Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΛΙΣΦΕΡΙΣΙ ΜΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ

Μία απαγωγή που είχε σημειωθεί πριν από ένα χρόνο στην περιοχή των Σπάτων με θύμα έναν 45χρονο έμπορο αυτοκινήτων από την Πάτρα φαίνεται να «φωτίζει» την υπόθεση του παράνομου οπλοστασίου - μαμούθ που βρέθηκε σε διαμερίσματα πολυκατοικίας στην Λούτσα. 

του Β. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πρωταγωνιστής της απαγωγής, σύμφωνα με δικογραφία που έχει σχηματίσει η Ασφάλεια Αττικής, ήταν ο 50 χρονος δικηγόρος που εμφανίζεται ως κάτοχος του οπλοστασίου στην Λούτσα, μαζί με άλλα άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν ζητήσει την βοήθεια των γερμανικών αρχών αφού όπως φαίνεται ο 50 χρονος δικηγόρος φέρεται να συνεργαζόταν με εταιρεία στην Γερμανία, έδινε συνεχώς «παρών» σε πόλεις της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής χώρας ενώ από εκεί φέρεται να έχουν σταλεί-μέσω του "Ελευθέριος Βενιζέλος" - και όλα σχεδόν τα πολεμικού τύπου όπλα που εντοπίσθηκαν στην περιοχή. Αποστολές όπλων έχουν γίνει από τη Νέα Υόρκη, γι' αυτό και έχει ζητηθεί η βοήθεια του FBI...

Ο δικηγόρος είχε στο σπίτι του ιδιωτική συλλογή με «αναμνηστικά» του Β' Παγκοσμίου Πολέμου -κράνη, σημαίες (ανάμεσα σε αυτές και ναζιστικές), χλαίνες, χιτώνια, όπλα κλπ, ενώ είχε άδεια για τρία τυφέκια (ένα γιουγκοσλαβικής, ένα βελγικής και ένα βρετανικής κατασκευής) την οποία ανανέωσε το 2009. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν τις τελευταίες ώρες να αποκαταστήσουν επαφή με τον 53χρονο κάτοχο του οπλοστασίου που είχε αναχωρήσει από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας για τη Γερμανία και έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του.

Το οπλοστάσιο στην Λούτσα που αποτελείται από δεκάδες πολεμικά όπλα, πιστόλια, εξαρτήματα όπλων και χιλιάδες σφαίρες εντοπίσθηκε σε διαμερίσματα πολυκατοικίας στην συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας στην Λούτσα, που ανήκε στον 53χρονο δικηγόρο.

Στα διαμερίσματα αυτά διέμεναν οικογένειες αλλοδαπών και ξαφνικά προ μερικών μηνών τους ζητήθηκε να τα εγκαταλείψουν για «άγνωστο λόγο». Το οπλοστάσιο ανακαλύφθηκε συμπτωματικά την προηγούμενη Παρασκευή από έναν ηλεκτρολόγο στον οποίο ο ιδιοκτήτης είχε δώσει το κλειδί για να επισκευάσει μια βλάβη σ έναν πίνακα.

Ο τεχνίτης μπήκε στο άδειο διαμέρισμα όμως προκειμένου να φτάσει ένα ψηλό σημείο του τοίχου, άνοιξε ένα από τα ντουλάπια του άδειου δωματίου. Εκεί ανακάλυψε κασόνια, ένα από τα οποία προσπάθησε να μετακινήσει. Τον εντυπωσίασε το βάρος του κασονιού, επιχείρησε να το ανοίξει και βρέθηκε έκπληκτος μπροστά σε πολυβόλα! Ενημέρωσε έναν αστυνομικό γνωστό του και έτσι στο σημείο κατέφθασαν αργότερα αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που βρέθηκαν μπροστά σε δεκάδες κιβώτια με όπλα και σφαίρες που είχαν σταλεί κυρίως από Γερμανία κι είχαν ως αποδέκτη τον 53χρονο δικηγόρο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αμέσως ανεζήτησαν τον δικηγόρο ενώ άρχισαν την αναζήτηση αποτυπωμάτων, δειγμάτων DNA και άλλων ευρημάτων από την «γιάφκα της Λούτσας», με την ίδια μέθοδο ερευνών που είχαν ακολουθήσει για τα οπλοστάσια της 17Ν και άλλων ένοπλων οργανώσεων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν σκιαγραφήσει τα τελευταία 24ωρα το «προφίλ» του δικηγόρου που εμφανίζεται ως παραλήπτης των όπλων. Είναι γόνος μεγάλης οικογένειας γαιοκτημόνων της περιοχής, που είχε σπουδάσει στο Κολέγιο Αθηνών και αναλάμβανε ορισμένες νομικές αστικές υποθέσεις στην περιοχή της Λούτσας και των Σπάτων όπου διατηρούσε και το γραφείο του. Παράλληλα είχε κατασκευαστική εταιρεία. Η κύρια πηγή εσόδων του ήταν η εκμετάλλευση περίπου 15-20 ακινήτων στην περιοχή στα οποία στεγαζόταν πολλές δημόσιες υπηρεσίες - ανάμεσα σε αυτές και το Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων - τράπεζες κλπ.

Την περίοδο 1994-2000 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος δύο ανεξάρτητες παρατάξεις που είχαν χαλαρές πολιτικές σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία. Ολοι μιλούν για έναν ευπροσήγορο άνθρωπο ο οποίος όμως είχε ελάχιστες κοινωνικές σχέσεις και απέφευγε να μιλά για πολλές πτυχές της επαγγελματικής ζωής του.

Ενα από τα «μυστήρια των Σπάτων» ήταν τα συχνά ταξίδια του - από τα μέσα της δεκαετίας του 90- στη Γερμανία, χωρίς ωστόσο ποτέ να αποκαλύπτει στους συνομιλητές του λεπτομέρειες. Οπως λένε γνωστοί του «χανόταν για ημέρες στη Γερμανία. Ποτέ δεν μας έλεγε σε ποια πόλη πήγαινε. Σε άλλους έλεγε ότι στη Γερμανία είχε κατασκευαστική εταιρεία και σε άλλους ότι ήταν νομικός σύμβουλος γερμανικής εταιρείας με άγνωστο αντικείμενο εργασιών. Ομως εμείς απορήσαμε γιατί κάνει αυτά τα ταξίδια αφού είχε πολλά χρήματα στην Ελλάδα».

Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση φέρονται η σύζυγός του όπως κι ενας έμπορος της περιοχής που είχε αναλάβει, με το αζημίωτο, την φύλαξη των όπλων στην πολυκατοικία της Λούτσας.

Προ δύο ετών ανέλαβε πρόεδρος τοπικού ποδοσφαιρικού σωματείου. Οπως όμως ανέφερε φίλος του «αυτή η επιλογή του μας εξέπληξε. Ποτέ δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Επιπλέον σε κρίσιμους αγώνες της ομάδας αναχωρούσε για Γερμανία ή έλειπε από το γήπεδο. Ομως από την άλλη πλευρά έβαζε στην ομάδα μεγάλα ποσά της τάξης των 150.000 έως 200.000 ευρώ που είναι υπέρογκα για τα δεδομένα της Δ' Εθνικής».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν σταθεί ιδιαίτερα στην υπόθεση απαγωγής εμπόρου αυτοκινήτων από την Πάτρα στον οποίο ο 53χρονος φέρεται να του είχε δώσει περίπου 170.000 ευρώ προκειμένου να εισαγάγει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την Ευρώπη.

Ο 53χρονος δικηγόρος φέρεται σε κάποια φάση της συναλλαγής να ζήτησε τα λεφτά πίσω και κάλεσε από τον Πατρινό επιχειρηματία να τον συναντήσει στα Σπάτα. Ομως ξαφνικά τα ίχνη του εμπόρου εξαφανίσθηκαν και υπήρξε κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ σε Πάτρα, Σπάτα και σε άλλες περιοχές για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με την δικογραφία της υπόθεσης ύστερα από μία επικοινωνία αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής με τον δικηγόρο ο 53χρονος έμπορος αυτοκινήτων εμφανίσθηκε ξαφνικά σε τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες. Ηταν έντρομος και με ίχνη από χειροπέδες στα χέρια του!

Ο επιχειρηματίας αρχικά αρνήθηκε να πει οτιδήποτε και υποστήριξε ότι ήταν μεθυσμένος, μετά από πολύωρο γλέντι σε ταβέρνα της περιοχής. Ομως, φέρεται να κατήγγειλε τον δικηγόρο ότι τον απήγαγε με δύο - τρεις τουλάχιστον μπράβους, του φόρεσαν κουκούλα και τον οδήγησαν σε ερημικό σημείο των Σπάτων προκειμένου να τον αναγκάσουν να τους δώσει τα λεφτά. Η υπόθεση αυτή παραμένει εκκρεμής δικαστικά.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που ερευνούν την υπόθεση του οπλοστασίου της Λούτσας στέκονται ιδιαίτερα σε αυτήν την υπόθεση αφού όπως λένε «ρίχνει φως στην άγνωστη πλευρά της ζωής του 50χρονου δικηγόρου».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου