Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΧΑΡΤΙ ΠΡΙΝ ΕΞΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ψωμί… Ελιά… και Κώτσο Βασιλιά....!!!

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στην πλέον άθλια, προσβλητική και άκρως ταπεινωτική για την Ελληνική κοινωνία παράφραση του ως άνω συνθήματος, επιχειρούν να υποβαθμίσουν την αντιπαράθεση εν όψει των εκλογών, τόσο οι συμμορίες των νταβατζήδων που επιχειρούν να πλέξουν ένα δίκτυ προστασίας στους προσκυνημένους κοτζαμπάσηδες με στόχο τη διαιώνιση του κατοχικού δωσιλογισμού, όσο και οι ντόπιοι φερεφωνούντες (δηλωσίες πολιτικοί, ΜΜΕ και εταιρείες δημο(σ)κοπήσεων, παίζοντας το τελευταίο τους χαρτί πριν εξαπολυθεί η πλέον ανελέητη επίθεση σε βάρος του λαού και με απώτερο στόχο το ξεπούλημα του τόπου.

Αυτή τη φορά το αξιοθρήνητο σύνθημα, αντικαθιστά τον «Κώτσο» με το "ευρώπουλο", και στο ρόλο του αλαλάζοντος χειροκροτητή, επιχειρείται να τοποθετηθεί και πάλι η εξαπατημένη κοινωνία.

Αυτή η κοινωνία εν πολλοίς εμφανίζεται…

- Να μη θέλει δουλειά και καθηλωμένες τιμές…
- Να περιφρονεί τη στοιχειώδη υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίζει μέριμνα για τους πολίτες του…

- Να οδηγείται πανηγυρίζοντας στην εξαθλίωση και στην αυτοκτονία των απελπισμένων μελών της…
- Να βλέπει τα παιδιά της να μαραζώνουν στην ανεργία και την ανέχεια…
- Να βλέπει την πατρίδα της να ξεπουλιέται στο πιο άθλιο παζάρι που στήθηκε ποτέ σ αυτόν τον πλανήτη…
- Να μετατρέπει τα σπίτια της σε κρυφά σχολειά τις κρύες νύχτες του χειμώνα, χωρίς πετρέλαιο, χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς πρωινό για τα παιδιά της την επόμενη μέρα…
- Να ταπεινώνεται καθημερινά γιατί χρωστά και αδυνατεί να πληρώσει εξασφαλίζοντας την αξιοπρέπειά της…

Αυτή η κοινωνία, δε θέλει μέλλον… δε θέλει προοπτική… δε θέλει να έχει όνειρα και προσδοκίες…(έτσι την παρουσιάζουν).

Αυτή η κοινωνία θέλει να έχει τη δυνατότητα να μετρά σε ευρώ τη μιζέρια της…
Θέλει να έχει τη δυνατότητα να μετρά σε ευρώ, όχι αυτά που έχει – γιατί απλά δεν τα έχει – αλλά αυτά που στερείται…
Για να μπορούν έτσι και οι υπόλοιποι να μετρούν σε ευρώ τα υπερκέρδη τους… τις μίζες… τους εκβιασμούς… και το πλιάτσικο των επιτήδειων.

Και επειδή αυτή η κοινωνία θέλει πάσει θυσία – έτσι την εμφανίζουν – να προσμετρά εξευρωπαϊσμένα τη μιζέρια της, οφείλει και να υπερψηφίσει τους καταλληλότερους που θα την οδηγήσουν στην καταστροφή.

Αυτή η κοινωνία οφείλει να υπερψηφίσει ότι ψηφίσει η Μέρκελ και η Λαγκάρντ…

Γιατί αυτή η κοινωνία χωρίς αυτούς δε θα έχει ευρώ (έτσι της λένε) για να κοιτάζει - χωρίς να μπορεί να αγοράσει - ούτε το ψωμί ούτε την ελιά του παραπάνω συνθήματος.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ που ακολουθεί…
Δείτε χάλι μας… την κατάντια μας… και αναλογιστείτε τι ακριβώς επιδιώκουν οι πολιτικοί και επικοινωνιακοί τσαρλατάνοι…

Ένας στους δύο συμπολίτες μας δυσκολεύονται να αγοράσουν τρόφιμα! 

Ενδεικτικά της δραματικής πραγματικότητας που βιώνει ο ελληνικός λαός είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει πανευρωπαϊκή έρευνα για την φτώχεια, με την χώρα μας να κατέχει μια θλιβερή «πρωτιά», αφήνοντας πίσω της χώρες όπως η Λιθουανία, η Λετονία και η Βουλγαρία! 

Είναι χαρακτηριστικό πως το 97% των Ελλήνων διαπιστώνει ότι η φτώχεια αυξήθηκε στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, ενώ το 72% των Ελλήνων εκτιμά ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει το 2012. Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται ο ένας στους δύο Έλληνες (51%) σε ότι αφορά τον κίνδυνο να βρεθεί χωρίς δουλειά στους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 80% πιστεύει ότι, αν απολυθεί, θα δυσκολευτεί να ξαναβρεί εργασία. Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, ο ένας στους δύο Έλληνες (45%) βρέθηκε στο σημείο να αδυνατεί να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει λογαριασμούς. 
Το ποσοστό αυτό τοποθετεί την Ελλάδα στη χειρότερη θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. 

Επτά στους δέκα (73%) παραδέχονται ότι καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Μάλιστα, για έναν στους δύο (45%) η εξόφληση των λογαριασμών αποτελεί πηγή μόνιμου άγχους, ενώ για το 28% των ερωτηθέντων η αποπληρωμή των υποχρεώσεων είναι πλέον αδύνατη. Η πλειοψηφία των Ελλήνων (63%) δυσκολεύεται πια να καλύψει τις δαπάνες περίθαλψης των ιδίων ή των συγγενών τους, ενώ το 79% πιστεύει ότι στο επόμενο διάστημα θα δυσκολευτεί ακόμη και με τα έξοδα φροντίδας των παιδιών. Περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο, οι Έλληνες φοβούνται ότι στο επόμενο διάστημα θα μείνουν πίσω στην πληρωμή των δόσεων του στεγαστικού δανείου ή του ενοικίου τους. Μάλιστα, ένας στους δέκα (11%) φοβάται ότι τελικά θα χάσει το σπίτι του. Όσον αφορά τέλος το θέμα των συντάξεων, οκτώ στους δέκα ανησυχούν ότι η σύνταξή τους δεν θα επαρκεί για μια αξιοπρεπή ζωή στα γεράματα (το 28% το φοβάται και το 52% είναι σχεδόν πεπεισμένο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου