Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

ΔΙΩΧΝΟΥΝ Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΙ Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ - Λειτουργώντας κατ' εικόνα και ομοίωση των ιδιωτών εκδοτών η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί με μοχλό τη λήξη σημαντικού αριθμού συμβάσεων εργασίας να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα και ομηρίας των εργαζομένων...

Η μη ανανέωση της σύμβασης του δημοσιογράφου Κ. Αρβανίτη και η αντικατάσταση της αορίστου χρόνου παρουσιάστριας, Μ. Κατσίμη από την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», έχουν ξεκάθαρο χαρακτήρα πολιτικής δίωξης, δεδομένου ότι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν επανειλημμένα «ενοχληθεί» από την αμερόληπτη στάση των εν λόγω παρουσιαστών.
Όταν μάλιστα η κίνηση αυτή συμπίπτει χρονικά με... 


α) με την άρνηση της διοίκησης της ΕΡΤ να προχωρήσει στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και 
β) με τη διαφαινόμενη επιλεκτική ανανέωση συμβάσεων που λήγουν, συνιστά σαφές μήνυμα προς το υπόλοιπο προσωπικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πως όποιος δε συμμορφώνεται με τις επιθυμίες της κινδυνεύει να βρεθεί άμεσα είτε στο ψυγείο είτε στην ανεργία.

Ο συνδυασμός των παραπάνω καταλήγει στην υπαγωγή των εργαζομένων της ΕΡΤ σε ένα καθεστώς γενικευμένης εργασιακής ανασφάλειας, μέσα στο οποίο είναι αδύνατο να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις εκτέλεση του έργου τους, θέτοντας έτσι δομικούς περιορισμούς στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Την ίδια ώρα η κυβερνητική προσπάθεια χάλκευσης της ενημέρωσης υποβοηθάται και από την πρόσληψη ημέτερου Προσωπικού Ειδικών Θέσεων και ειδικών συμβούλων για την εκτέλεση ειδικών αποστολών, οι οποίοι, μάλιστα, αμείβονται με υπέρογκες αμοιβές ενώ ταυτόχρονα οι μισθοί του προσωπικού μειώνονται, Κυριακές, αργίες και υπερωρίες δεν πληρώνονται και χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι απολύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου