Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Η Εκκλησία των Σκοπίων ελπίζει να λάβει το αυτοκέφαλο μετά την Ουκρανία

Η σχισματική «Μακεδονική  Ορθόδοξη Εκκλησία- Αρχιεπισκοπή Οχρίδας»- ΜΟΕ-ΑΟ, ελπίζει, μετά την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα τύχει της αναγνώρισης  από την Κωνσταντινούπολη...


Ο μητροπολίτης Πρεσπών και Πελαγονίας, Πέτρος (Πέταρ),  δήλωσε σήμερα  ότι βρίσκονται, ήδη, σε εξέλιξη ανεπίσημες επαφές και συναντήσεις μεταξύ της Εκκλησίας των Σκοπίων και της Κωνσταντινούπολης και σύντομα... αυτές οι σχέσεις μεταξύ των εκκλησιών θα γίνουν επίσημες. 

Ο ίδιος τόνισε ότι η αναγνώριση μιας Εκκλησίας και η λήψη του Αυτοκέφαλου  μπορεί να γίνει μόνο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Όσον αφορά την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Κωνσταντινούπολη, αναλυτές εκτιμούν ότι  θα προκληθούν μεγάλες διαταραχές και διχόνοιες στον ορθόδοξο κόσμο.

Φυσικά, υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ Ανατολής και Δύσης, των οποίων τα δόρατα χτυπάνε στην Ουκρανία, και η Δύση προφανώς  θέλει να δείξει την κυριαρχία της  και στην πΓΔΜ. 
Ακριβώς αυτός είναι λόγος που η ΜΟΕ-ΑΟ επέλεξε αυτήν τη χρονική στιγμή για την αναγνώρισή της, σημειώνει η Sitel  των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου