρβανου.» και αν δεν καταλαβαίνει ας πάει και στην ιστοσελίδα «http://arvanitis.eu/» για τα ρέστα του και να έχει υπομονή, γιατί σκοπεύω να γράψω και άλλα, που σίγουρα δεν τον βολεύουν τον εθνολόγο που μας προέκυψε!!!
Επί της συγκεκριμένης αναφοράς του, η απάντησή μου γίνεται δημόσια και του λέω:...


«Γεια σου και ΄σένα. Κατ΄ αρχήν δεν είσαι Έλληνας Αρβανίτης και απευθύνεσαι σε Έλληνα Αρβανίτη…. Να αμφισβητήσεις τι????
Θέλεις να αμφισβητήσεις την Αρβανίτικη-Ελληνική καταγωγή μου???
Θέλεις να αμφισβητήσεις την Αρβανίτικη-Ελληνική καταγωγή του πατέρα μου που είχε γεννηθεί το 1909???
Θέλεις να αμφισβητήσεις την Αρβανίτικη-Ελληνική καταγωγή του παππού μου, που είχε γεννηθεί το 1870???
Θέλεις να αμφισβητήσεις την Αρβανίτικη-ΕΛΛΗΝΙΚΗ καταγωγή του προ-προπάππου μου και των αδελφών του, γνωστών οπλαρχηγών της Εθνικής Ελληνικής Ευβοϊκής επανάστασης  του 1821, που ήσαν φυγάδες από το ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΟ Σούλι και με σωζόμενα έγγραφά του του 1822 – 1823 -1824…. σε ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, προς την «Υπερτάτη Προσωρινή Διοίκηση????»
 
Εσένα είχε κατά νου ο χιλίαρχος Γιαννάκης Δημητρίου-Αρβανίτης, όταν τα 1822 – 1823 – 1824…. υπόγραφε επίσημα έγγραφα με τη φράση «Ευπειθέστατος ο Έλλην Πατριώτης Γιαννάκης Δημητρίου???»
Θέλεις να με πείσεις, ότι ο πατέρας μου δεν ήξερε ποια ήταν η μητρική γλώσσα του πατέρα του και του παππού του και ότι δεν άφησε παρακαταθήκη στα παιδιά του πριν πεθάνει????
 
Θέλεις να με πείσεις, ότι στην ίδια κρίσιμη περιοχή του πρώην Άρβανου και της Βορείου Ηπείρου γενικώτερα, τάχα δεν υπάρχουν αυτόχθονες ΕΛΛΗΝΕΣ που εξακολουθούν να έχουν μητρική γλώσσα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ρε ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ γλωσσολόγε???
 
Η καταγωγή ημών των ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΒΑΝΟΥ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΟΧΩΡΙ ARBER. από όπου η Αλβανική προπαγάνδα ξεφύτρωσε τα Αρμπερίστι!!!! και όχι τα…. Αρβανίτικα. Τη κατασκευή των Αρβανίτικων, την εξηγώ επαρκώς, σε αυτό που ήδη έχεις διαβάσει, αλλά δεν σε βολεύει στις θεωρίες σου. Γιατί από αποδείξεις στην ιστοσελίδα σου είσαι στο μηδέν!!!
 
Το 1400μΧ, που οι Αρβανίτες του (εξαφανισμένου από τους Αλβανούς) ΑΡΒΑΝΟΥ, φιλούσαν την ακριτική περιοχή του Βυζαντίου που κατέρρεε, μιλούσαν με τους λοιπούς Βυζαντινούς στα…. Αλβανικά???? Όταν όλοι οι κάτοικοι μέχρι το σημερινό Ελμπασάν μιλούσαν Ελληνικά??? Γιατί από την εποχή του Αλβανοσέρβου Καστριότ, οι Αλβανοί ξεκίνησαν την καταστροφή της κεριοχής των Αρβάνων??? Για το Βυζαντινό φρούριο Petrela δεν ξέρεις τίποτα??? Για τις έρευνες ΚΑΙ του Alain Ducellier??? Και πας κατ΄ ευθείαν στους πελασγούς??? Είσαι σοβαρός??? Πας καλά??? Σε ποιον νομίζεις ότι απευθύνεσαι???
Σου χαλάει τη σούπα, της κατά φαντασία σου ομοσπονδοποίησης Ελλάδας – Αλβανίας, η πατρογονική ΠΡΟΣΦΑΤΗ παράδοση ενός γνήσιου 62χρονου ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, θάβεις με ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ οτιδήποτε είναι πρόσφατα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ για την Ελληνικότητα και ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΙΑ των Αρβανιτών και θέλεις να με στείλεις να πελαγοδρομώ με την κοινή Πελασγική καταγωγή των Αλβανών??? Πας καλά???
 
ΩΡΑΙΑ!!! Άσε στην άκρη τι ισχυρίζεται και τι πιστεύει ο Μπαρμπανίκος ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ…
 
Αφού ισχυρίζεσαι ότι ντε και καλά είσαι γλωσσολόγος, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΙΣ ΕΘΝΟΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΑΛΒΑΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, του Τσέχου Konstantin Jireček (που έγραψε το 1911) και του Κροάτη Milan Šufflay (που έγραψε το 1928-1930) και που και οι δύο ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΑΝ ΤΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ. Και οι δύο τοποθέτησαν τους Αλβανόφωνους βορειότερα των σημερινών Τυράνων, επομένως ΚΑΙ βορειότερα από την Ελληνόγλωσση περιοχή των Αρβάνων!!! Υπάρχουν στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και στην Αλβανική Ακαδημία!!! Οι Αλβανοί τους διόρισαν!!! Δεν σε βολεύουν????
 
Παριστάνεις τον γλωσσολόγο και καμώνεσαι, ότι κανένας δεν σου έχει μιλήσει, ούτε για την Jireček Line  ούτε για την Šufflay Line??? Μιλώ για φανταστικά και ανύπαρκτα πρόσωπα, ή για πρόσωπα άσχετα με αυτά που ισχυρίζεσαι ότι ερευνάς με…. μακροβούτι στα ανεξέλεγκτα Πελασγικά σου??? Θεωρείς το Πελλασγικό μακροβούτι σου ανωτέρας ποιότητας και πιο πειστικό με απλή πελασγολατρική θεωρία???
Λοιπόν κάνε μου τη χάρη και μη με ξαναενοχλήσεις, ούτε για τη σελίδα σου, ούτε για τα φιλοαλβανικά όνειρα της ομοσπονδίας ….Πελασγών που φαντάζεσαι.   Αυτά στον Μιχαλολιάκο, ΟΧΙ στον Μπαρμπανίκο Αρβανίτη.
 
Και αυτό το άρθρο, το αφιερώνω στη μνήμη του συγχωρεμένου του πατέρα μου!!! Ήξερε από τη δεκαετία του 1950 τι βρώμικα παιχνίδια παίζονται εις βάρος την ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ!!! Σαν τώρα τον θυμάμαι, πως έκοβε αμέσως, οποιονδήποτε, αν και για αστείο, επιχειρούσε να του πει καμιά κουβέντα αρβανίτικη!!! Από ένα σημείο και μετά, η τεχνητή διάλεκτος, γινόταν εργαλείο προπαγάνδας του Αλβανικού επεκτατισμού και μόνο εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ μπορούμε να το σταματήσουμε. Δεν υπάρχει ούτε μισός λόγος για διατήρηση μιας κατ΄ανάγκη τεχνητά κατασκευασμένης σύμμεικτης διαλέκτου, όταν υπάρχουν Βορειοηπειρώτες αδελφοί μας, που με θάρρος εξακολουθούν και μιλούν τη μητρική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου