Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Στην κόψη του ξυραφιού η υπερψήφιση της συμφωνίας στα Σκόπια: Ψάχνουμε βουλευτές λέει ο Ζάεφ

O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, εξερχόμενος πριν από λίγο του Κοινοβουλίου της χώρας, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ότι «γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων στη Βουλή», προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος...


To VMRO αρνείται να συζητήσει απόψε. «Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει υπό κανονικές συνθήκες» πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ. Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ, όπου εξετάζεται η πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, αναμένεται τελικά να ξεκινήσει στις...

21.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδος). 


Αρνείται συζήτηση το VMRO 
Το VMRO, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι για την συζήτηση στην Βουλή, κατά τον Κανονισμό, προβλέπεται να παραδοθεί επιστολή από τον Πρόεδρο με το αίτημα. Ωστόσο, όπως αναφέρουν τέτοια επιστολή δεν έφθασε ως τις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα) οπότε και θεωρούν πως η σύγκληση της Ολομέλειας δεν θα γίνει. 

Καλεί τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας, το ΕΛΚ 
“Η αντιπολίτευση” στην πΓΔΜ “έχει μεγάλη ευθύνη για την πορεία της χώρας έναντι της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, αυτές είναι κρίσιμες αποφάσεις για τις μελλοντικές γενιές” δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας του ΕΛΚ, Τζόζεφ Ντολ, με ανάρτησή του στο Twitter, ενώ στα Σκόπια διεξάγεται από τη Δευτέρα σκληρή κοινοβουλευτική συζήτηση προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία με την Ελλάδα για την ονομασία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στην ευρω – ατλαντική συμμαχία. Οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, David McAllister και Eduard Kukan απευθύνουν επίσης την ίδια έκκληση. 


Οι βουλευτές της πΓΔΜ “έχουν βασική ευθύνη στην καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας”, αναφέρουν σε νότα, προτρέποντας τους σκοπιανούς πολιτικούς – σε αυτή τη στιγμή αδιεξόδου και αντιπαράθεσης – να «αναλάβουν τις ευθύνες τους» και να εκμεταλλευτούν «αυτή τη μοναδική ευκαιρία για την εποικοδομητική οικοδόμηση του ευρω – ατλαντικού μέλλοντος» των Σκοπίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου