Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ - ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ

Νέα οργάνωση πίσω από τη βόμβα στο μετρό στο Αιγάλεω; 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την ανάρτηση στο διαδικτυακό τόπο indymedia προκήρυξης από μια νεοεμφανιζόμενη οργάνωση που αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο μετρό το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου.

Την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση με το όνομα 12 Φλεβάρη, ονομασία που παραπέμπει στα επεισόδια που είχαν γίνει εκείνη την ημέρα που κάηκε η Αθήνα. Φέρει τον τίτλο «Κοινωνικό Ανακοινωθέν», ξεκινά αναφερόμενη στην κρίση του 1929 και μετά, σε 7 σελίδες, αναφέρει λεπτομέρειες για την απόπειρα να ανατινάξουν το μετρό στο Αιγάλεω...


Επισημαίνουν ότι δεν ήθελαν θύματα, γι΄ αυτό διάλεξαν να γίνει το χτύπημα Σάββατο, ότι στο συγκεκριμένο σταθμό υπάρχουν 4 έξοδοι, οπότε θα μπορούσαν να διαφύγουν ευκολότερα όσοι τυχόν βρίσκονταν στο σημείο της έκρηξης, ότι μέσα στο συρμό υπήρχαν στο τελευταίο δρομολόγιο, όταν και τοποθετήθηκε η βόμβα, περίπου 50 επιβάτες, ενώ δίνει και λεπτομέρειες από την επιχείρηση, όπως ότι ο συρμός είχε να διανύσει περίπου 150 μέτρα από την άκρη της αποβάθρας έως και το σημείο ελιγμού επιστροφής, σε μια κίνηση χρονικής διάρκειας 20 δευτερολέπτων, οπότε και ήταν προγραμματισμένη να σκάσει η βόμβα.

Επίσης αναφέρει ότι η βόμβα δεν έσκασε λόγω προβλήματος στον λαμπτήρα.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κείμενο και το θεωρούν αξιόπιστο καθώς οι λεπτομέρειες που αναφέρονται σε αυτό ταιριάζουν με τις εργαστηριακές έρευνες.

Θεωρούν επίσης οτι το κείμενο “κατέβηκε” από την ιστοσελίδα είτε γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί είτε για τεχνικούς λόγους.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου