Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ είναι προειδοποίηση προς την ΕΕ

Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, δήλωσε ότι το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ θα πρέπει να είναι ‘συναγερμός και τελευταία προειδοποίηση’ για όσους αποφασίζουν στην ΕΕ...


Πρόσθεσε ότι η ΕΕ πρέπει να αφιερωθεί με σοβαρότητα στη διεύρυνση των Δυτικών Βαλκανίων. Ο Τζουκάνοβιτς σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε ότι...
η σταθερότητα της Ευρώπης ενισχύει τη στρατηγική ενσωμάτωσης και πρόσθεσε ότι η αποτυχία του δημοψηφίσματος στα Σκόπια δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο διάλογο μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου. 

«Η αβεβαιότητα η οποία προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τροφοδοτεί ψευδαισθήσεις στους ενεργά υποστηρικτές της περιοχής που ονειρεύονται επαναχάραξη ολόκληρης της περιοχής», είπε ο Τζουκάνοβιτς. Η επισήμανσή του, ήταν, πιθανόν, απόρροια των εντάσεων που παρουσιάζονται στα Δυτικά Βαλκάνια, τόσο μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, αλλά και του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού στην περιοχή.

Σκόπια: Η Ρωσική πρεσβεία αντιδρά σε άρθρο του ‘Γκάρντιαν’ για το δημοψήφισμα


Η Ρωσική πρεσβεία αντέδρασε σε άρθρο του ‘Guardian’ σχετικά με το δημοψήφισμα που έγινε στην πΓΔΜ. «Η κατηγορία προς τη Ρωσία για την αποτυχία του δημοψηφίσματος στη ‘Μακεδονία’ σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη εμπειρογνωμοσύνης ή σκόπιμη υποτίμηση του ‘μακεδονικού’ λαού», ανακοίνωσε σήμερα ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια στο λογαριασμό της στο Twitter, απαντώντας με τον τρόπο αυτόν στο δημοσίευμα της γνωστής βρετανικής εφημερίδας ‘The Guardian’. Η εφημερίδα έγραψε ότι η αποτυχία του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ, ήταν άλλη μια νίκη για τη Ρωσία στα Βαλκάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου